Tu realizezi ca la fiecare răspuns de-al nostru, dragul nostru AdrianFederer va primi cate o notificare? Cred ca încep sa ma simt puțin prost pentru asta. Daca dorești sa continuam "chat-ul" spun sa emigram la o alta întrebare
Ce te miră aşa că există şi oameni nelipsiţi de compasiune?
Nu cred că eşti cel mai în măsură să vorbeşti de stupiditate cu o aşa gândire.
Şi crabii sunt nişte fiinţe vii, cărora nu le e străină teroarea, suferinţa...
Dacă ai fi un om cu adevărat empatic, plin de compasiune, nu ai face astfel de discriminări.
Dacă nu ţi-e pusă viaţa sub o reală ameninţare, nu văd de ce ai răni un alt animal, indiferent de eticheta, care i-a fost lipită de umanitate.
Aşa cum un om de culoare nu are niciun cuvânt de spus în ceea ce priveşte concepţia şi naşterea lui, aşa nici animalele non-umane nu poartă vreo vină, că s-a întâmplat să se nască într-un fel anume, felul pe care unii îl consideră inferior.
Nu sunt de acord cu jumătăţi de măsură, când vine vorba de dreptate. Dacă pretindem a fi corecţi, eu zic să fim corecţi până la capăt.
Am mai pus o intrebare recent prin care condamnam lipsa de umanitate a persoanelor care puneau pe primul loc un animal, in detrimentul unui om. Neasteptat, cred ca toate raspunsurile, iar daca nu, 90% dintre ele, imi dadeau dreptate. Aici, facand abstractie de discutia inutila despre fotbal, feedback-ul este, din nou, pozitiv pentru mine. Ma bucura faptul ca exista putine persoane cu gandire ca a ta sau ca a doamnei care a salvat crustaceele. In ciuda faptului ca acum 10 ani nici macar nu imi trecea prin minte ca voi vedea asemenea ineptii, trag sperante ca, totusi, pentru mult timp de acum incolo, lumea isi va pastra normalitatea. Totusi, nu mi-ai raspuns la intrebare. Insist, daca o musca sau un tantar ma deranjeaza noaptea, ce sa fac? Sa ii rog sa iasa afara sau sa imi gasesc eu alt culcus? Daca un sobolan sau un gandac imi invadeaza casa, ce e de facut? Cu siguranta nici tantarii si nici sobolanii nu-mi pun viata sub o reala amenintare, deci pot fi catalogat drept lipsit de umanitate daca ii omor, nu? Daca chem o firma de deratizare, putem fi acuzati de genocid?
Uite de imi esti mie simpatic, Adriane, chit ca faci unele gafe. Pui punctul pe i atunci cand trebuie. Cel mai mult ma enerveaza panaramele alea de tantari, e de fapt o insecta idioata care iti poate pune viata in pericol oricand,, nici nu stii ce purtatoare de bacterii si de boli este ea, dintr-o intepatura poate sa te tintuiasca la pat. Cat despre sobolani si gandaci, nu am patit sa vad sobolani in casa,, dar daca i-as vedea nu stiu daca i-as ucide, dar i-as da imediat afara, mi-ar fi mila sa-i omor, nici gandaci nu prea vreau sa omor, dar daca este nevoie sa scap de invazie sau ceva, trebuie sa exterminez 'buba'!
Disputele intre non-vegani si vegani este inutila, precum lupta intre crestini si atei, precum stelisti si dinamovisti si asa mai departe,, fiecare isi stie partea si se apara cum considera, dar mi se pare de prost gust sa incerci sa impui ceva si sa o consideri corect daca asta vine din subiectivism/
Da, proşti, da' mulţi. Clar e un motiv de mândrie.
Există diverse metode inofensive de a scapă de deranjul creat de anumite insecte sau rozătoare (creme, condimente, capcane care nu omoară şi permit eliberarea animalului, etc).
Putem fi paşnici, nedistructivi, totul e să vrem.
Isi dau dreptate,cand se taie paduri si se distruge ecosistemul nimeni nu spune nimic da ca manc carne cu animale crescute undeva fara sa afacteze ecosistemul uni ma face imoral, prostia e mare, banuiesc ca ne vor da amenda pe fiecare musca sau tantar omorat sau pe zile? sa stiu, aiurea omul numai are ce face sta prea mult si i vine tot felul de aiureli in cap, am uitat de munca multi din noi
De personajele astea 2 am auzit de la altii, Cernea si iubita-sa, n-am ce mai zic... asteptam sa apara legi pentru cei care consuma produse animale sa fie pedepsiti asupru cu inchisori de pana la varsta majoratului si probabil mai mult. Prostia a avut candva limite?
