anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa va zic de ce urasc Romania "crestina" si iubesc Norvegia ateista. Poate imi spuneti voi sau va zic eu daca nu stiti ce legatura are religia cu violenta impotriva copilului.
In Romania, unul din trei parinti recunoaste ca obisnuieste sa isi bata copilul.Iar unul din cinci e convins ca doar cu violenta se poate educa un copil(?)
In Norvegia, lucrurile stau altfel.
Daca in Romania nu exista lege pentru asa ceva sau daca exista e doar formala, aflati ca in Norvegia micutii sunt protejati de lege inca de la prima palma.
Pentru cei care au o astfel de gandire de mai jos, as vrea sa argumentati de ce e primitiv sa nu lovesti un copil:
"Daca as locui în Norvegia si as avea copii, mi-as face acum bagajele si as pleca din tara aceea primitiva."
Si pentru ca trebuie sa pun o intrebare, pe TPU, as vrea sa intreb, e drept sau nedrept sa lovesti un copil?
Nu ce spune legea, nici Biblia voastra pe care nu o intelegeti, ce va spune inima.

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Sincer nu mi-as bate copilul, l-as educa indeajuns incat sa nu imi faca zile fripte, nu vreau sa fac pe politistul cu el, o sa incerc sa-l invat sa fie sincer cu mine ca sa pot sa-i explic mult mai bine lucrurile, va fi obiectivul numarul 1 sa il/o invat sa fie un/o domn/doamna in societate si sper ca va da roade educatia, m-as invinui ca parinte daca nu va baga la cap, ca va face boacane e normal, toti am facut mai mult sau mai putin, prefer sa-l pedepsesc decat sa-l lovesc, acum depinde ce a facut ca daca sunt chestii banale pot trece cu vederea.

65 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

In primul rand, cum demonsteaza copilul ala la autoritati ca parintii aia i-au dat o palma? Aici e dubios.
Ca asa copilu cum nu-i convine ceva poate zice ca i-ai dat o palma acolo in norvegia si ce facem?
Se ia asa dupa vorbe? Doar ca zice copilu "daca nu-mi iei casti, zic ca mi-ai dat o palma".

E primitiv sa lovesti un copil, insa in unele cazuri cand e obraznic si al dracului, mai merita una doua trei la fund, aia e, uneori nu merge altfel.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Prin dovezi clare se reclama, evident, nu prin vorbe.Ce te face sa crezi ca nu exista dovezi, semne clare in privinta asta?

Cand e al dracului(copilul) de ce sa fii si tu al dracu al mare? Si nu e al dracu degeaba copilul!
Daca injura inseamna ca e invatat de tine sa injure si, deci, e vina ta, ca atat ai putut sa il educi.
Cum e mama asa e si fiica.
Si unii fac mai rau cand dai in ei, ce faci atunci, îi aplici mai multe lovituri?
Fii serios.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce semne sa ramana? Ca daca-ti dau 2-3 la fund, nu raman semne.

Unii sunt ai dracu copiii, am vazut, au pe dracu in ei, au gene rele, orice faci, nu te intelegi cu ei. Nu e vb de injurat.
De multe ori parintele de sex opus copilului e cam ca acel copil la caracter, si celalalt parinte aplica corectiile.
SI dupa o altoire din aia decenta, nu exagerata, se potoleste, si a doua oara nu mai face, deci abia cand vede ca nu ii merge.

Ca vede ca daca nu ii faci nimic, orice zici, te lasa in pace si ca el face.
Exista si asa copii.

Te-au batut vreodata parintii?

Daca mangai un copil cu palma la fund nu lasa semne, dar daca ii aplici copilului cateva nuieluse sau o curea zdravana lasa, atat semne fizice, cat si psihice!
Daca mangai un copil cu palma la fund mi-e totuna cu mustrarea, dar eu nu vorbesc de mangaieri.

Nu te intelegi cu ei, nu te intelegi, e obligat sa se supuna intrutotul tie?
Ca tot tu ziceai ca respectul se castiga nu se ia cu forta.

Daca esti un exemplu bun iti va urma exemplu, daca nu, nu.

M-au mai batut si pe mine cand eram al dracu.

Era vb de palme la fund nu altele, nu ai cum sa arati autoritatilor ca parintii au facut asta, deci nu merge ca si pentru o palma nu stiu ce se intampla.

Adevaru e ca au si aia o obsesie, ceva nu e in ordine, ca prea gata pentru orice vine si-ti ia copilu, pai crede ca altii au grija de el ca proprii parinti?
Am auzit ca in Norvegia de la alte familii si statu le da bani la aia pentru intretinerea copilului.

Ai vazut romanca aia ce mari probleme a avut ca au venit sa-si ia copiii aiurea.
Barnevernet se numeste autoritatea care iti ia copiii. Multi zic ca acolo e o idiotenie pa latura asta, nu doar un om.

Daca erai al dracu ripostai la bataie, daca nu inseamna ca te puteau potoli si cu o mustrare.
Acum nu stiu ce bataie ai primit, ca ai primit o palma mica la fundulet sau niste lovituri de ti-au iesit toti dracii lui Luis Stan, dar un copil al dracu nu e potolit cu o simpla palmuta la fund.

Vorba vine al dracu, mai faceam eu niste tampenii si nu mergea de vorba buna oricat mi se zicea.

Nu vine nimeni sa ia copilul pentru orice banalitate, asta e doar ce ai generalizat tu, ca un caz nu face cat toate cazurile.
In realitate, parintii sunt scazuti din drepturi numai si numai din motive serioase, daca nu ar fi nu s-ar mai povesti la Acces Direct.

Ce romanca? Cazul familiei Bodnariu?
Dar tu ai vazut cum parintii acestor copii isi justificau bataia printr-un verset din Biblie? Macar daca ar pricepe versetul...dar ei orbi in religia lor.
Adevarul e ca nu doar unul, dar mai multi copii ai acestor parinti s-au plans la dascalii lor ca sunt batuti acasa. Adica, cat curaj sa ai ca copil? Numai daca esti prea oropsit si obisnuit cu bataia, si nu o palma la fundulet.
Dreptul la libertate, o spun cei fara drept si in custi? Mhm.

Nu stiu daca e acelasi caz, era un caz cand peste una au intrat aurtoritatile si i-a luat copiii cu forta, aparant aiurea, nu stiu exact cazul, poate sti tu.
Explica-mi putin daca vrei despre ce era vb, de ce femeia se lupta in caz sa nu-i ia copiii, si de ce s-a plans ca i s-au luat copiii aiurea, si de ce televiziunea noastra ii cam tinea isonul?

Cred ca cunosc cazul, e un altul, dar la acela nu aveau motive intemeiate, pe cand la cazul cu Bodnariu da.
Cazul Bodnariu.
Părinţii - unul român şi unul norvegian - au recunoscut că au folosit corecţii fizice asupra copiilor lor. Tot ei au declarat şi că minorii le-au spus anchetatorilor că sunt bătuţi acasă.
"Pedeapsă fizică rezonabilă"
Principalul argument adus de susţinătorii soţilor Bodnariu este că pedepsele fizice nu au fost deosebit de grave.

Stii, multi zic ca nu aplica pedepse grave, denaturate, dar acestora le scapa ceva, autocontrolul, pe care nu il au, si daca nu il au e posibil sa se ajunga si la extrema stanga.
Insa daca nu erau pedepse repetate si poate chiar grave, nu mai exista reclamatie din partea mai multor copii.
Niste copii nu s-ar plange la un strain cu lacrimi in ochi daca ar fi atinsi cateodata peste fund si luati de urechi, numai daca e un abuz continuu.
Se stie ca Bodnariu(tatal) statea prost si cu nervii, ca zice ca de multe ori venea de la serviciu stresat si isi descarca nervii pe copii.

Evident ca apoi vei minti ca parinte sa nu iti ia copilul, ca cine nu ar face asta?
Pocaitii oricum ar face-o, ca sunt invatati sa o faca, am intalnit prea multi "pocaiti" falsi ca sa nu fie adevarat ce spun.
S-au sesizat toti dracii din toata lumea si care sunt pro violenta in familie, de aceea si-au putut recupera copiii dna si dl Bodnariu.
Nu e de mirare ca drac la drac trage.

Ba da, e posibil sa reclame si daca-s atinsi mai usor, nu trebuie sa fie atinsi f rau ca sa se planga.

Nu ma intereseaza atata timp cat exista un abuz de violenta acolo.
Tu iti dai seama ca copiii lor se hraneau cu frica? Asta ne-a invatat pe noi mama natura, sa traim in frica? Da-mi exemple de animale care abuzeaza de puii lor cum abuzam noi de puii nostri.
Ai impresia ca Bodnariu spune adevarul gol golut?
Ce e denaturat la tine poate fi natural la el si vice-versa.
Nu mai bine eliminam tot primitivismul asta cu pedepsele corporale fie si cat de fine si nevinovate ar parea ele ca sa nu mai facem victime colaterale?

Daca merge treaba si poti face copilul sa fie ok din vorba buna sunt de acord, dar daca nu si nu, merge o corectie decenta si atat, deci doar in caz de forta majora.

Lasa animalele, ca alea nu se pun in fund in mijlocu magazinului cand nu ii iei o masinuta desi nu ai invatat copilul asa la 5-6 ani cat are.
Sau la 15 ani te da afara din camera "hai tata iesi nu mai sta aici".
Pai nu-i f una peste ochi? Tu ce parere ai? Instantaneu asa.
Ca doar n-am educat copilul sa dea afara din camera pe parinte ca e expirat si ca nu are ce cauta acolo.

Deci depinde de situatie.

Sau sa aud "aaa ia uite colegu are, tu nu esti in stare", pai nu-l calc in picioare si-l zbor afara? Sa se descurce daca nu are bunu simt sa vada daca pot sau nu sa-i iau ce are colegu.
Si multe din astea.

"In caz de forta majora....si tu nu ai facut decat sa prezinti cazuri minore, care se puteau rezolva si cu vorba buna.
M-am lamurit...

Alea cu vorba buna e altceva, nu intra in calcul, normal ca nu e cazu de corectii.

Ma refer doar la cazurile care intr-adevar necesita asta.

Tu nu intelegi ca nu se aplica bataia la exemplele pe care le-ai dat?
Ex 1.Ca se pune in fund in mijlocul magazinului, se pune, iti continui drumul si il vei vedea urmandu-te sau asteptandu-te acasa.
Ex 2.Ca te da afara din camera lui, te da, intri in camera ta si il astepti la masa sa vorbiti.
Ex.3 nici nu are rost sa mai comentez ca mi se pare de gradi.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Asa devin copiii când ajung sa fie adulți, neintegrati în societate, agresivi sau dimpotrivă anxioși fără pic de încredere în ei, din cauza unor părinți care gândesc ca tine. Respecta copilul, oferă i drepturile și te va respecta si el și va înțelege de vorba bună. Sunt metode psihologice mai bune ca să poți educa copilul. Exemplele date de tine nu sunt nici 0, 0001% motive de a da într o ființă mai slaba ca tine, adica un copil

S-o crezi tu ca stai de vorba la masa dupa ce te da afara din camera, te ignora sau zice "hai lasa-ma.", si pleaca de acolo, am vazut asta!
Ba da, uneori merita sa-i atingi, clar, exista si asa situatii si nu rare.

Obraznicia e in floare mai ales in ziua de azi.
Bine, in cazul adolescentilor nu trebuie neaparat bataie cat taiere de fonduri si tot, si se rezolva.
Dar la aia mai mici e problema. Daaaa, iti continui drumu si tipa in prostie, sau daca il iei tot tipa in prostie ca nu i-ai luat aia.
Nu e asa simplu, depinde de caz. Trebe facuta o triere a cazurilor, nu sa generalizam.

Am fosti colegi de scoala unde vad asta pe viu.
"Hai scuteste-ma...pleaca tata, n-ai ce cauta aici", asta la 14 ani fata.
Si pana nu i-a taiat netu, fonduri si tot, nu s-a rezolvat, se refuza si statul de vorba.
Adica eu am de a face cu parinti.
Iar acum 7-8-9 ani cand erau mai mici faze cu pusu in fund si altele.
Nu la toti era asa, insa la unii era.

Si nici unu nu si-a educat copilul asa. Nesimtirea si jigodismul din genele lor infecte, de acolo vine, nu de la parinti.

| Mosotti a răspuns (pentru Emma30555):

Corect, eu am zis doar in cazuri extreme cand nu merge, eu am n parinti pentru ca ma vad cu uniii fosti colegi de generala si liceu, si vad cazuri urate unde fara masuri mai asa, nu merge.
La adolescenti merge aia cu taiat telefonul, netu si altele financiare.
La aia mai mici uneori mai merge 1-2-3-4 palme pe dos, dar atat.

Altfel in aceste cazuri, ti se va urca in cap, si e jale.

Unde a mers cu vorba buna, a mers, si e okey.
Exista si copii fieru` dracu sa stii, asta este.

| Emma30555 a răspuns (pentru Mosotti):

Este ilegal sa dai în copii sa ști, eu am un nepoțel, niciodată nu a fost bătut, tocmai de aceea e destul de cuminte ca a fost educat altfel. Când ajungi sa dai în copii nu e ca sunt ei prea "rai" ci părinții sunt devina ca nu găsesc o comunicare și o forma de educare care sa funcționeze. Și nepotul meu face nazdravanii dar dacă vede ca se supăra părinții pe el, fiind atașat emoțional de ei, data viitoare va încerca să nu i mai supere, dacă îl bați gândirea lui va deveni animalica cumva nu va înțelege emoțional ca a greșit, dacă îl lovești va ști doar de frica ceea ce nu este ok, nu asta este ideea.

| Mosotti a răspuns (pentru Emma30555):

Da, cand sunt mici rare sunt cazurile nasoale, si mai merge sa nu fie nevoie de corectii.

Dar la adolescenta multi sunt nesuferiti fara motiv! Si ce sa le fac, sa mi se urce in cap?
Ori le tai tot si ii poftesc afara sa se descurce, ori. aplic o corectie daca nu merge altfel.

Bine ca n-am copil, sa ma dea pe mine afara din camera? Vaaai de capu meu, pai zboara pe usa din casa direct.
Sa se duca la munca sa se intretina.
Nici nu e nevoie de corectie.
Pai de frica daca e nesimtit!
Si refuza orice comunicare.

Din cate imi aduc eu aminte, urmasesi niste cursuri la o facultate de Psihologie (trei ani).
Când ajungi să vezi posibilul în imposibil, simți că ți-ai găsit vocația, iar ea e Psihologia.
Fara indoiala ca in cazul tau nu ti-ai gāsit-o, ca altfel nu ai mai trata lucrurile cum le tratezi acum, violent si neeficient, le-ai trata cum se trateaza in psihologie, cu metode pasnice si eficiente.
Nimic din cursurile urmate nu te invata ca violenta e o solutie, cu atat mai mult cu cat nu iti da sfaturi sa o practici, ci acolo doar te invata cum sa vb pe limba pacientului, te invata ca in spatele fiecarei probleme se pot ascunde alte nspe probleme (ex. de ordin psihologic, emotional, patologic) si tu sa nu trebuiasca decat sa vindeci rana cea din urma.

Violenta naste violenta, daca nu ar naste nu ar mai fi copii care isi ucid parintii, dar ei exista din cauza ca povestile lor raman in continuare neascultate.
De pilda, tu zici ca copilul tau te da afara din camera, dar tu nu l-ai ascultat vreodata sa vezi ce zice, de ce te da afara din camera.
Ca degeaba oricum nu te da, are el un motiv acolo, i-ai facut tu ceva.
Deci in spatele fiecarei actiuni exista o cauza mai mult sau mai putin justificata.
Da-mi un exemplu de parinte care isi iubeste copilul, ii vb frumos si copilul lui tot sa se comporte ca un magar.
Nu cumva aschia nu sare departe de trunchi?
Ca in cazul tau, ca vad ca nu ai deloc sfantul Autocontrol, cel putin din vorbirea ta asta reiese, iar lipsa autocontrolului denota a..stii tu ce.
Nu ai limba, nu stii sa asculti inimi, nu stii sa fii un psiholog bun, asta e adevarul, chiar daca doare.

Nu merita sa il atingi, merita sa il asculti!
Daca nu te asculta e ca nu ai stiut tu cum sa te comporti cu vasul tau din casa, nu l-ai curatat indeajuns(prin educatie) sau nu l-ai pretuit cand trebuia.
Si daca e copil ii va trece supararea, ca nu e batut in cui la el timpul cum e la tine, dar si aici tu poti grabi timpul pentru a economisi timp, ca printr-un amarat de imi cer scuze.
Problema ta e ca vrei sa se rezolve tensiunea spre 0 si repede, de aceea iti vei face singur dreptate pe moment, ca daca ar fi invers ai fi stat bine cu nervii, si ai gandi, chiar orice actiune pe care o faci/o face el, orice mutare pana la sah-mat.
Macar daca ai cere dreptatea aia lui Dumnezeu cu, dinte pentru dinte, dar nu, e dreptatea pe care ti-o cere inima ta, aia rea si necredincioasa, care nu tine cont ca ce face nu e o rezolvare pe termen lung ci scurt.
Ce e pe termen lung se stiu care sunt, si sunt: educatia, iubirea, cei 7 ani de acasa, tu un exemplu bun...
Dar ce exemplu bun esti tu pentru el cand il inveti ca doar cu palma se face dreptate?
Nu asa va face si el? Nepotul meu, de sapte ani, care e crescut in bataie si frica, nu isi permite sa o loveasca pe maica-sa, dar isi permite cu mine care nu lovesc. Si de ce?
Pentru ca ma-sa nu ii reproseaza cand ma loveste, nici nu ar avea cum din moment ce si ea loveste.
Sunt parinti care isi impun respectul cu forta, vor sa fie ei sefii in casa, sa dea comanda, sa spele cu copiii lor pe jos, tu, de aceea si copiii lor se comporta cum se comporta.
Si mai sunt si niste reprosuri de mai mare jena din partea lor, ca si cum ei detin monopolul si tu copil esti un nimeni, nu ai contribuit cu nimic.
Sa iti dau numai un exemplu: Ca eu te-am sters la ***.
Pai de ce m-ai facut daca nu stiai care iti sunt sarcinile?
Uite, eu nu voiam sa ma nasc, ce e vina mea?
E vina ta ca m-ai adus pe lume nepregatit(a) fizic si psihic.
Daca nu ai bani sa angajezi o bona nu fa copii si apoi sa te plangi ca i-ai facut, ca daca te plangi mai mult ma faci sa imi iau zilele si sa ma intorc in intuneric.

Tu nu ai fost niciodata parinte exemplar.Nu ai fost niciodata un copil razgaiat cum am fost eu, deci nu poti sti de ce am fost eu asa decat daca ma intrebi.
Doar stii ca sunt anxios si imi e greu sa imi asez gandurile mele caror de multe ori nu le gasesc sensul.De ce m-ai provoca la discutii epuizante cand tu stii f bine ca ce faci nu e ok?

Da, am facut si psihologia secundar pe langa info, eu am inteles, insa exista si cazuri mai izolate.

Nu am zis ca e bine asta insa.
Asa cum exista si oameni cu care nu te poti intelege.
Dar la majoritatea ai dreptate, merge cu vorba buna si nu e deloc necesara bataia deloc.

In psihologie se zice ca bataia traumatizeaza copilul, insa sa poti sa rezolvi cum trebuie si e ok.
Acuma ei zic ca orice bataie l-ar traumatiza, fie si o palma, dar na, nici sa ma traumatizeze le pe mine sa ma bage la balamuc.
Si asa are probleme deja daca nu poti cu vb buna.

L-ar traumtiza si l-ar deregla si o vorba, dar asta mi se pare exagerat.

De exemplu cica daca ii zici "fi puternic, fi tare", in inconstientul lui poate fi "aaa, deci nu sunt puternic si tare", si asta il va urmari si ii va da probleme in viata.
Trebe sa zici "esti puternic, esti tare".
Mi se par exagerari mai ales ca ei nu au demonstrat ca asa e, sunt niste banuielti psihanalitice zic eu.
Ca oricum omu ala la 20 ani nu o sa stie sa-ti zica daca in copilarie i-a zis tacsu asa sau nu, ca sa legi efectu de cauza.

E complicat sa ai copii.

| T0T a răspuns:

Nu era Norvegia țara cu pedofili care lucrau ca experți ai protecției copilului
https://www.sundayguardianlive.com/......orways-cps
și cu copii luați cu forța de la familii emigrante?
https://www.bbc.com/news/magazine-36026458
https://www.businessinsider.com/......ren-2015-8
În alte filosofii nu am s-o dau.
Sunt cazuri în care un copil merită măcar o palmă. Un copil nu e îndeajuns de rațional ca să aibă o percepție asupra propriilor fapte. Tehnici moderne de parenting pot duce la un adevărat dezastru.
Nu știu ce traume ai trăit tu, dar nu este necesar să le incluzi în în ceea ce numești a fi drept.
PS. Nu-s creștin.

| anonim_4396 explică (pentru T0T):

Tocmai pentru ca nu e rational nu il pocnesti idiotule. Ii explici pana intelege. O lovitura il lasa doar confuz
Se vede ca te'a batut mata ca pari genul timidut virginut

| T0T a răspuns (pentru anonim_4396):

Un copil nu rezonează la explicații așa cum crezi tu. El va spune ca tine și va face ca el. Nu meriți să îți răspund că oricum nu îți dai seama că ești prost. Dar am făcut o excepție. Data viitoare când jignești nu veni cu vorbe rupte din imaginația ta puerilă, ci cu ceva rațional.

Unui copil nu ii explici o singura data si treaba ta de parinte s-a terminat
Invatarea e o repetitie
Nu vad nicio jignire

"Nu era Norvegia țara cu pedofili în conducerea protecției copilului."
Nu, nu era, cazul prezentat de tine e doar un caz particular, un om cu o mentalitate la fel de gresita ca a ta, si ce sa vezi, tu ai profitat de el ca sa dai vina pe toata asociatia protectiei copilului din Norvegia.
Imi plac argumentele, dar sa fie putin gandite, nu nascocite.

"...și cu copii luați cu forța de la familii emigrante?"
F bine ca sunt luati cu forta de la niste animale mai rau ca animalele.
De cand copiii sunt proprietatea parintelui si pot sa stearga cu ei oricand pe jos? De cand?

"Sunt cazuri în care un copil merită măcar o palmă."
Si tu mare, faci prostii, dar nu te mai bate nimeni de cand ai pus la statura si silueta, cu atat mai mult parintii tăi.

Înseamnă că nu vezi bine.
Repetiția e importantă, dar nu garantează succesul. În situații foarte grave copilul trebuie să identifice situația și să înțeleagă gravitatea. Dacă continui să îl tratezi ca pe un prinț, copilul va crede că ceea ce face nu e grav sau chiar rău și că poate să scape nepedepsit. Dacă îl pedepsești, acesta poate să se răzvrătească. Dar normal, depinde de situație și de copil. Nu este neapărat necesar să se ajungă la situații grave. Însă sunt cazuri în care parenting-ul mult prea permisiv aduce astfel de situații. Un copil e influențat de n factori și nu stă doar cu părintele. El poate învăța multe, din alte locuri.

Ai dreptate, e un caz particular, dar care ne duce în alte mii de cazuri (care nu sunt particulare). Acel expert era unul dintre cei care au „confiscat" copii ai emigranților. Alea sunt doar 2 cazuri date de mine. Însă dacă citești al doilea articol vei afla că sunt mii.
Dacă citeai acele articole vedeai că copiii erau luați împotriva voinței lor (nu că erau agresați) pentru cele mai mici motive. Sunt multe alte cazuri, google îți va da zeci.
Eu mare, când fac prostii, plătesc. Că am responsabilități și obligații ca orice adult. Un copil care nu știe ce sunt alea responsabilități și obligații și-o va lua de la viață oricum când va fi adult, dar mult mai rău.

| troleibuz a răspuns (pentru T0T):

Si rezoneaza mai bine la bataie? A doua oara nu mai face daca traieste cu frica? Implicatiile emotionale nu contează? Ce poate face un copil atat de grav incat sa merite sa il lovesti? Si incat sa fie o tragedie daca repeta acea greseala?
Un copil merita traumatizat pentru că spart un bibelou din greseala?
Majoritatea parintilor isi bat copiii din motive puerile sau nedrepte. Am vazut cu ochii mei copii care mancau bataie pentru greseli facute de fratii lor si pentru care nu aveau nicio vina.

Descrie o situatie grava pe care o poate crea un copil de 5 ani

| T0T a răspuns (pentru troleibuz):

O palmă nu traumatizează un copil. Asta chiar că e cea mai mare aberație pe care am auzit-o pe ziua de azi. Eu nu am spus de bătaie din motive puerile sau nedrepte sau de greșeli fără vină. Ești pe lângă subiect. Sunt copii care și ucid, apropo. Un copil poate face foarte multe lucruri. Nu vorbim strict de bibelouri. Câți copii se droghează? Sunt multe cazuri de copii care da, sunt victime că sunt lăsați de izbeliște. Copii care ajung să își bată părinții care le fac toate poftele, etc.

Stai un pic, eu nu vorbeam de copii de 5 ani.

| troleibuz a răspuns (pentru T0T):

Majoritatea adolescenților care se droghează provin din familii violente. Copiii care își bat părinții, la fel!

| T0T a răspuns (pentru troleibuz):

Nu am făcut statistici, dar legat de copii violenți știu prea multe cazuri contrare de ce spui. Copiii dacă primesc niște palme nu o să aibă curajul să facă același lucru cu proprii părinți. Dar sunt cazuri și cazuri. Cazurile de care spui tu sunt de violență extremă. Iar, nu mă refeream la așa ceva.

Inseamna ca nu intelegi subiectul discutiei
Discutia e despre copii
Copiii au pana in 10-12 ani

Discuția e despre copii. Nu despre copii până în 10-12 ani. Dacă tu ești un copil și nu vrei să te vezi așa, asta nu înseamnă că discuția nu este despre orice fel de copii. Teoretic și legal ești copil până la 18 ani când orice părinte, orfelinat sau tutore are o obligație față de tine.
Și copiii așa cum îi crești, așa îi ai. Ei pot face tot felul de lucruri și la 7 și la 8 și la 9 ani etc.

Nu inteleg ce legatura are violenta in familie cu alte fapte abominabile de alta natura.
Sau cum poate o fapta rea sa fie aparata de alta si mai rea?
Si aia cu mii de experti pedofili din asociatia protectiei copilului din Norvegia sa i-o spui lui mutu de la manutanta, ca nu te crede nimeni.
Motiv mic, motiv mare, violenta fizica nu este si nu va fi candva justificata.
Psihologii spun că, dacă sunt bătuţi, copii nu fac mai puţine greşeli, ci le ascund mai bine. Ajung, astfel, să mintă de frică să nu fie pedepsiţi.

"Eu mare, când fac prostii, plătesc."
Da, platesti, cu amenda cand te doare sau nu la portofel, si cu inchisoare cand esti mai rau decat un copil, dar repet, nu esti batut.
Si copilul plateste, dar nu cu bataia!
Sau voi nu aveti mustrarea cu voi?
Ah, ce va mai place cand loviti un copil de-al vostru, dar un strain nici ca doriti sa va ia la mustrat copilul ca imediat faceti spume la gura.

Copiii au 10-12 ani. Educatia se face in primii 7 ani de viata si prea putin dupa.
Teoretic si legal ai dreptul sa fii intretinut pana la 26 de ani asta nu inseamna ca esti copil la varsta aia.
Adolescentii nu sunt luati cu forta de langa parinti fara consimtamant.

„Si aia cu mii de experti pedofili din asociatia protectiei copilului din Norvegia sa i-o spui lui mutu de la manutanta, ca nu te crede nimeni."
Tu nu ai înțeles ce am spus, dar nu te acuz încă de analfabetism funcțional. Am spus că e un caz cunoscut și recent, dar care conduce la mii de cazuri de copii „confiscați" din familiile lor emigrante. Acelea sunt miile de cazuri. Unul dintre cei care „confisca" acei copii era acel individ.

„Motiv mic, motiv mare, violenta fizica nu este si nu va fi candva justificata."
Sunt copii „confiscați" pentru alte motive, cum ar fi dacă are televizor în cameră sau dacă a fost găsită o pânză de păianjen prin casă. Eu ți-am zis să citești acele cazuri și alte zeci pe care le găsești cu un search pe google. Ele au fost mult dezbătute și televizat.

„Psihologii spun că, dacă sunt bătuţi, copii nu fac mai puţine greşeli, ci le ascund mai bine. Ajung, astfel, să mintă de frică să nu fie pedepsiţi."
Cu cât faci ceva mai grav cu atât e mai greu să ascunzi acel lucru. Nu mă refer la bătăi date pentru orice faptă sau orice prostie. Lucrurile trebuie aplicate în funcție de situație.

„Dar si copilul plateste, dar nu cu bataia!"
Cum plătește? Ce pedepse propui, să vedem dacă sunt eficiente?

În Norvegia asta s-a întâmplat. Citește cazurile.
La noi așa este, dar peste tot e o altă legislație.
Pe asta cu 26 de ani nu o știu, vreau o sursă.
Până la 18 ani ești dpdv legal considerat minor. Tu definești copilul după propriile standarde. Educație este ceva ce se dezvoltă o viață, nicidecum doar în primii 7 ani. Foarte mult educația se dezvoltă până la finalizarea pubertății care e considerată o perioadă mai specială și de răzvrătire de orice normă psihologică.

Cazul prezentat de tine privea doar unul din asociatie si pedofil, nu toata asociatia, si e un caz particular, un om cu o mentalitate la fel de gresita ca a ta.
Deci nu m-am referit la confiscare de copii, atunci, m-am referit la cazul de pedofilie.
Nu ma intereseaza ce vezi tu cu ochii tai daca eu vad bine cu ai mei.

Acum 36 minute | Sppin explică (pentru CortinaDeLut):
"Nu era Norvegia țara cu pedofili în conducerea protecției copilului?"
Nu, acela e un caz particular, a fost raspunsul meu.
Raspunsul tau a fost:
acum 30 minute | CortinaDeLut a răspuns (pentru Sppin):
Ai dreptate, e un caz particular, dar care ne duce în alte mii de cazuri.

Ce ziceai de analfabetism functional?

"Sunt copii „confiscați" pentru alte motive, cum ar fi dacă are televizor în cameră sau dacă a găsit o pânză de păianjen prin casă."
Ma faci sa rad, cu lacrimi chiar.Recunoaste ca esti doar frustrat si gata, sau esti de pe vremea comunista.

"Cum plătește? Ce pedepse propui, să vedem dacă sunt eficiente?"
Prima pedeapsa, daca as numi-o asa, e cu vorba buna, apoi mustrarea, si apoi daca nu se conformeaza cu pedepsa e confiscarea unui lucru drag lui, ca tot vorbeam de "confiscare".

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru T0T):

In Norvegia probabil sunt la fel de multi experti ai protectiei copilului si cazuri de nedreptati, procentual, cam la fel de multi cit sunt la noi aia care ISI FAC TREABA. Sint cazuri in care un copil merita macar o palma? Hai, zi-mi si mie care sunt alea!

Păi ziceam că nu ai priceput ce am spus deși m-am exprimat destul de clar. Am zis că nu te acuz, dar tu o iei ca pe o acuzație. Concluziile încearcă să le tragi singur/ă. Când am zis „Ai dreptate, e un caz particular, dar care ne duce în alte mii de cazuri." m-am referit că acel om e unul dintre cei implicați în confiscări de copii. Ca el sunt foarte mulți, care sunt implicați în mii de cazuri. Nu m-am referit și nici nu am specificat „cazuri de pedofilie" așa cum ai afirmat tu aici:
„Si aia cu mii de experti pedofili din asociatia protectiei copilului din Norvegia sa i-o spui lui mutu de la manutanta, ca nu te crede nimeni."

„Ma faci sa rad, cu lacrimi chiar.Recunoaste ca esti doar frustrat si gata, sau esti de pe vremea comunista."
Nu ai citit clar acele articole și altele. Degeaba îți mai zic ceva, ai propriile idei și nu e treaba mea. Mi-am expus o opinie și dacă nu ești de acord cu ea e foarte ok. Nu sunt deloc frustrat din cauza asta. Dar cam te ataci, iar frustrarea reiese din propriile tale reacții.

„"Cum plătește? Ce pedepse propui, să vedem dacă sunt eficiente?"
Prima pedeapsa e mustrarea, apoi daca nu se conformeaza sunt pedepsa incepi sa ii confisti ceva drag (ca tot vorbeam de "confiscare") lui."
Confiști ceva drag? Sunt copii care pleacă de acasă cu zilele și fură bani din casă, clar i-ar afecta rău aceste metode geniale.

| T0T a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Asta am făcut până acum. Eu am spus ce aveam de spus. Nu am chef și nici dispoziția să port discuții repetitive pe mai multe „fronturi".

"Când am zis „Ai dreptate, e un caz particular, dar care ne duce în alte mii de cazuri." m-am referit că acel om e unul dintre cei implicați în confiscări de copii."

In primul rand, eu cand am vorbit de "caz" am zis clar la ce caz m-am referit, adica am pus accent pe ce se afla in ghilimele.
Sa iti improspatez iar memoria?
acum o oră | Sppin explică (pentru CortinaDeLut):
"Nu era Norvegia țara cu pedofili în conducerea protecției copilului?"
Nu, nu era, cazul prezentat de tine e doar un caz particular.
Si aici a fost toata salata ta de cuvinte pe seama a ce am spus eu mai devreme:
acum o oră | CortinaDeLut a răspuns (pentru Sppin):
Ai dreptate, e un caz particular(de pedofilie), dar care ne duce în alte mii de cazuri(cred ca e evident ca tot pedofile).

Deci, daca subiectul a fost despre un caz pedofil, si despre asta era vorba, tu ai ales sa fii un AF pe cinste si sa arati cu degetul ca de fapt eu am fost. Tipic pentru un AF.
Nu imi pasa la ce te-ai referit atata timp cat ai rupt cuvantul "caz" de pedofilie si l-ai preschimbat cu alt caz.
Deci nu incepeai cu "da, ai dreptate, dar acel caz(pedofil) duce la mii de cazuri.
Daca nu mergi odata cu subiectul esti un AF si punct. Daca nu stii sa porti o discutie rationala, atunci nu o termina in prostie si ignoranta!
Si prostia are o limita.

"...dar nu te acuz încă de analfabetism funcțional."
Nu ma acuzi, nu, cu siguranta nu, dar ai batut apropoul, si evident de ce, ca te-ai simtit cu musca pe caciula.

"Confiști ceva drag? Sunt copii care pleacă de acasă cu zilele și fură bani din casă, clar i-ar afecta rău aceste metode geniale."
Nu mai rau decat bataia.winking

Încă o dată. Eu nu am afirmat un moment că ești analfabet/ă funcțional/ă. Îmi bagi cuvinte pe care nu le-am spus niciodată. Sau pur și simplu nu înțelegi limba română, ca să nu zici că te jignesc. Legat de acel caz, dacă ai citit articolul, acolo se spunea negru pe alb că era unul dintre cei implicați în multele cazuri de luat copii din casele lor. Da, e un caz documentat care într-adevăr duce la alte mii de cazuri, de asemenea documentate, dar care nu includ pedofilia. Trebuie chiar să dau mură în gură ca să nu îmi pui cuvinte în „gură"? Ce naiba.

Nu ai afirmat, dar ai lasat de inteles asta.
La sfarsit de tot se vede cine a fost analfabet functional si cine nu.
E usor sa acuzam, fara dovezi, mai greu sa acuzi cu dovezi, si eu am aratat destule ca tu ai fost AF.
Ma rog, du-te si loveste-ti copilul si lasa-ne pe noi, daca ai unul.

| T0T a răspuns:

Încă un idioțel care nu e în stare să poarte o discuție într-un mod civilizat. Mai mult nu poți măi Gandalf? Sau educația pe care ai primit-o tu nu a reușit să te dezvolte psihic?

| chuckmanson a răspuns (pentru T0T):

Oamenii care practică, promovează sau justifică abuzul de copii nu merită respect și nici să li se vorbească civilizat.
Tu poți să spui despre mine ce ai tu chef, dar măcar eu sunt în stare să îmi argumentez pozițiile cu date științifice.
https://www.psychologytoday.com/......te-is-over
https://www.scientificamerican.com/......-spanking/
https://www.apa.org/monitor/2012/04/spanking
https://www.gse.harvard.edu/news/uk/21/04/effect-spanking-brain

| T0T a răspuns (pentru chuckmanson):

Nu stau să îți arăt cum arunci articole care se referă la altceva „spanked in the beginning years of their lives". Degeaba ai date dacă nivelul tău de interpretare al datelor e redus. Mi-ar face plăcere să dezbat acele date, dar nu meriți efortul Gandalf.

Cand esti de acord cu bataia asupra unor copii lipsiti de aparare nu esti atat de civilizat incat sa meriti sa ti se vorbeasca civilizat

Dacă tu asta ai înțeles, nu sunt interesat mai mult despre punctul tău de vedere. Nici nu am de ce să mă chinui să te conving de ceva. Vreau argumente explicate logic, ordonat și frumos. Dacă cu cei „moderniști" nu se poate altfel decât cu mahalaua consider că am atins o coardă sensibilă și e o discuție care s-a încheiat înainte de a o începe. Nu voi mai insista cu răspunsuri pe acest topic căci ar fi denigrant pentru mine să mă complac în așa ceva.
Nicio dezbatere nu poate porni de la premisa că cel care face o afirmație se înșală în mod grosolan din start. Și niciun punct de vedere care trebuie explicat fie el pur logic, științific sau mai știu eu cum nu poate duce la ceva constructiv când incluzi anumite stări să le zic ciudate, care implică emoții în acea situație. Subiectivismul nu poate conduce o discuție constructivă, dar în acest caz nici civilizată. Admit că poate omit ceva, însă nu mă atrage să port discuții în acest stil. Îmi asum punctul de vedere care rămâne același. Chiar dacă nu place autorului/autoarei întrebării sau altora asta înseamnă fix cât un morcovel în fund.winking

Nu stau sa rup informatie banala in 3 randuri sa o explic ca unui copil cu adhd

| T0T a răspuns (pentru T0T):

Uite eu închei cu o definiție de pe DEX Online.
BĂTÁIE, bătăi, s. f. I. 1. Lovitură repetată dată de cineva cuiva cu mâna sau cu un obiect.
Unii acuză că aș susține bătaia când singurul lucru pe care l-am afirmat a fost despre o palmă (una- nu ceva repetat într-un interval de timp redus așa cum spune definiția). Eu unul nu pot considera ca fiind bătaie o palmă. Eu sper ca societatea să evolueze pozitiv. Poate toți vrem asta, însă trăim într-o generație de tip snowflake, că nu degeaba a apărut termenul. E un fenomen care are și consecințe negative. Omul nu e făcut să trăiască într-o bulă și nu e făcut din porțelan, orice categorie de om ar fi.

| Emma30555 a răspuns:

În ziua de azi chiar și în România nu se mai considera o normalitate sa bați copii. Familie pe care le cunosc eu în prezent nu mai aplica genul asta de corecții, ma refer la familii cu copii mici, cel puțin asa afirma. Copilul înțelege și asculta mai mult decât dacă este lovit din ce am observat eu, cei bătuți sunt mai agresivi în general la grădiniță și în mediile de unde provin, s-a demonstrat deja ca violenta naște violenta

| anonim_4396 explică (pentru Emma30555):

Si iaca mai gasesti pe unii care au aceeasi mentalitate veche si prafuita din comunism.
Religiosii oricum isi justifica violenta impotriva copilului printr-un verset din biblie interpretat tot de ei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu ti'ai ales bine siteul unde sa intrebi asta aici zac toate scuzele de oameni
Daca dai intr'un copil ar trebui sa ti-l ia statul pentru ca asta e dovada suprema ca nu esti in stare sa il educi

| alexandradlr a răspuns:

Eu consider ca nu e bine sa bati copiii. Trebuie sa îi explici si să îl înveți.

| Jugoslavije a răspuns:

Cu toate ca sunt crestin si cred in Dumnezeu, sustin educatia prin bataie, nu stau sa scriu profund si interpretabil de ce, am motivele mele si sunt suficient de convins de reusitele mele viitoare happy

| anonim_4396 explică (pentru Jugoslavije):

Motivul e ca esti crestin rolling on the floorrolling on the floornormal ca sustii orice aberatie
Asta e treaba ta numarul 1

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Calm, e cont facut acum, e la pescuit omul.