Daca facultatea particulara unde ai obtinut diploma de licenta este pe lista facultatilor acreditate, nu ai nici o problema.Trebuie doar sa mergi la Universitate si sa ceri detalii privitoare la sustinerea examenului de master.Acolo vei obtine toate informatiile de care ai nevoie.
Depinde de facultatea particulara pe care ai urmat-o. Daca aceasta este acreditata atunci nu va fi nici o problema. Daca aceasta facultate e insa Spiru Haret, atunci nu vei putea. Poti insa merge direct la Universitate, la secretariat pentru a cere toate detaliile si pentru a te lamuri.
Stai putin ca nu inteleg prea bine. De ce pot cu oricare alta facultate care este acreditata, insa cu Spiru Haret nu, desi este si ea acreditata si am facut-o la zi? Ce are Spiru Haret in minus fata de celelalte facultati particulare de nu se poate? Eu am absolvit in 2008 facultatea de geografie, forma de invatamant zi ( specializare geofizica- dar pe diploma de licenta nu scrie specializarea exacta, ci scrie doar geografie), din cadrul Universitatii Spiru Haret Bucuresti. Acum m-am hotarat sa-mi fac si masterul pentru ca imi trebuie la serviciu, eu fiind angajata in invatamat, dar vreau sa-l fac la Universitate pentru ca la Spiru Haret nu au profilul pe care as vrea eu sa-l urmez.
Spiru Haret si-a pierdut treptat acredarile datorita faptului ca acolo diplomele se dadeau ''pe sub mana''. Se stie foarte bine modul in care majoritatea absolveau aceasta facultate fara a fi prezenti vreodata la vreun curs seminar sau chiar examen.Nu spun ca toti au facut asa, evident ca nu, dar toate acele nereguli au fost semnalate in timp iar Spiru a ajuns pe buna dreptate sa fie considerata cea mai slaba universitate din tara tocmai din acest motiv. Spiru Haret desi a fost destul timp acreditata nu este recunoscuta de alte universitati din tara. Astfel, desi tu ai o diploma, o universitate de prestigiu poate foarte simplu sa nu ti-o recunoasca si sa nu te primeasca la master pentru ca, datorita trecutului acestei unviersitati ei pot considera foarte bine ca si tu, precum altii doar ti-ai cumparat diploma. A mai existat in tara un astfel de caz cu un liceu particular, Georgiana, care desi era acreditat, in urma atator si atator nereguli semnalate nu a fost recunoscut de minister, drept pentru care elevii acestei institutii de invatamant nu au avut dreptul de a sustine examenul de bacalaureat.