Pasarele. Omul este omnivor si in consecinta trebuie sa manance de toate. Ei spun ca regimul vegan ii scapa de cancer. Gresit. Am citit pe ziare o gramada de cazuri in care si veganii au murit de cancer. Mai mult sunt atat de idioti incat renunta la tratamente care le-ar mai da o sansa.
Pfff...ciudat...
O sa caut si pe Youtube ceva documentar, ca is curios.
Uite aici: https://www.google.com/......ps?/search
Nu le-am gasit pe toate cazurile dar o parte sunt.
Aoleo ce de cazuri
Oricum, absolut nici o extrema nu e bună din nici un domeniu sau cum sa zic
Asa este! Bunicul meu a trait 92 de ani si a mancat de toate, dar cu cumpatare. Ar mai fi trait daca nu-l lovea un idiot pe trecerea de pietoni. Chiar imi spunea un proverb (german) despre cumpatare. Nu l-am retinut ca nu mi-a placut limba.
Genele ultimelor generatii s-au deteriorat din păcate
Eu zic ca din cauza stresului, alimentatiei, poluării, vietii sedentare.
Da, da! Ai dreptate!
Traiesc cu impresia ca alimentatia lor diferita de cea a "plebelor" le va aduce vesnicia pe pamant sau vor trai automat mai sanatos ceea ce e o prostie.
Cu ce cu legumele si fructele din market? Cu alimentatie de genul risti sa mori la 40-50 ani mai degraba. Nu ai cum sa traiesti o vesnicie, generatia mea si urmatoarele au slabe sanse sa atinga 70 ani, ce sa mai vorbim de 80 plus sau 90 plus?
E amuzant cum cred ca mananca sanatos consumand doar legume si fructe din supermarket stropite si injectate cu fel si fel de nenorociri, mancare bio nu exista, nici macar ce cresti tu in curte n-are cum sa fie bio 100%, nu stii ce calitate are solul, daca iti vine o ploaie acida iti face praf toata recolta, dar ei saracii cred ca mananca bio si super-sanatos, traiesc in bula lor. Cu alte cuvinte, daca nici ce cresti tu cu mana ta nu are cum sa fie "pur" sau "bio, ce asteptari poti avea de la altii, cu ce vin ei in plus incat sa aiba o calitate superioara? Bio e de fapt marketing care fraiereste lumea credula.
Buna.Ai putea urmari un documentar sau doua daca vrei sa intelegi.As sta sa explic, dar deja e clar ce raspunsuri voi primi, deci prefer sa nu ma obosesc.
„Veganismul este un stil de viață ce caută să excludă, pe cât posibil și practicabil, toate formele de exploatare și cruzime față de animalele folosite pentru mâncare, îmbrăcăminte și oricare alt scop. Extrapolând, veganismul promovează dezvoltarea și uzul alternativelor, în beneficiul oamenilor, al animalelor și al mediului înconjurător. În ce privește regimul alimentar, termenul denotă evitarea tuturor produselor de origine animală."
https://veganinromania.ro/resurse-si-informatii/de-ce-vegan/
Industrializarea face rau, deoarece produsele alea nu vin de la gaini crescute pe iarba sub cerul liber, sau de la vaci Milka.Animalele alea stau in spatii stramte toata viata, sunt indopate cu antibiotice din cauza conditiilor mizerabile in care sunt tinute (la propriu, ca nu sta nimeni sa curete fecalele pentru 10000 de animale), etc.Moda cu antibiotice si minuni care umfla e destul de populara si printre tarani, care merg pana in punctul in care gainile, de exemplu, isi rup picioarele sub propria greutate.Dar ce conteaza, important e sa traga la cantar.
"Animalele alea stau in spatii stramte toata viata, sunt indopate cu antibiotice din cauza conditiilor mizerabile in care sunt tinute (la propriu, ca nu sta nimeni sa curete fecalele pentru 10000 de animale), etc"
De ce te-ar interesa treaba asta. In ce fel te afecteaza pe tine modul in care sunt tinute acele animale?
Nu e nici o faza. Incerci, constati ca te simti mai bine cu regimul asta, il adopti. E atit de simplu. Enervanti sunt aia care predica si altora si vor sa ii converteasca sau, cum ziceai tu, ca nu stiu sa zica exact de ce. Plus aia care nu fac treaba asta cu cap si isi fac rau dpv al sanatatii, pentru ca trebuie sa ai abar un pic de nutritie ca sa te alimentezi vegan si sa fii in regula.
Salut. Da, ai sesizat ca lipseste un element ca sa intelegem de ce unii oameni devin vegani. Ideologia. Sunt ideologii care indreapta adeptii spre veganism. Care anume, cerceteaza si afla.
Sincer iti dau dreptate, veganismul nu e sanatos deloc pentru organism.Corpul uman are nevoie de proteine care se gasesc in carne dar si de calciu care se gaseste in lactate.
Si noi oamenii am fost nascuti sa fim omnivori.
Poate carnea de porc e nociva pentru organism dar sa mananci carne de peste e foarte sanatos.Si sa mananci nici oua care si alea sunt foarte bune...
Intr-adevar tot ce vine din comert de origine animalica e nociv pentru organism din cauza steroizilor de crestere dar daca iti cresti propriile animale atunci carnea e suta la suta sanatoasa.
Carnea de peste este foarte sanatoasa?
De fapt, e plina de metale grele si de microplasticule de plastic. https://www.youtube.com/watch?v=veMdowmPSbw
Mersii,stiu bine diferența
Intrebare mai exact era,, de ce"
Întreabă-i pe ei.
Am intrebat pe o tipă ce o cunosc si a evitat răspunsul
Îți dai seama săte dai Vegan și sa stai la rând la KFS și să-ți iei o porție de Chiken nageți ași face pe mine de râs ))) în momentul ăla
Niste narozi si hahalere VIata fara o ceafa la gratar nu exista, e pustie. Sau sa nu consum nimic ce provine de la animale? Branza ce are sau laptele, mierea? Veganii nu sunt pe treaba lor deloc. Trebuie sa o intrebi daca sex face ) si asta e de natura animalica
,,Trebuie sa o intrebi daca sex face si asta e de natura animalica"
Hmm bine zici, nu e măritată, nu știu dacă a făcut vreodată.
Am bănuit ca e lesbiană.
Eu tot asa frate
vad o femeie stand la rand la MC si vorbea cu fiica sa "mamica nu doreste sa manance otravuri ca pizza si nageti, mancam doar mancare sanatoasa" iar apoi le cere "dati-mi va rog o portie de pizza diablo si nageti iuti"
Atunci am ramas confuz dar si imi venea sa ma rup de ras dr imi era rusine
)) mai terminat
Știu frate ca există și asa oamenii știu minte s-o dea bine aparențe și altele sa arate ca ei mănâncă sănătos și tot ei comandă diablo cu nategeți)
Nu inteleg ce viata mai e aia fara niste mici la gratar, carnati, piept de pui, ceafa, niste burgeri, shaorma, kebap, chiftele de porc, adica cum pot trai fara astea, dar mai ales fara piesa de rezistenta salata de icre, lactate, oua si etc dupa etc.
Fac foamea unii dar mai ales unele tipe, sa isi mentina silueta nu mananca mai nimic sau deloc chiar. Eu am ceva kg in plus e drept, dar nu exagerat, dar cand am pofta de ceva mananc pe saturate nu asa de pofta. Ai uitat de sarmale Sau un carnat fript de porc
Cum am putut sa uit de sarmale... unii traim ca sa mancam, nu mancam ca sa traim. E sport sa fii gurmand.
Din cate eu stiu, vegan este persoana care se tine departe de carne, adica nu mananca peste, carne, etc. adica tine ca o mica dieta si manaca doar fructe si legume.
Stiu ce inseamna vegan, intrebarea era de ce.
Si nu e vorba de,, o mica dieta" ca e vorba de o alimentatie dusă la extrem.
Deorece ei au mancat prea mult de la kfs sau mc si sau ingrasat ca porcii si acum cauta sa slabeasca ca sa arate frumos, mancand doar plante.
oare mananca si frunze?
Tare asta
Unii, sunt vegani pentru ca au ei o problema ca sunt chinuite si omorate animale(ceea ce nu e mare chestie deloc, avand in vedere ca si animalele se omoara intre ele ca sa se hraneasca) iar altii, pur si simplu le este scarba sa manance carne sau oua sau sa bea lapte, pentru ca o iesit din vaca.
RAY întreabă: