| AndreaDanci a întrebat:

Salut comunitate TPU.
Cum sa ii zic unui prieten ca e prea ratat la varsta lui?
Se poarta de parca e victima intregului univers desi are 31 de ani si nu face nimic, nu munca, nu iesit din casa.
Se joaca league of legends toata ziua si intr-o vreme a incercat sa combine minore dar si alea l-au respins la cat e de ratat.
Toata ziua se plange cand el are masina de la parinti si nu se duce cu ea nici pana la magazin atat de mare ii e lenea, iphone de la parinti, haine de la parinti, parinti pupincuristi care nu comenteaza nimic de faptul ca nu e in stare nici sa spele o cana
cand se plange ii zic ca daca ar avea un loc de munca viata lui ar avea o structura, el nimic, e convins ca viata lui e naspa pentru ca nu are iubita si cand vine vorba de fete are niste pretentii TAMPITE.
Adica el nu are bacul si viseaza mediciniste fotomodele dar ele SA NU AIBA PRETENTII ca daca au pretentii ca el sa aiba job sunt materialiste.
Cand isi aminteste ca e ratat se orienteaza spre minore si tot asa, i-am mai zis ca are o gandire de toata jena.
Oare are o boala psihica?
Oamenii se schimba?
Are rost sa tii de o prietenie care te incarca negativ?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Dar nu prea ai ce sa ii faci. Cred ca nici lui nu ii convine.
Orice i-ai spune, ar veni ca o agresiune pentru el.
Daca va cunoasteti de 20 de ani, ar fi trebuit sa aveti niste exemple comune, pe care sa le urmati.
Incearca sa ii cauti un job atractiv dpdv al anturajului. Sau incearca sa il 'bagi' pe la tine pe la munca, sub pretextul ca trece ziua mai usor daca va mai luati cu vorba. Desi risti sa iti faci tie rau, daca il recomanzi si se face de rahat pe acolo.

12 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Păi, nu-i zici. Îl lași în pace.
Dacă ai avea certitudinea că "zisul" tău l-ar vindeca, sau ar schimba ceva pentru el, ar mai fi o chestie.
Dar altfel?

| cehos69 a răspuns:

Te roade invidia ca nu-ti da mamica si taticu’

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O fi în depresie. Mai bine i-ai recomanda să consulte un psihiatru.

| VoidEternal a răspuns:

"are rost sa tii de o prietenie care te incarca negativ?"

Depinde. Tu știi dacă îi datorezi ceva. Daca nu, ditch the b¹tch.

| Nirvanaaa a răspuns:

Dacă te deranjează sa stai in preajma lui, rupe prietenia cu el.
Pana nu își da el seama ca trebuie sa își schimbe stilul de viața, degeaba ii zici tu.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Siguuur! Cum îi vei zice tu că e un ratat, individul va realiza brusc că așa e și va decide să se îndrepte!
Degeaba îi zici tu. Dacă el decide că e cazul să-și găsească un loc de muncă, o va face iar dacă nu, nu! Bănuiesc că nu ești tu primul care vrea să-l îndrepte.
P.S. Poate ar fi bine să-i zici să le dea pace minorelor. Nu de-alta, dar dacă mai și înfundă pușcăria câțiva ani buni s-a dus dracului orice șansă pentru el. Și în plus, îți dai seama ce bine va fi pentru el cu mentalitatea asta în pușcărie?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Iti dai seama cat de destept esti, daca problema ta este faptul ca nu iti convine viata prietenului tau?
Nu esti obligat sa fii prieten cu el.
Scapa de el, daca e ratat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu fac de multe ori minuni psihiatrii cu tratamentele lor din seria frecție de picior happy
Tot psihoterapeutul ajuta mai mult,cuz... Pastilele cauzează dependenta și nici nu vindeca,e un mit că pastilele vindeca bolile psihice,cei ce s-au vindecat din cu totul alte motive s-au vindecat,sau așa au ei pseudo-impresia că s-au vindecat de la pastile, toate sunt doar calmante și atât tot, amorțesc mintea, liniștesc dar nu vindeca, ci doar ajuta puțin la efectul bolii nu înlătură cauza niciodată.
De multe ori fac mai mult rău cu tratamentele lor decât bine

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nu are rost să îi zici. 2. Nu este boală. 3. Da, oamenii se schimbă tot timpul. 4. Nu prietenia te încarcă, tu te încarci, dacă te lași încărcat.

| Freya1 a răspuns:

Fiecare gândește în felul lui.
Prietenul tău pare mai mult mânat de societate decât de o gândire realista și rațională.Nu ai ce sa ii faci, decât sa îl sfătuiești, iar dacă nu asculta sa îl lași în lumea lui.

| AndreaDanci explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Il cunosc de 20 de ani, ar fi culmea sa imi convina ca a ajuns asa.

| AndreaDanci explică (pentru cehos69):

Nu e invidie, avand in vedere ca nu am 15 ani si nici daca mi-ar da ai mei la varsta mea, nu as accepta. Mi-e sila de plansul nejustificat, ca daca era vreun sarantoc sau avea probleme de sanatate, imi parea rau de el.

Întrebări similare