| Dan_8062 a întrebat:

As vrea si eu o lista cu toate teoremele, teoriile si legile care exista, sau macar cateva. Exemplu:teoria cromozomiala a ereditatii, legea lui Ohm, teorema lui Pitagora etc.

3 răspunsuri:
| Andrushka98 a răspuns:

1.Teorema lui Pitagora:
Într-un triunghi dreptunghic, pătratul lungimii ipotenuzei este egal cu suma pătratelor lungimilor catetelor.
2. Teorema reciprocă a teoremei lui Pitagora
Dacă intr-un triunghi patratul lungimii unei laturi este egal cu suma pătratelor lungimilor celorlalte două atunci triunghiul este dreptunghic.
3. Teorema înaltimii:
Într-un triunghi dreptunghic, pătratul lungimii înălțimii este egal cu produsul proiecților catetelor pe ipotenuză.
4. Teorema catetei
Într-un triunghi dreptunghic, pătratul lungimii unei catete este egal cu produsul dintre proiectia catetelor pe ipotenuză și ipotenuză.
5. Teorema bisectoarei

Intr-un triunghi bisectoarea unui unghi determina pe latura opusa segmente porportionale cu laturile triunghiului.
6. Teorema lui Thales

O parelelă dusă la una dintre laturile triunghiului determina pe celelalete două laturi segmente proportionale.

7. Teorema fundamentala a asemanarii

O paralelă dusă la una dintre laturile triunghiului formează cu celelalte doua laturi (sau cu prelungirile lor) un triunghi asemena cu cel dat.

8. Legea lui Ohm:
Legea lui Ohm sau legea conducției electrice, stabilește legăturile între intensitatea curentului electric (I) dintr-un circuit, tensiunea electrica (U) aplicată și rezistența electrica (R) din circuit.

FUNDA.

| Dan_8062 explică (pentru Andrushka98):

Ba eu le stiu pe astea nu intelegi ca vreau o lista cu toate adica fara sa spui si ce zic ele, definita lor. Astea le stiu si eu le vreau pe alea mai grele mai necunoscute pe care nu le inveti la scoala pana in clasa a8a.

Întrebări similare