Eu tind sa cred că nu are o problema psihica, ci e o lipitoare care profită de unde poate și așa-si lungește zilele.
Din moment ce-l știi de 14 ani,așa cum spui,ar fi trebuit să fi observat dereglări de comportament,dar daca nu ai văzut, înseamnă că e sănătos tun.
Faptul că nu ține cont de faptul că lucrezi sau nu, accentuează și mai tare ideea de lipitoare.El își pune bazele că poate ii faci tu cinste și uite că dacă nu ești tu,e altul,cel mai sigur.
Mie astfel de "prieteni" îmi lasă un gust amar, sincer.
Daca avea probleme nu cred că îi ardea lui de cluburi,de băute (că dacă ar fi,nu cred că s-ar face muci,zic si eu) sau de ce mai face el.
Nu toți oamenii sunt la fel,asta e clar.
Iar dacă tu ești muncitor, asta nu înseamnă că toți sunt harnici, daca tu ești onest, nu înseamnă că toți sunt onești.
Cred că îți faci probleme in capul tau care nici macar nu exista
Și dacă sa zicem că ar avea probleme psihice, tu nu ai vreo obligație față de el.Prieteni, prieteni, dar brânza-i pe bani(o reinterpretare a zicalei originale )
Așa că da,eu daca as fi prieten cu un asemenea om,nu cred că as mai relaționa cu acesta,o data pentru că reprezintă un exemplu negativ, a doua pentru că nu mă ține nimeni pe palme, iar daca nu as avea o alta sursă de venit, decât locul de munca, n-aș vedea rostul să îmi consum nopțile și viața pe chestii care te epuizează, care nu îți aduc satisfacție și care îți pierd timpul aiurea.
Dacă-ți este "un bun prieten" nu poți să-l întrebi direct pe el de ce nu muncește?
Oricum, dacă știe să iasă în cluburi, nu cred că-l împiedică ceva să muncească. Altceva decât lenea.
Eu incerc sa-mi pun pe deoparte si semne de intrebare: Daca el ma considera prieten.
Fiindca o perioada eu nu l-am refuzat, ieseam cu el, eu i-am spus principiile mele: ''nu beau mult, fiindca tin si la sanatate''
Iar el ma trage sa traiesc dupa principiile sale...e ciudat
Dacă consideri că-ți este așa de bun prieten, întreabă-l direct pe el de ce nu muncește și își pierde timpul aiurea. Adică dacă el, la vârsta asta, nu se gândește la viața lui și la ziua de mâine... mai târziu o să-i pară rău (dacă se trezește la realitate).
Deodată ce iese numai în cluburi, înseamnă că ar trebuie să fie apt și de muncă. Dacă ar suferi de vreo boală, n-ar trebui să fie apt să se ducă nici în cluburi. Există 3 variante, în cazul lui: lenea, „prea mult bine" de la părinți sau vreun anume handicap care să nu-i permită să muncească orice (asta nu-i dă dreptul să stea ca trântorul).
Încearcă să-l aduci cu picioarele pe pământ, că viața nu-i făcută doar din distracție ci și din muncă. Când te mai cheamă în club și îl refuzi, zi-i și câte ceva cu privire la aspectul ăsta. Dacă uneori nu ține cont că muncești, nu știu cât de bun prieten îți este.
Nu cred ca lenea intra la patologii. E o trasatura de caracter.
"Iar el ma trage sa traiesc dupa principiile sale...e ciudat"
Cei de jos vor tot timpul sa aduca lumea la nivelul lor.
Corect.
Eu nu am nicio problemă care să mă împiedice să muncesc, sunt doar leneș și știu că n-am de ce să lucrez fiindcă are cine să mă întrețină: ai mei
Nu-s fraier să mă dau jos din pat, îi las pe sclavii din România să muncească, eu prefer să dorm în acest timp și să am totul servit pe tavă
Am 23 de ani și mi-e foarte bine așa
Poate e doar leneș și nu are de ce să muncească fiindcă sunt ai lui care să-l întrețină, iar în acest caz are tot respectul meu că știe să profite de oportunitate!