Nu ține de sumă, ci de ce vrei să faci cu banii. Ideea este că nici o sumă de bani n-o să-ți ajungă la infinit, deci dacă vrei să demisionezi, investește banii în ceva.
Dar ai grijă. Trebuie să investești în obiecte "active", nu "pasive". De ex: dacă îți cumperi o mașină ai luat un "pasiv", deoarece ai un obiect care doar îți scoate bani din buzunar, nu-ți și aduce. Un exemplu de ceva activ este un apartament pe care-l închiriezi, ca să ai un venit suplimentar (acum chiriile sunt foarte scumpe deoarece e perioada în care vin studenții în marile centre universitare - București, Cluj - așa că poți încerca).
Depinde si pe perioada te gandesti, exemplu un Apartamant bunicel in CJ pe care sa poti cere chirie vreo 300euro/luna costa clar peste 60.000 de euro. Iti ia minim 20 de ani ca sa recapeti investitia probabil mai mult. Si mai stii ce se intampla cu tine in anii astia?
Daca esti familist si te gandesti la copii tai atunci merita dar daca traiesti doar pentru tine investitia nu e chiar atat de vis. Poti face asa :cumperi acu dai la chirie si peste 10 ani il vinzi si ei banii inapoi, Castig ai chiria din astia 10 ani. Da trebuie sa ei in considerare si taxele care costa mii de lei. deci castigul nu e atat de mare.
Cam 2 mil de euro.
E o suma pe care as putea sa o investesc in imobiliarr care sa imi aduca venituri incat sa nu am grija zilei de maine. Cam 8 apartamente achiziționate care sa aduca sigur minim 4500euro pe luna.
Peste 1.000.000€.
Ce e sub as pune deoparte pentru investitii majore, iar traiul de zi cu zi mi l-as asigura din salariu.
alondrakiss întreabă:
RAY întreabă: