| Anonim2003000 a întrebat:

Care este diferența dintre Catalunia și Spania? Pai eu știu că Catalunia este Barcelona, care se află în Spania. Îmi explicați va rog?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Catalunia e o regiune teritoriala din Spania, ei vor sa fie independenti fata de statul spaniol, se considera un alt neam, vai si amar de natia lor de barcelonisti!

E ca si cum ai zice de Olteania ca vrea sa se desparta de Romania, cam asa si acolo/
Sunt alte dialecte mai diferite de limba spaniola.

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Catalunia e o regiune care-si doreste autonomia, da, acolo se afla si Barcelona. Sunt mai multe regiuni in Spania, cum ar fi Tara Bascilor ( San Sebastian, Bilbao, etc), etc. In Spania, de asemenea, se vorbesc 4 limbi: Spaniola, Basca, Valenciana si Catalana.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Drimmero):

Ce ai, bre, cu oltenii?thinking

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Nicio rautate, exemplu asta mi-a venit in minte)))) scuzele mele!

| mgtow a răspuns:

E o comunitate autonoma care face parte din Spania si vor independenta din cauza ca guvernul spaniol fura bani si ei au industrie destul de buna

mira
| mira a răspuns:

Spaniola si catalana sunt doua limbi romanice asemanatoare.Catalunia este in majoritate locuita de catalani care vorbesc o alta limba apropiata de spaniola.Aceasta este si a doua limba oficiala a regiunii.Catalanii au steag propriu si imn.La competitiile sportive anunturile se fac in spaniola si catalana.Istoria a facut ca aceasta regiune bogata sa intre.in componenta Spaniei.