| maphiotul a întrebat:

Salut.
Care e faza cu veganii? Ca sa inteleg si eu de ce se fac veganii vegani?
Hai ca pe vegetarieni i-as intelege, dar veganii sunt la extreme.

45 răspunsuri:
| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Drimmero):

Cu ce cu legumele si fructele din market? laughing Cu alimentatie de genul risti sa mori la 40-50 ani mai degraba. Nu ai cum sa traiesti o vesnicie, generatia mea si urmatoarele au slabe sanse sa atinga 70 ani, ce sa mai vorbim de 80 plus sau 90 plus?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Unii vegani cred ca si industria de lactate si oua este imorala si exploateaza animalele
Asa ca iti doresc sa nu participe in ea

| MarioADV a răspuns (pentru maphiotul):

Unii, sunt vegani pentru ca au ei o problema ca sunt chinuite si omorate animale(ceea ce nu e mare chestie deloc, avand in vedere ca si animalele se omoara intre ele ca sa se hraneasca) iar altii, pur si simplu le este scarba sa manance carne sau oua sau sa bea lapte, pentru ca o iesit din vaca.

| minrest a răspuns:

Salut. Da, ai sesizat ca lipseste un element ca sa intelegem de ce unii oameni devin vegani. Ideologia. Sunt ideologii care indreapta adeptii spre veganism. Care anume, cerceteaza si afla.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Drimmero):

Fac foamea unii dar mai ales unele tipe, sa isi mentina silueta nu mananca mai nimic sau deloc chiar. Eu am ceva kg in plus e drept, dar nu exagerat, dar cand am pofta de ceva mananc pe saturate nu asa de pofta. Ai uitat de sarmale laughing Sau un carnat fript de porc tongue

| Drimmero a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Cum am putut sa uit de sarmale... unii traim ca sa mancam, nu mancam ca sa traim. E sport sa fii gurmand.

| Drimmero a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

E amuzant cum cred ca mananca sanatos consumand doar legume si fructe din supermarket stropite si injectate cu fel si fel de nenorociri, mancare bio nu exista, nici macar ce cresti tu in curte n-are cum sa fie bio 100%, nu stii ce calitate are solul, daca iti vine o ploaie acida iti face praf toata recolta, dar ei saracii cred ca mananca bio si super-sanatos, traiesc in bula lor. Cu alte cuvinte, daca nici ce cresti tu cu mana ta nu are cum sa fie "pur" sau "bio, ce asteptari poti avea de la altii, cu ce vin ei in plus incat sa aiba o calitate superioara? Bio e de fapt marketing care fraiereste lumea credula.

| simplaexistenta a răspuns:

Nuj'. N-au ce face?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu e nici o faza. Incerci, constati ca te simti mai bine cu regimul asta, il adopti. E atit de simplu. Enervanti sunt aia care predica si altora si vor sa ii converteasca sau, cum ziceai tu, ca nu stiu sa zica exact de ce. Plus aia care nu fac treaba asta cu cap si isi fac rau dpv al sanatatii, pentru ca trebuie sa ai abar un pic de nutritie ca sa te alimentezi vegan si sa fii in regula.

| LordCristobal a răspuns:

Sincer iti dau dreptate, veganismul nu e sanatos deloc pentru organism.Corpul uman are nevoie de proteine care se gasesc in carne dar si de calciu care se gaseste in lactate.
Si noi oamenii am fost nascuti sa fim omnivori.
Poate carnea de porc e nociva pentru organism dar sa mananci carne de peste e foarte sanatos.Si sa mananci nici oua care si alea sunt foarte bune...
Intr-adevar tot ce vine din comert de origine animalica e nociv pentru organism din cauza steroizilor de crestere dar daca iti cresti propriile animale atunci carnea e suta la suta sanatoasa.

| Inferno a răspuns (pentru dullcat):

"Majoritatea o fac datorita argumentului etic"

Constientizezi ca nu exista nici un argument etic, nu?

| Inferno a răspuns (pentru dullcat):

"Animalele alea stau in spatii stramte toata viata, sunt indopate cu antibiotice din cauza conditiilor mizerabile in care sunt tinute (la propriu, ca nu sta nimeni sa curete fecalele pentru 10000 de animale), etc"

De ce te-ar interesa treaba asta. In ce fel te afecteaza pe tine modul in care sunt tinute acele animale?

| dullcat a răspuns (pentru Inferno):

Sorry, azi nu am chef de discutii contradictorii. Daca nu dai doi bani pe animale deoarece modul si mediul in care ai crescut si-a pus amprenta cat se poate de clar, nu e treaba mea sa te conving sa o faci.

| dullcat a răspuns (pentru LordCristobal):

Carnea de peste este foarte sanatoasa?
De fapt, e plina de metale grele si de microplasticule de plastic. https://www.youtube.com/watch?v=veMdowmPSbw

| maphiotul explică (pentru dullcat):

Depinde de unde e prins peștele.
Dar in unele cazuri ai dreptate.

Întrebări similare