| TheWomanCat a întrebat:

Sa-mi fie rusine ca imi place Nyan Cat si ca,desi sunt coreeana vorbesc romana,cu acest pret uitandu-mi propria limba happy
Sincer, voua va place Nyan Cat?
Si acum mai sincer ce ati face daca in fiecare minut ati trai cu frica ca traind intr-o alta tara ati putea da uitarii in cativa ani limba voastra?

Răspuns Câştigător
| CinevaMisterios a răspuns:

Daca ai crescut de mic cu limba materna e cam greu (sau chiar imposibil) sa ti-o uiti vreodata, indiferent cat de mult stai in absenta ei. Ce-i drept, nu-i exclus sa uiti anumite cuvinte (sau chiar multe cuvinte laughing ) sau sa nu mai ai accentul specific...etc, dar dupa un timp dupa ce te reintorci te reobisnuiesti (in cateva luni, sau chiar mai mult probabil)dar daca ai crescut de mic mai mult in alta cultura, nu-i exclus sa ti-o uiti (poate chiar sa-ti fie si mai greu s-o inveti dupa, dar asta de obicei in cazul celor care s-au nascut in alta tara)

sper ca se-ntelege si c-am fost destul de explicita

11 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Nu uit niciodata de unde am plecat! Nu ai cum s-o uiti, daca o "uiti" inseamna ca n-ai stiut-o!

| OnuOnulică a răspuns:

Nu ar trebui să-ți fie rușine de nimeni și nimic. Cu rușinea mori de foame. Mie nu-mi place dar asta contează mai puțin.

| OnuOnulică a răspuns (pentru Drimmero):

Și totuși sunt persoane care și-au uitat propria limbă. Nu e corectă zicala "dacă o uiți înseamnă că n-ai știut-o". Diferă foarte mult de persoană.

| Drimmero a răspuns (pentru OnuOnulică):

Asta cu ''sunt persoane care si-au uitat propria limba'' este deja vrajeala. Nu ai cum sa-ti uiti limba si originea, este imposibil. Poate daca sunt romanasi de-ai nostri care se duc prin alta tara si se dau mari englezi, spanioli si alte natii dupa ce se intorc, asta e deja altceva. Poate doar daca vrei tu sa nu ai vreo treaba cu limba ta, poate doar atunci sa-ti poti spune :''am uitat-o'', dar chiar si asa este imposibil.

| OnuOnulică a răspuns (pentru Drimmero):

Și totuși imposibilul e posibil. Un copil să zicem că, copilărește în această țară până la 12-13 ani și apoi se mută în altă țară permanent, își va uita limba peste 50 de ani dacă nu o mai folosește absolut deloc.

| Drimmero a răspuns (pentru OnuOnulică):

Daca nu are cine sa-l invete, noi suntem obisnuiti cu ea, o vorbim zi de zi, am fost scoliti cu ea, am fost in permanenta langa limba noastra. Dar totusi, mi-e cam greu sa cred ca-ti uiti limba. Poate ai si tu dreptate in felul tau, dar nu stiu daca zic da sau nu aici, raman indecis.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie imi place Nyan Cat. Ma uit de doua ori pe zi la "Nyan Cat - 24 Hour Edition" pe YouTube. Cateodata chiar si de 3 ori, dar asta numai in weekend.
Limba n-ai cum s-o uiti in cativa ani, decat poate daca vrei tu.

| Florentina9210 a răspuns:

E prima data cand aud de Nyan Cat asta.
Limba materna, nu se uita niciodata!

| Doarunaltutilizator a răspuns:

Limba materna din tara ta de origine nu ai cu sa o uiti pe aia o vorbesti de cand te stii.
Ceilalti au dreptate.

| TheFragranceMaster a răspuns:

In primul rind(a mai zis-o careva)incep sa am mari indoieli ca esti alteva decit romanca!
Daca ma insel-Scuze!
Pentru mine intrebarea ta e usoara, putin imi pasa daca(prin absurd as uita limba romana). Engleza este si va ramine pentru mult timp limba vorbita pe tot globul, nu vorbesti engleza ai renuntat la civilizatie!

| TheWomanCat explică:

Ok.Mersi de sfat.Si spun des ca sunt strain ca si altii vad intrebarile in afara de prietenii mei si ma fac de ras daca nu mentionez acest lucru.