| mrcarter30 a întrebat:

Salut.
Am zis sa incerc si asa poate gasesc vreo solutie.
Am 30 de ani si am trecut prin diferite relatii tumultoase, despartirii urate. De ce le am simtit urate? Parintii mei au avut o relatie defectuoasa, certuri, despartire si intr-un final tatal meu a decedat cand eu aveam 16ani.
Nu am avut pe nimeni care sa ma invete despre cum sa te comporti sau ce sa faci intr-o relatie.
Nici acum consider ca nu stiu ce este aia iubire.
Sunt cu o fata de 3 ani si 3 luni si vreau sa va spun ca totul a inceput cand eram disperat sa ma apropii de cineva pentru ca nu sunt genul sa umblu din floare in floare.
A aparut aceasta fata J, care mi-a schimbat perspectiva vietii.
Este un om atat de minunat. nu stiu daca cunoasteti genul acela de om care se bucura si de o raza de soare. Este frumoasa, desteapta si extraordinar de puternica.
Dupa toate astea tin sa mentionez ca la inceput nu mi-a placut, eu eram obsedat de ten perfect, ochii frumosi, dintii ok..si ea avea unele mici defecte. Ochii mai mari, dinti putin strambi, probleme cu tenul.Dar am simtit ceva, am simtit ca ea este ceva rar.
Ea era fata mare si am fost primul cu care a intretinut relatii sexuale. Ne am apropiat si in scurt timp ne am si mutat impreuna. Intodeauna am privit o si mi-am pus intrebarea daca este ceea ce imi doresc, insa in tot timpul acesta ea mi-a demonstrat ca este, ca ma IUBESTE. Ce este mai important decat iubirea? Am suferit de depresie si inca o mai fac, mama are depresie, matusa..probabil si tata avea. Medicamentatie nu am luat pentru ca au fost valuri si valuri dar mereu m-am gandit sa incerc xanax pentru ca am avut si momente cand m-am gandit la suicid. Este foarte greu si imi distruge viata si relatiile.
Posibil sa se fii declansat si un ocd relational..care nu prea este discutat la noi.
O vreau pe viata si cand ma gandesc la despartire ma distruge si acum in timp ce scriu imi vine sa plang cat de rau ne am ranii reciproc daca as pleca. Fara ea nu as vedea lumea dar si asa in pozitia asta.ce sa fac? Cum sa imi revin? Sper sa nu innebunesc si sa imi pot crea o familie cu ea.
Vreau doar liniste si pace cu ea, sa vad in ea familia mea. Nu vreau o iubire ca in filme ci doar sa simt iubirea aia linistita, sa o simt si eu si sa mi vad de job si de creearea unui viitor.

3 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Deci pe scurt, iti este frica de faptul ca ti se va intampla si tie la fel ce li s-a intamplat si parintilor tai?

| mrcarter30 explică (pentru StoicAnalysis):

Si asta clar dar imi este frica ca nu o pot iubi pe aceasta fata din cauza obsesiilor compulsive, pentru ca uneori am momente cand ma uit la ea si vad defectele chiar daca ea este foarte frumoasa. Paradoxal o vreau pe viata si doar pe ea insa nu stiu daca ii pot oferi sau daca pot trece mental peste aceste traume. Nu vreau sa ne despartim si sa o iau de la capat pentru ca nu cred ca mai pot

| Miruna333 a răspuns:

Ia legatura cu un psihoterapeut, cand intervin gandurile suicidale, psihiatru direct.
Intodeauna am privit o si mi-am pus intrebarea daca este ceea ce imi doresc, insa in tot timpul acesta ea mi-a demonstrat ca este, ca ma IUBESTE.
De iubit, te pot iubi multe persoane, nu este in de-ajuns, conteaza sa iubesti si tu partenerul la randul tau. Multe persoane se complac in relatiile lor cand vad ca sunt iubiti, pentru ei acest lucru fiind suficient.
O vreau pe viata si cand ma gandesc la despartire ma distruge si acum in timp ce scriu imi vine sa plang cat de rau ne am ranii reciproc daca as pleca.
Inteleg ca o vrei pe viata, insa trebuie sa te familiarizezi cu gandul ca la un moment dat, asta se va intampla. Oricat de mult iubesti si doresti o persoana, fii realist, nu tine cu dintii de o persoana. Cum iti poti reveni? Prin terapie. Cu un un sfat, doua de aici