| AnonimSecret01i83740 a întrebat:

Salut TPU. Am o situatie foarte dificila. Recent, mama mea m-a prins fumând cu prietenii la liceu, dar ea m-a facut de rusine claxonandu ma de pe drum, iar cand am fost fata in fata cu ea a inceput sa zbiere la mine. Din pacate colegii si chiar toata scoala a aflat de acest incident. Oare ce pot sa fac ca sa mi salvez reputatia? Sauacar sa fac ceva care sa nu le mai amimteasca de acest incident, sincer sunt foarte dezamagit de cum a reactionat si im ce hal m-a expus de fata prietenilor. Va rog dati mi sugestii de ce as putea face im cazul acesta, dar mai ales sa imi salvez reputatia! Va rog din suflet sa-mi dati niste sugestii!

8 răspunsuri:
| 1997onur a răspuns:

Nu sa comportat deloc normal și bine față de tine și colegi tai Tea făcut de ras pentru ca fumezi? Wtf putea sate ia deoparte și sa vorbiți mama fica ca de la om la om nu sa facă așa ceva nu asa se comporta un părinte normal cu copii lui iar colegi tai care îți sunt prieteni adevărați nu ar trebuie sa facă mișto sau sa rada de tine pentru așa ceva cine rade și face mișto de tine e prăjit ( în ulei de măsline)

| AnonimSecret01i83740 explică (pentru 1997onur):

Mersi de rapsuns. Dar sugestii cum sa mi salvez reputatia? Te rog din tot sufletul sa mi zici daca stii ceva

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Salveaza-ti reputatia cu niste glume, acceptand situatia.

| 1997onur a răspuns (pentru AnonimSecret01i83740):

Tu nu ai greșit cu nimic nu te mai stresa nu te mai necăji te rog sa înțelegi puțin ca chiar nu ai făcut nimic greșit mama ta sa comportat foarte urat cu tine nu-i normal asa ceva și nu asa ar trebuie sa fie un părinte trebuie sa înțelegi ca atâta timp cât tu nu ai făcut nimic nu ai greșit cu nimic reputați ta este la locul ei iar cine rade de tine și te ia la mișto pe seama asta nu este prietenul tău adevărat asta este tot.

| Mosotti a răspuns:

Si daca a afla toata scoala ce? Au aflat ca ai omorat pe cineva sau cum?
Si daca te-a claxonat sau a ridicat tonu ce?

Nu ai ce reputatie sa salvezi si nici nu avea cum, ci sa le zici ce am zis eu, adica ca si ce daca a fost ce a fost, care e treaba?
Si sa nu trebuie sa-ti peste de niste tampiti, aia nu-s prieteni, ca daca erau, nu aveau treaba cu ce s-a intamplat ca stiau ca nu esti tu de vina.

Niciodata nu am inteles de ce unii din voi au asa pasare de ce zic niste gunoaie.

| 99290 a răspuns:

Pur și simplu ai răbdare. O să treacă. După un timp nu va mai fi atât de "wow!", iar situația va fi dată uitării.
Ție ți se pare că e nevoie ca reputația ta să fie salvată, dar nu e chiar așa rău precum pare. Din exterior privind, e doar o "poznă" adoleșcentină. S-au mai întâmplat și altele...

| 99290 a răspuns:

Dacă sunt curioși care te întreabă ce s-a întâmplat, o fac doar pentru că sunt însetați de conținut și de "știri noi", așa că nu-i hrăni. Tratează totul normal.
De multe ori reacția celorlalți depinde de modul în care noi tratăm situația. Iți voi da un exemplu: când un copil are o pronunție greșită la engleză, și toată clasa râde iar copilul roșește și aproape plânge, va fi considerată o "întâmplare rușinoasă"; în schimb, dacă copilul începe să râdă și el o dată cu clasa și chiar va face o auto ironie, nu va mai fi nimic rușinos, pentru că nu se va vedea niciunul râzând de el, ci doar cu el.

| Nirvanaaa a răspuns:

Te comporți normal. Cel mai rău creezi atenție când te străduiești sa te scoți cumva.
Dacă vine unul și te întreabă, simplu "aia e, se mai întâmpla cine nu pătește d-astea uneori". Comporta-te cu indiferenta. Cu cât te vei strădui sa justifici cu atat mai rău va fi. Las-o așa. Va veni sigur "alt eveniment" de discutat și colegii vor uita.