Inainte de Big Bang, da, a avut limite. De fapt era inexistenta.
A evoluat cu timpul, impreuna cu oamenii.
Prostia a fost creata de om,, orice lucru negativ este creat tot de om, omul e cea mai mare jigodie de fiinta care a facut pasul aici pe pamant si pana se duce din propria lui cenusa! Cateodata mi-e rusine ca fac parte din conditia umana
Iti impartasesc sentimenele. Si mie imi e sila de noi, specia umana, dar totusi incerc sa ma consolez cu gandul ca sunt oameni mai prosti decat mine... Nu ca eu as fi desteapta pamantului.
Poate fac eu parte din natia asta de idioti si de pramatii, poate sunt si eu idiot la randul meu,, dar cand scot capul pe fereastra incep sa prind curaj bine de tot/
Acum realizez de ce imi parea cunoscut ce ai spus:
https://www.google.ro/......https?/url
Sunt mandra de tine;)
Sunt realist orice ar fi! Tu ce-ai mai facut?
Mai nou sunt stresata cu cateva proiecte si mai am si alte treburi pe cap. In rest pot spune ca nu am facut prea multe.
De asemenea...Cred ca incep sa racesc
Tie cum iti mai merge?
Din ce in ce mai rau pe plan fotbalistic, dar daca e sa ma raportez la viata de zi cu zi imi merge relativ. Supravietuiesc si cam atat/
Dar ce te nemultumeste? Te-a dezamagit Arsenal?
Hmm... ironic tu supravietuiesti, iar eu simt ca voi claca in curand Categoric am nevoie de o pauza.
Deja nu mai e ceva nou, an de an se intampla asta si ma astept la ce este mai rau de fiecare data. E imposibil sa ai o serie de meciuri in care domini pur si simplu pe oricine si apoi dintr-o data, sa faci 3-4 meciuri,, in care faci egaluri si in celelalte 2 sa iei bataie... Deja suntem la 9 puncte de lider, nu mai luam in veci campionatul, doar sa ne batem la locul 2-3 sezonul asta, obiectivul fixat de sclavetele de Wenger, cel mai distrus antrenor din istoria fotbalului/
Dragule, nu te mai implica emotional atat de mult. Iti vor iesi fire albe inainte de vreme. Te inteleg, ca suporter iti e greu sa accepti asta, insa pana la urma nu ajungi nicaieri. Tu, ca fan nu prea poti face multe, doar sa speri. Asa ca, daca te ajuta cu ceva, uite, iti tin pumnii stransi. Poate asta va aduce noroc. Pana la urma, mai sunt sanse sa castige, macar locul 2.
E grea viata de microbist, grea rau de tot! Imi vine sa nu mai ma uit la vreun meci pana nu pleaca b.o.s.c.h.e.t.a.r..u.l de mosneag.
Saracutul de tine. Si credeam ca eu ma plang mult de viata mea, dar uite ca se poate si mai rau
Stai linistita, momente de genul patesc an de an de cand ma stiu eu microbist si de cand sunt tunar veritabil.
Sunt cat se poate de linistita
Eu ma ingrijorez pentru tine. Nu vreau sa suferi vreun atac de cord in timpul unui meci, de veritabil ce esti.
Este si o vina de-a mea ca traiesc intens meciurile si am inteles filosofia fotbalului mult prea profund decat trebuia,, dar ce sa-mi fac, asa m-am nascut, mai microbist din fire ( nu e ceva mostenit).
E bine ca esti constient de asta. Asa mai poti tempera microbistul din tine.
Una peste alta, este precum un drog aceasta pasiune pentru fotbal pentru orice microbist, nu te poti lasa nici prin vointa, e cel mai mare 'microb' pe care il poti contacta.
La mine se numeste cafea. Sunt cam dependenta si incerc a ma las. In rest pot spune ca nu depind de nimic.
Bwhahahahaha
Apoi ce sa vezi? Am si eu cateva puncte mai sensible.
Fiecare om isi are propriile vicii, eu mi le cunosc pe ale mele. Nu fumez, nu beau fara masura, nu ma droghez,, dar in schimb iubesc fotbalul care face cat toate 3
Eu am trecut prin toatea astea, dar acum mi-a ramas doar lichidul asta, aka cafea, de care sincer as cam vrea sa scap. Cat despre fotbal, nu reprezinta un viciu pentru mine. Recunosc faptul ca uneori si pe mine ma prinde, insa daca nu castiga cine vreau eu, ma enervez si o perioada nu ma mai uit
Vezi cum e? E de departe cel mai frumos si iubit sport, dar si cel mai enervant,, de cate ori n-am avut ocazia sa fac televizorul bucati din cauza ca ma ofticam, de cate ori nu am iesit afara sa iau aer cateva momente dupa o faza la care eram furati si de cate ori nu dadeam indicatii jucatorilor de parca aia ma auzeau pe mine, ma lua si pe mine rasul dupa ce realizam ce faceam. Fanatismul asta ce face din om! Cel mai tare m-am enervat la barcelona-ARSENAL, cand ne-au ciordit astia cu un 3-1, trebuia sa ne calificam si i-au salvat arbitrii, atunci am iesit din casa dupa ce am stins televizorul si tot bombaneam pe acolo si ziceam ca in viata mea nu mai ma uit la vreun meci de fotbal, intr-un fel ma juram, dar n-a durat mult si la urmatorul meci l-am aprins iar
Ca fan neutru nu prea iti pasa de fotbal, sa ai o echipa favorita de acolo, pai e chin maxim/ doar daca ai o echipa pe care o iubesti poti sa intelegi ce zic.
Imi pare rau, dar nu pot spune ca am trecut exact prin asa ceva. Nu prea imi place sa ma implic emotional in chestii de genul.
Uite: Mie imi place mult tenisul. (Sunt fan Djokovici, Wawrinka, Sarapova) si mi s-a intamplat de cateva ori sa vreau sa imi dau palme cand am vazut ce rateuri au dat, cu toate ca sunt niste jucatori exceptionali. Deci pot spune ca intr-un fel inteleg prin ce treci, doar ca eu stiu sa mai stau si pe margine. Nu vreau sa incaruntesc mai repede de vreme.
Urmaream si eu tenisul, dar nu se compara cu fotbalul niciodata,, are si tenisul momentele mari si sportivi mari, dar nu se compara nici la unghia mica a fotbalului.
Cum spuneam, nu e o obsesie, dar e destul de captivant, dar acum gusturile diferă. Nu poți compara ceva anume, doar din prisma propriei viziuni. E discutabil.
Mare chat ce-am facut noi aici,, fotbalul e cel mai preistoric sport, fotbalul a devenit un simbol al sportului inca din primii ani, din ce m-am documentat eu, primele semne ale fotbalului aparuse undeva prin Asia, unde tribalii se strangeau in cercuri si loveau o nuca de cocos sau ceva oval cu piciorul, cica de acolo ar fi inceput fotbalul sa se dezvolte, are niste laturi mult mai vechi decat originea engleza. Daca e sa ne luam dupa marketing, fotbalul e pe primul loc conducand detasat, la cati bani se baga aici si ce sume astronomice se invart aici,, iti vine sa te culci )))))
Cel mai bine, pentru a compara sporturile intre ele, trebuie sa vezi intensitatea lui si cat de mult te supune la efort fizic, 100 de metri sa tot fugi aparare+ atac, te cam solicita. In orice caz, e cel mai de echipa sport, dar fiecare sport are frumusetea lui,, dar nu te poti compara cu Regele! Cand spun sporturi olimpice, nu pun la discutie biliard, darts si alte glume de genul/
Eu imi faceam griji ca fotbalul ocupa un loc prea important in viata mea, dar vad ca la tine e mult mai grav.
Aici e vorba de crabi si multe alte vietati care sufera din cauza oamenilor fara suflet, nu despre cum a ajuns Arsenal pe locul 4 in EPL. Macar in momente din astea ai putea sa te abtii.
Chiar ma miram, intrasem pe TPU si aveam 38 de notificari. Abia asteptam sa citesc parerile, credeam ca intrebarea mea a starnit interes. Cand ma uit mai bine, insa... In orice caz, raspunsul asta merita o funda. Nici nu le mai citesc pe restul.
Insa... Te-am dezamăgit Suntem doar 2 persoane care derapeaza de la un subiect la altul.
Cum spuneam, imi pare rău ca ți-am distrus sperantele. Îți multumesc pentru funda, dar totuși nu cred ca trebuia sa te pripești. Poate găseai un raspuns mai bun in cele anterioare. Care era totusi pe subiect.
Drim, esti fratele meu, dar la treaba cu sporturile m-ai dezamagit In primul rand, darts-ul nu este nici pe departe o gluma. Este un sport foarte popular si extrem, dar extrem de spectaculos, captivant si, in unele cazuri, dramatic. Iar tenisul, pentru mine, prezinta mult mai mult interes decat fotbalul. Nu mai vorbesc de handbal si snooker, doua sporturi extraordinare. Sunt pasionat de fenomen de mai bine de 10 ani. Printre favoritii mei, in ordine, se numara Roger Federer (tenis), alti jucatori tot de tenis, mai putin cunoscuti, pe care nu ii mai enumar, Judd Trump (snooker), Adrian Lewis & Phil Taylor (darts), Dominik Klein, Marko Vujin, Nedim Remili, Filip Jicha (handbal), Cristiano Ronaldo si Zlatan Ibrahimovic (fotbal). Cele mai frumoase momente le-am trait cand RF ii batea pe Nadal sau Djokovic, cand RF castiga un Grand Slam, cand Phil Taylor sau Adrian Lewis il bateau pe Michael van Gerwen, cand THW Kiel a batut pe Veszprem cu golul decisiv marcat de Dominic Klein, cand Chelsea a castigat UCL cu Bayern, cand Inter a scos-o pe Barcelona din UCL, cand Steaua a avut acea primavara UEFAntastica si asa mai departe. Ce vreau sa spun prin asta e ca unele sporturi, dupa ce le descoperi, sunt de-a dreptul minunate. O sa-ti las mai jos o lista cu meciuri memorabile pe care le-am vazut pana acum, poate te va interesa sa urmaresti macar rezumatul unuia dintre ele.
Judd Trump - Neil Robertson Dafabet Masters 2016
Mark Selby - Ronnie O'Sullivan Campionatul Mondial 2014
Adrian Lewis - Michael van Gerwen World Matchplay 2013
Gary Anderson - Jelle Klaasen Campionatul Mondial 2015
Gary Anderson - Michael van Gerwen Campionatul Mondial 2015
Inter - Barcelona (tur + retur) UCL 2009
Roger Federer vs Rafael Nadal Australian Open 2009
Roger Federer vs Rafael Nadal Wimbledon 2008
Roger Federer vs Rafael Nadal Roland Garros 2011
Roger Federer vs Novak Djokovic Roland Garros 2011
Roger Federer vs Gael Monfils US Open 2014
THW Kiel - Veszprem 25-24 UCL 2015
Romania - Danemarca Campionatul Mondial 2015 si lista poate continua.
P.S. Am eu un prieten care asculta doar muzica rock. Glumesc adesea cu el si ii spun: "frate, esti limitat rau". Cam asta s-ar potrivi si aici Fotbalul este un sport frumos, dar nu trebuie luate meritele altor sportivi.
Dintr-o intrebare pusa la conversatie s-a ajuns aici,, recunosc c-am sarit putin calul/
Putin? hai ca te-am ajutat si eu
Hai ca eram sarcastic, lasa caii in pace (un vegan adevarat ti-ar explica cat de mare cruzime e sa calaresti un cal, dar de sarit poate te-ar lasa).
http://www.keepcalmstudio.com/_gallery/300/kcs_67bbcf08.png
Ai muscat-o bine de tot aici, tu crezi ca n-am sesizat? Mai ales ca ai avut dispute cu veganii, m-am prins la finalul frazei tale despre caterinca depusa. Ai tinut special sa-mi amintesti de acest '4' mama lui al dracu de loc blestemat! Aveti derby-ul cu Everton, grija mare ca astia sunt pusi pe meciuri mari si pe bulan + cadoul meu pentru tine de Craciun :
https://postimg.org/image/5b8sau829/
N-am muscat nimic, am vrut numai sa fiu sigur ca nu o sa creada cineva ca sunt vegan (nu vreau sa imi stric reputatia).
Deja suntem pe locul 3 dupa etapa asta orice ar fi si Liverpool oricum o sa faca cel putin un egal cu Everton.
Niciodata n-am primit un cadou de Craciun asa de devreme, plus ca mi s-a mai zis ca o sa primesc nuiele (chiar daca pana la urma ma ierta mosul), dar pumni inca nu.
Una e sa castigi si una e sa stangnezi. pool nici ca se bate la titlu, realizezi ca W0nger termina peste voi in clasament? Ne batem cu voi si City la locul 2 pentru ca Chelsea parca e de neoprit, desii atat noi si voi i-am batut. Hai cu egalul azi!
Eu pe Liverpool o vad in cel mai bun caz pe locul 3 anul asta. Ramane de vazut daca o sa fie sub sau peste Arsenal, pentru ca in fotbal se pot intampla multe si e mult prea devreme sa zici ca o sa fie intr-un fel sau altul.
Barca in optimi pentru voi si Bayern pentru noi. Nu scapam de Barca si Bayern niciodata, e pentru prima oara cand e o dubla echilibrata a noastra cu ei.
E destul de clar ca Bayern si Barcelona au prima sansa. Cel mai tare ma enerveaza ca din Spania tin cu Barça si preferam sa cada cu orice alta echipa.
Ii scoatem pe Bayern,, trebuie! Da' cu cate tii?
PSG, LIVERPOOL, BARCELONA, STEAUA, JUVENTUS (nu neaparat in ordinea asta).
Ma mai uit si la meciuri din alte campionate, dar nu pot sa zic ca am echipe preferate de acolo.
Va intreb, totusi, care e legatura dintre Bayern, Barcelona, Arsenal si subiectul intrebarii mele?
Sincer nu stiu
Deocamdata ma duc la culcare si daca imi vine vreo idee iti zic maine. Bine ca a castigat Liverpool, asta e tot ce conteaza in momentul asta.
Tu realizezi ca la fiecare răspuns de-al nostru, dragul nostru AdrianFederer va primi cate o notificare? Cred ca încep sa ma simt puțin prost pentru asta. Daca dorești sa continuam "chat-ul" spun sa emigram la o alta întrebare
Nu au avut norocul pe care l-am avut eu, de a fi plesniti peste manuta cand se jucau cu mancarea.
Imi pare rau sa te dezamagesc, dar lumea e deja stupida. Incepe sa devina ceva mult mai rau...
Cat despre inteligenta asta... M-a lasat fara cuvinte. Limita prostiei a depasit de mult pragul in cazul ei. Adica sa fim seriosi, cum sa pretinzi ca i-ai "salvat"? E chiar imbecil.
Atunci hai sa salvam toti pestii din congelatoare, toate pasarile, de ce sa nu salvam si legumele? ca tot e la moda sa salvezi. E plina lumea de "genii" din astea... Trist...
Recunosc ca discutiile despre fotbal la intrebarea astea au fost intutile pentru tine, dar si alte discutii sunt tot cam asa.
Despre ce e vorba de fapt? O tanti a luat 4 crabi dintr-un magazin ca sa ii salveze de la moarte (doi dintre ei au murit deja, pentru ca acea tanti habar n-avea cum sa ii ingrijeasca si pe doi i-a salvat un nene din mainile ei, pentru ca i-a luat la el acasa). Bravo ei ca a incercat macar si nu am nimic impotriva (decat ca nu mi se pare corect ca a luat numai 4, plus ca putea sa mearga si la alte magazine. Ce, aia nu sufera si nu au dreptul sa fie salvati?)
Chestia e simpla. Numai un vegan putea sa aiba asa o idee, sa salveze 4 crabi de la un magazin si dupa aia sa inceapa sa faca circ (da, cam miroase urat) ca sa vada lumea ce treaba buna a facut.
Oricum, pe mine nu ma deranjeaza deloc ca ei au grija tuturor animalelor de pe lumea asta, unii chiar mai mult decat au grija oamenilor, dar ma enerveaza foarte tare ca veganii au impresia ca ei sunt niste persoane sensibile si pline de compasiune si toti ceilalti oameni sunt niste bestii fara inima. Culmea ca ei nu s-au nascut vegani saracii, plus ca au si prieteni si rude care nu sunt vegani, dar e clar ca lor nu le prea spun in fata ce gandesc (de unde rezulta ca veganii au doua fete).
Dupa parerea mea veganii sunt doar niste persoane care au o fixa si chestia asta le influenteaza total viata. Asa cum eu am vorbit cu Mr. D. despre fotbal la o intrebare despre vegani, asa gasesc ei pretexte sa mai bage cate o chestie vegana la orice subiect (iti pot da si exemple de pe TPU, daca crezi ca mai e cazul).
Nu merita sa intri in discutii pe aceste teme cu ei, decat daca te plictisesti tare, pentru ca nu ajungi niciodata la vreun rezultat.
Prea multa atentie cer acesti ' vegani'! Ai fost caterincos aici, vezi sa nu injure vreun vegan ca infuleci un hamburger sau o shaorma. Mie imi convine sa mananc fast food si alte d-astea, cum as putea sa traiesc fara carne? Fac pariu ca devin legumifer daca mananc maxim 1 saptamana doar ardei si ceapa. Ironia sortii,, produsele animale sunt incredibil de bune si gustoase! Astept sa fiu votat ca fiind eronat si alte porcarii/
Mama lui de 4.
Stateam si ma uitam hipnotizat la ultima propozitie si nu intelegeam ce ai vrut sa zici cu ea. De crabii aia era clar ca nu e vorba, ca au ramas numai doi.
Doi... Asta da coincidenta.
Nu te potolesti deloc,, cormorane! Cine rade la urma o sa rada mai bine
AlexandraAle121 întreabă: