Sterge toate aplicatile din telefon, din pc, delogheaza-te de peste tot cand iti vine sa te joci gandeste-te cat de mult stagnezi daca faci asta
Sigur te-ar ajuta un psiholog
Daca stabilesti ca in ziua X te trezesti de dimineata si pleci la o treaba importanta, izolata de jocuri, poti merge?
Si eu pierd mult timp la pc, dar cand imi miroase a bani sau dezvoltare profesionala, las tot si fac ceea ce trebuie.
De exemplu acum câteva zile a trebuit să mă deplasez foarte mult încât nu am prea dat pe acasă, și nu m-am jucat, dar când am prins o zi liberă sau câteva ore in care am fost liber, chiar daca puteam face orice altceva, numai la jocuri mi-a stat mintea. parca creierul îmi cere acest lucru. De aceea am ajuns la constatarea că sunt dependent grav de tot.
Trebuie să găsești motivație pentru muncă, asta e singura problemă.
Nu ești singurul care pierde ore bune jucându-se. Ar trebui să vezi partea plină a paharului, ai ceva ce te face să te simți bine.
Impune-ți mai multe ore de treburi importante pe zi, și savurează jocurile în timpul ce rămâne.
Dacă îți plăcea șahul, pierdeai la fel de mult timp, diferența este că te aprecia lumea, că te făcea să pari deștept
Atât timp cât te descurci cu responsabilitățile de adult, nu cred că gaming-ul e o problemă.
Nu sunt de acord cu răspunsul câștigător, nu are sens să te pedepsești.
De ce adhd?
Pentru ca deficitul de atentie e simpotoma principala, si pare sa ii zboare mintea prea usor.
Dar la jocuri se poate concentra
Da, dae un joc te stimuleaza constant si mereu se intampla ceva. Nu e asa cand inveti sah citesti.
Mulțumesc frumos pentru sfat.
LisaJulie întreabă: