| sskrillex96 a întrebat:

Salut. Mi-a fost suspendat permisul pe 90 de zile deoarece am depasit viteza in localitate de la 50 km/h la 101 km/h. Am inteles ca daca aveam 100 de km sau mai putin as fi scapat doar cu o amenda, si ciudat mi se pare acel 1 km in plus. Ce e de facut si daca exista vreo posibilitate ca politia sa fi facut vreun abuz sau sa existe o eroare? Cum se poate verificare sau care sunt sansele sa iau permisul înapoi?

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Politia in acest caz nu a facut nici un abuz, dimpotriva, te-a sanctionat foarte corect fiindca ai depsit viteza in localitate cu mult peste viteza legala. sansele sa iei permisul inapi nu sunt decat peste 3 luni!

Lasa ca nu-ti strica sa fii 3 luni pieton, doar asa inveti sa respecti legea si sa eviti accidnetele, fiindca in localitate zbuarnd cu peste 100km la ora poti omori un om, ceea ce tu ai demonstrat ca esti un sofer inconstient.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Faci contestație și aștepți să se judece. Și atunci politia va prezenta probele video. Că sa știi că nu îți suspendau ei permisul dacă nu aveau proba video

| sskrillex96 explică (pentru Violleta2022):

Ai dreptate dar localitatea prin care am trecut a fost o portiune de 300 de metri, zona prin care absolut nicio mașină nu încetinește. Ai dreptate ca am greșit dar sa știi ca nu obișnuiesc sa conduc cu viteza

| darrio2007 a răspuns:

„depasirea cu 41-50 km/h a vitezei maxime admise: de la noua la 20 puncte-amenda (de la 1.305 la 2.900 de lei), la care se adauga sase puncte de penalizare; depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise: de la noua la 20 puncte-amenda, plus suspendarea permisului pentru o perioada de 90 de zile." (Google)
Deci este corect.

| Violleta2022 a răspuns (pentru sskrillex96):

Chiar si de localitatea avea 3m ori 30 de metrim ca erai obligat prin lege sa reduci viteza la 50km/ora asa cum era avertizata pe stalpi.
Nu-i bai, macar inveti dupa lectia asta sa respecti regulile de circulatie si fii multumit ca nu ai omorat pe cineva la viteza aia prin localitate.