Pentru geografie? Cine mai ține minte?
Eu am luat de pe net o carte cu teste rezolvate și acolo am găsit multe exemple de asemănări/deosebiri. O carte foarte bună, chiar m-am ajutat și am luat 9, 25 la bac, FĂRĂ meditații.
Caută pe net înălțimea unui munte din Irlanda și compară-l cu altul din Marea Britanie.
Vegetația, minereuri, climă, ambele au influență oceanică clar.
Dacă ai nevoie de un răspuns urgent și nu găsești pe net, poate am timp mai târziu să caut cartea și să îți scriu de acolo câteva.
Dacă e vorba de istorie, atunci nu am cum să te ajut. Nu pot să îmi imaginez în ce constă asemănări/deosebiri din punct de vedere istoric.
(Președintele e reprezentat de un rege/regină)
(În Irlanda moneda e euro, M.B moneda liră)
(Irlanda e în u.e, M.B a ieșit)
Caută date despre țările astea și vei putea compara sau asemăna.
Asemănări:
Ambele națiuni vorbesc engleza ca limbă principală
Ambii conduc pe stânga
Ambele folosesc în principal vehicule cu transmisie manuală
Împărtășim aceeași vreme imprevizibilă
Amândoi avem un simț al umorului rău, întunecat și foarte inteligent
Ambele națiuni sunt foarte apropiate din punct de vedere cultural, istoric și economic
Este la fel de probabil să contractăm HIV / SIDA (Procentul celor două națiuni care trăiesc cu boala este de 0, 20%). Singura diferență aici este că 100 în Irlanda și 1.000 în Marea Britanie mor în fiecare an din cauza virusului).
Ambele națiuni au o cultură a băuturilor și o problemă binging. Cu toate acestea, este diferit în diferite grade în ambele națiuni. Ambele națiuni au măsurători legale de alcool diferite: măsurarea irlandeză este mai mică decât cea a Regatului Unit.
Diferențe:
Irlanda este o națiune independentă. Marea Britanie este o națiune suverană formată din patru țări: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord (în funcție de convingerea politică și de definiția statului național). Toți au decăzut statutul de guvern.
Marea Britanie are o limbă oficială: engleza. Are 6 limbi regionale / minoritare recunoscute (scoțiană, scoțiană din Ulster, galeză, cornișă, gaelică scoțiană și irlandeză). Irlanda are 2 limbi oficiale: irlandeză și engleză. Are o limbă recunoscută a statutului regional / minoritar: scoțianul din Ulster.
Irlanda are o rată a șomajului mai mare decât Marea Britanie. Nu voi include procentaje pentru acesta, deoarece se schimbă în fiecare zi.
Irlandezii au zile de muncă mai lungi. Lucrăm în medie 1.815 ore pe an, în timp ce Marea Britanie lucrează 1.669 ore.
Irlanda consumă mai mult petrol decât Marea Britanie. Irlanda consumă în medie 1, 2516 galoane de petrol pe zi pe cap de locuitor, în timp ce Marea Britanie consumă 0, 8022.
Lucrul în Irlanda câștigă mai mulți bani decât în Marea Britanie. Muncitorii irlandezi câștigă cu 10, 72% mai mult decât omologii lor din Marea Britanie. Prin urmare, orele de lucru mai lungi, cred.
Este mai puțin probabil să fiți încarcerat în Irlanda. 81 din 100.000 de persoane sunt închise, comparativ cu 119 din 100.000 în Marea Britanie.
Este mai puțin probabil să mori în copilărie în Irlanda decât în Marea Britanie. În Irlanda, este 3, 74. În Marea Britanie, este de 4, 44 la 1.000 de nașteri.
Irlanda consumă mai multă energie electrică decât Marea Britanie. Este de 5. 400kWh pe cap de locuitor, comparativ cu 5.071 din Marea Britanie.
Aveți 10% mai multe șanse de a fi ucis în Irlanda.
Există o diviziune de clasă ceva mai mare în Irlanda decât Marea Britanie. Aproape 5%.
Este probabil să cheltuiți puțin mai mult pentru asistența medicală în Irlanda decât în Marea Britanie, cu puțin sub 2% mai mult.
Irlanda are euro, Marea Britanie are lira sterlină.
Irlanda este membră a UE, Marea Britanie este pe cale să părăsească UE.
Irlanda are o politică de neutralitate (deși aceasta a fost o neutralitate părtinitoare de ani de zile și a fost compromisă în urma aderării controversate a Irlandei la PSAC a UE). Marea Britanie este membră a NATO.
Irlandezii nu sunt în general pasionați de război sau conflicte și sunt mai predispuși să se implice în misiuni de menținere a păcii și de ajutor umanitar. Este probabil ca unii să nu aibă nici o părere despre război sau conflict.
Este probabil să aveți o speranță de viață mai lungă în Irlanda decât în Marea Britanie, deși nu cu mult. Cele mai recente statistici disponibile sunt 80.56 comparativ cu 80.42.
Irlanda utilizează sistemul metric. Marea Britanie cred că încă folosește sistemul imperial.
https://www.quora.com/......-different
silviu666 întreabă: