| IonutP22 a întrebat:

Salut.
Cat de adevarata este chestia cu mierea ca ar deveni toxica cand o folosesti in ceai fierbinte. Am tot auzit, dar eu tot am dubii. De ce ar deveni ceva care este natural toxic chiar si in contextul asta? Multumesc pentru raspunsuri!

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| 1997onur a răspuns:

Prosti -_- cel mai bine sa pui miere de albine în ceai decât zahar nu este toxic

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu este adevărat.

| goguPatent a răspuns:

Încălzirea peste 40 grade produce descompunerea zaharurilor a unei substanțe numite hidroximetilfurfurol care în cantități foarte mari poate fi toxica. Însă nu putem noi ingera atât de multă miere încălzită încât respectiva substanță sa ne afecteze.

| Hammurabi a răspuns:

Mierea proaspata naturala contine cantitati foarte mici de HMF (hidroximetilfurfurol) prin încălzire, mai putin de 15mg/kg. Mult sub nivelul de toxicitate.
Problema se pune doar în cazul mierii contrafăcute (care conține și alte feluri de zaharuri adăugate) când cantitatea de HMF prin încălzire, poate ajunge și de 10-15 ori mai mare.
Cam despre asta e vorba.

| IonutP22 explică:

Multumesc pentru raspunsurile pozitive!?

| IonutP22 explică (pentru Hammurabi):

La mierea naturala ma gandeam si eu. Ce e din comert nu prea stii ce aditivi mai contine