Sincer nu mi-as bate copilul, l-as educa indeajuns incat sa nu imi faca zile fripte, nu vreau sa fac pe politistul cu el, o sa incerc sa-l invat sa fie sincer cu mine ca sa pot sa-i explic mult mai bine lucrurile, va fi obiectivul numarul 1 sa il/o invat sa fie un/o domn/doamna in societate si sper ca va da roade educatia, m-as invinui ca parinte daca nu va baga la cap, ca va face boacane e normal, toti am facut mai mult sau mai putin, prefer sa-l pedepsesc decat sa-l lovesc, acum depinde ce a facut ca daca sunt chestii banale pot trece cu vederea.
Nu era Norvegia țara cu pedofili care lucrau ca experți ai protecției copilului
https://www.sundayguardianlive.com/......orways-cps
și cu copii luați cu forța de la familii emigrante?
https://www.bbc.com/news/magazine-36026458
https://www.businessinsider.com/......ren-2015-8
În alte filosofii nu am s-o dau.
Sunt cazuri în care un copil merită măcar o palmă. Un copil nu e îndeajuns de rațional ca să aibă o percepție asupra propriilor fapte. Tehnici moderne de parenting pot duce la un adevărat dezastru.
Nu știu ce traume ai trăit tu, dar nu este necesar să le incluzi în în ceea ce numești a fi drept.
PS. Nu-s creștin.
Tocmai pentru ca nu e rational nu il pocnesti idiotule. Ii explici pana intelege. O lovitura il lasa doar confuz
Se vede ca te'a batut mata ca pari genul timidut virginut
Un copil nu rezonează la explicații așa cum crezi tu. El va spune ca tine și va face ca el. Nu meriți să îți răspund că oricum nu îți dai seama că ești prost. Dar am făcut o excepție. Data viitoare când jignești nu veni cu vorbe rupte din imaginația ta puerilă, ci cu ceva rațional.
Unui copil nu ii explici o singura data si treaba ta de parinte s-a terminat
Invatarea e o repetitie
Nu vad nicio jignire
"Nu era Norvegia țara cu pedofili în conducerea protecției copilului."
Nu, nu era, cazul prezentat de tine e doar un caz particular, un om cu o mentalitate la fel de gresita ca a ta, si ce sa vezi, tu ai profitat de el ca sa dai vina pe toata asociatia protectiei copilului din Norvegia.
Imi plac argumentele, dar sa fie putin gandite, nu nascocite.
"...și cu copii luați cu forța de la familii emigrante?"
F bine ca sunt luati cu forta de la niste animale mai rau ca animalele.
De cand copiii sunt proprietatea parintelui si pot sa stearga cu ei oricand pe jos? De cand?
"Sunt cazuri în care un copil merită măcar o palmă."
Si tu mare, faci prostii, dar nu te mai bate nimeni de cand ai pus la statura si silueta, cu atat mai mult parintii tăi.
Înseamnă că nu vezi bine.
Repetiția e importantă, dar nu garantează succesul. În situații foarte grave copilul trebuie să identifice situația și să înțeleagă gravitatea. Dacă continui să îl tratezi ca pe un prinț, copilul va crede că ceea ce face nu e grav sau chiar rău și că poate să scape nepedepsit. Dacă îl pedepsești, acesta poate să se răzvrătească. Dar normal, depinde de situație și de copil. Nu este neapărat necesar să se ajungă la situații grave. Însă sunt cazuri în care parenting-ul mult prea permisiv aduce astfel de situații. Un copil e influențat de n factori și nu stă doar cu părintele. El poate învăța multe, din alte locuri.
Ai dreptate, e un caz particular, dar care ne duce în alte mii de cazuri (care nu sunt particulare). Acel expert era unul dintre cei care au „confiscat" copii ai emigranților. Alea sunt doar 2 cazuri date de mine. Însă dacă citești al doilea articol vei afla că sunt mii.
Dacă citeai acele articole vedeai că copiii erau luați împotriva voinței lor (nu că erau agresați) pentru cele mai mici motive. Sunt multe alte cazuri, google îți va da zeci.
Eu mare, când fac prostii, plătesc. Că am responsabilități și obligații ca orice adult. Un copil care nu știe ce sunt alea responsabilități și obligații și-o va lua de la viață oricum când va fi adult, dar mult mai rău.
Si rezoneaza mai bine la bataie? A doua oara nu mai face daca traieste cu frica? Implicatiile emotionale nu contează? Ce poate face un copil atat de grav incat sa merite sa il lovesti? Si incat sa fie o tragedie daca repeta acea greseala?
Un copil merita traumatizat pentru că spart un bibelou din greseala?
Majoritatea parintilor isi bat copiii din motive puerile sau nedrepte. Am vazut cu ochii mei copii care mancau bataie pentru greseli facute de fratii lor si pentru care nu aveau nicio vina.
O palmă nu traumatizează un copil. Asta chiar că e cea mai mare aberație pe care am auzit-o pe ziua de azi. Eu nu am spus de bătaie din motive puerile sau nedrepte sau de greșeli fără vină. Ești pe lângă subiect. Sunt copii care și ucid, apropo. Un copil poate face foarte multe lucruri. Nu vorbim strict de bibelouri. Câți copii se droghează? Sunt multe cazuri de copii care da, sunt victime că sunt lăsați de izbeliște. Copii care ajung să își bată părinții care le fac toate poftele, etc.
Nu am făcut statistici, dar legat de copii violenți știu prea multe cazuri contrare de ce spui. Copiii dacă primesc niște palme nu o să aibă curajul să facă același lucru cu proprii părinți. Dar sunt cazuri și cazuri. Cazurile de care spui tu sunt de violență extremă. Iar, nu mă refeream la așa ceva.
Inseamna ca nu intelegi subiectul discutiei
Discutia e despre copii
Copiii au pana in 10-12 ani
Discuția e despre copii. Nu despre copii până în 10-12 ani. Dacă tu ești un copil și nu vrei să te vezi așa, asta nu înseamnă că discuția nu este despre orice fel de copii. Teoretic și legal ești copil până la 18 ani când orice părinte, orfelinat sau tutore are o obligație față de tine.
Și copiii așa cum îi crești, așa îi ai. Ei pot face tot felul de lucruri și la 7 și la 8 și la 9 ani etc.
Nu inteleg ce legatura are violenta in familie cu alte fapte abominabile de alta natura.
Sau cum poate o fapta rea sa fie aparata de alta si mai rea?
Si aia cu mii de experti pedofili din asociatia protectiei copilului din Norvegia sa i-o spui lui mutu de la manutanta, ca nu te crede nimeni.
Motiv mic, motiv mare, violenta fizica nu este si nu va fi candva justificata.
Psihologii spun că, dacă sunt bătuţi, copii nu fac mai puţine greşeli, ci le ascund mai bine. Ajung, astfel, să mintă de frică să nu fie pedepsiţi.
"Eu mare, când fac prostii, plătesc."
Da, platesti, cu amenda cand te doare sau nu la portofel, si cu inchisoare cand esti mai rau decat un copil, dar repet, nu esti batut.
Si copilul plateste, dar nu cu bataia!
Sau voi nu aveti mustrarea cu voi?
Ah, ce va mai place cand loviti un copil de-al vostru, dar un strain nici ca doriti sa va ia la mustrat copilul ca imediat faceti spume la gura.
Copiii au 10-12 ani. Educatia se face in primii 7 ani de viata si prea putin dupa.
Teoretic si legal ai dreptul sa fii intretinut pana la 26 de ani asta nu inseamna ca esti copil la varsta aia.
Adolescentii nu sunt luati cu forta de langa parinti fara consimtamant.
„Si aia cu mii de experti pedofili din asociatia protectiei copilului din Norvegia sa i-o spui lui mutu de la manutanta, ca nu te crede nimeni."
Tu nu ai înțeles ce am spus, dar nu te acuz încă de analfabetism funcțional. Am spus că e un caz cunoscut și recent, dar care conduce la mii de cazuri de copii „confiscați" din familiile lor emigrante. Acelea sunt miile de cazuri. Unul dintre cei care „confisca" acei copii era acel individ.
„Motiv mic, motiv mare, violenta fizica nu este si nu va fi candva justificata."
Sunt copii „confiscați" pentru alte motive, cum ar fi dacă are televizor în cameră sau dacă a fost găsită o pânză de păianjen prin casă. Eu ți-am zis să citești acele cazuri și alte zeci pe care le găsești cu un search pe google. Ele au fost mult dezbătute și televizat.
„Psihologii spun că, dacă sunt bătuţi, copii nu fac mai puţine greşeli, ci le ascund mai bine. Ajung, astfel, să mintă de frică să nu fie pedepsiţi."
Cu cât faci ceva mai grav cu atât e mai greu să ascunzi acel lucru. Nu mă refer la bătăi date pentru orice faptă sau orice prostie. Lucrurile trebuie aplicate în funcție de situație.
„Dar si copilul plateste, dar nu cu bataia!"
Cum plătește? Ce pedepse propui, să vedem dacă sunt eficiente?
În Norvegia asta s-a întâmplat. Citește cazurile.
La noi așa este, dar peste tot e o altă legislație.
Pe asta cu 26 de ani nu o știu, vreau o sursă.
Până la 18 ani ești dpdv legal considerat minor. Tu definești copilul după propriile standarde. Educație este ceva ce se dezvoltă o viață, nicidecum doar în primii 7 ani. Foarte mult educația se dezvoltă până la finalizarea pubertății care e considerată o perioadă mai specială și de răzvrătire de orice normă psihologică.
Încă un idioțel care nu e în stare să poarte o discuție într-un mod civilizat. Mai mult nu poți măi Gandalf? Sau educația pe care ai primit-o tu nu a reușit să te dezvolte psihic?
Cazul prezentat de tine privea doar unul din asociatie si pedofil, nu toata asociatia, si e un caz particular, un om cu o mentalitate la fel de gresita ca a ta.
Deci nu m-am referit la confiscare de copii, atunci, m-am referit la cazul de pedofilie.
Nu ma intereseaza ce vezi tu cu ochii tai daca eu vad bine cu ai mei.
Acum 36 minute | Sppin explică (pentru CortinaDeLut):
"Nu era Norvegia țara cu pedofili în conducerea protecției copilului?"
Nu, acela e un caz particular, a fost raspunsul meu.
Raspunsul tau a fost:
acum 30 minute | CortinaDeLut a răspuns (pentru Sppin):
Ai dreptate, e un caz particular, dar care ne duce în alte mii de cazuri.
Ce ziceai de analfabetism functional?
"Sunt copii „confiscați" pentru alte motive, cum ar fi dacă are televizor în cameră sau dacă a găsit o pânză de păianjen prin casă."
Ma faci sa rad, cu lacrimi chiar.Recunoaste ca esti doar frustrat si gata, sau esti de pe vremea comunista.
"Cum plătește? Ce pedepse propui, să vedem dacă sunt eficiente?"
Prima pedeapsa, daca as numi-o asa, e cu vorba buna, apoi mustrarea, si apoi daca nu se conformeaza cu pedepsa e confiscarea unui lucru drag lui, ca tot vorbeam de "confiscare".
Oamenii care practică, promovează sau justifică abuzul de copii nu merită respect și nici să li se vorbească civilizat.
Tu poți să spui despre mine ce ai tu chef, dar măcar eu sunt în stare să îmi argumentez pozițiile cu date științifice.
https://www.psychologytoday.com/......te-is-over
https://www.scientificamerican.com/......-spanking/
https://www.apa.org/monitor/2012/04/spanking
https://www.gse.harvard.edu/news/uk/21/04/effect-spanking-brain
In Norvegia probabil sunt la fel de multi experti ai protectiei copilului si cazuri de nedreptati, procentual, cam la fel de multi cit sunt la noi aia care ISI FAC TREABA. Sint cazuri in care un copil merita macar o palma? Hai, zi-mi si mie care sunt alea!
Păi ziceam că nu ai priceput ce am spus deși m-am exprimat destul de clar. Am zis că nu te acuz, dar tu o iei ca pe o acuzație. Concluziile încearcă să le tragi singur/ă. Când am zis „Ai dreptate, e un caz particular, dar care ne duce în alte mii de cazuri." m-am referit că acel om e unul dintre cei implicați în confiscări de copii. Ca el sunt foarte mulți, care sunt implicați în mii de cazuri. Nu m-am referit și nici nu am specificat „cazuri de pedofilie" așa cum ai afirmat tu aici:
„Si aia cu mii de experti pedofili din asociatia protectiei copilului din Norvegia sa i-o spui lui mutu de la manutanta, ca nu te crede nimeni."
„Ma faci sa rad, cu lacrimi chiar.Recunoaste ca esti doar frustrat si gata, sau esti de pe vremea comunista."
Nu ai citit clar acele articole și altele. Degeaba îți mai zic ceva, ai propriile idei și nu e treaba mea. Mi-am expus o opinie și dacă nu ești de acord cu ea e foarte ok. Nu sunt deloc frustrat din cauza asta. Dar cam te ataci, iar frustrarea reiese din propriile tale reacții.
„"Cum plătește? Ce pedepse propui, să vedem dacă sunt eficiente?"
Prima pedeapsa e mustrarea, apoi daca nu se conformeaza sunt pedepsa incepi sa ii confisti ceva drag (ca tot vorbeam de "confiscare") lui."
Confiști ceva drag? Sunt copii care pleacă de acasă cu zilele și fură bani din casă, clar i-ar afecta rău aceste metode geniale.
Nu stau să îți arăt cum arunci articole care se referă la altceva „spanked in the beginning years of their lives". Degeaba ai date dacă nivelul tău de interpretare al datelor e redus. Mi-ar face plăcere să dezbat acele date, dar nu meriți efortul Gandalf.
Asta am făcut până acum. Eu am spus ce aveam de spus. Nu am chef și nici dispoziția să port discuții repetitive pe mai multe „fronturi".
Cu toate ca sunt crestin si cred in Dumnezeu, sustin educatia prin bataie, nu stau sa scriu profund si interpretabil de ce, am motivele mele si sunt suficient de convins de reusitele mele viitoare
Cand esti de acord cu bataia asupra unor copii lipsiti de aparare nu esti atat de civilizat incat sa meriti sa ti se vorbeasca civilizat
Motivul e ca esti crestin normal ca sustii orice aberatie
Asta e treaba ta numarul 1