| GulubuntzBudulush a întrebat:

Salut, TPU! Am anumite întrebări referitoare la neamurile de țigani. Cine răspunde corect, (de preferat membru al etniei sau cel puțin cunoscător personal, pentru un răspuns cât mai autentic) primește fundă.

1. Descrieți-mi comportamentul spoitorilor, respectiv argintarilor, raportat atât la români pe de-o parte, cât și la țiganii romanizați și ursari (de asemenea comportamentul între ei)
2. Este adevărat că spoitorii la origine erau musulmani (și unii ar fi până în zilele noastre?) Ce religie au argintarii? Am auzit că unii au avut influențe iudaice într-o anumită zonă.
3. Spoitorii și argintarii toți poartă haine tradiționale sau mai sunt și care au adoptat portul obișnuit.
4. Este adevărat că în cultura spoitorilor și argintarilor "gadjo" (românii, alte etnii) sunt cunosiderați "mahrime".
5. Este adevărat că spoitorii și argintarii, în mod istoric, au adoptat români, evrei și copii de alte naționalități, motiv pentru care unii dintre ei au astăzi un ten mai deschis.
6. Argintarii în ce zone ale țării se întâlnesc?
7. Dar spoitorii? Argintarii sunt albi la față majoritatea? Ce părere aveți despre aceste neamuri?

4 răspunsuri:
| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns:

Nu mai dați importanță lucrurilor inutile și fără nicio importanță nu religia acelui om îl definește ca și om nu etnia acelui om îl definește cine este și ce este el/ea ca și om. Atâta timp cât acel om este într-adevăr o fință Educat/ă emancipat/ă respectos/ă rațional/ă conștient/ă și nu este un om cu vici și dependențe și dorințe murdare de a te manpilua pentru interesele lui murdare și miskine cu alcoolul cu droguri cu intenți violente scandale violuri furat mințit om ucidere intenți bolnave agresive atâta timp cât acel om nu comite aceste fapte murdare și lipsite de ceia ce înseamnă într-adevăr sa fi un om atunci nu-și mai are împortanță și relevanță religia lui/ei etnia acelui om și dacă este Musulman sau de etnie. înainte de toate oamenii sa fim căci este plină lumea de hoți de mincinoși de manipulatori cu intenție bolnave infecte este lumea plină de proxeneți și violatori de alcooliști de drogați de"oamenii" care își necăjesc familiile și îi pune la zid și perete cu violență pe care nu va puteți imagina și închipui ce pățește unele mame uni copii uni tați din lipsa de educație acolo este rădăcină la tot educația acelui om spune totul despre el cine este de unde vine și ce fel de om este nu religia nu etnia te definește și omeniia.

| GulubuntzBudulush explică (pentru MuatafaonurContInchisDeTot):

Da, vă înțeleg! Dar voiam un răspuns corect la această întrebare. Doar de curiozitate.

| MuatafaonurContInchisDeTot a răspuns (pentru GulubuntzBudulush):

Omul Fără Dumnezeu Fără Credință merge spre nică ieri https://youtu.be/Xtdd_rw6nV8

| Celestina003 a răspuns:

Nu știi ce să spun, in ziua de azi tiganii au mai evoluat putin datorită tehnologiei, dar tot poartă același tradiții, mulții spun că tradițiile cu nunta este de pe timpuri, dar adevărat, adevărat, ei doar se iau după biblie chiar și în ziua de azi.
1. Nu știu nimic despre spoiitori, depinde și în ce zonă sunt țiganii aia, pentru că diferă zona tradițiile si mentalitatea.
Argintării băieții sunt afemeiații.
Ursarii sunt mai romanizații, o parte din ei.
3. Majoritatea tiganiilor sunt in țării străinenu mai poartă haine tradiționale doar nemțoi tigani.
4. Da doar cu cei care au minte închisă, pentru ca au mai multi parteneri femeile romance și pentru că felul in care se spală românii ( se pun toții in cada cu fun**) tiganii nu fac asta.
5. Habar nu am
6. In Alexandria, dar sunt pe cale de dispariție argintarii
7. da sunt albii majoritatea si nu am o părere foarte bună despre ei pentru ca au în sânge minciuna si sunt afemeiații, am cunoscut un argintar acesta nu avea școală dar era foarte hoț.
Am o părere foarte bună doar despre ursarii, pentru că am crescut cu ei și au suflet mare, si sunt credincioși.