Ludovic al XVI-lea si Maria Antoaneta
Bonnie and Clyde
http://www.calificativ.ro/Top_10_cupluri_celebre-a18884.html
Samson și Dalila; Orfeu și Euridice; Trandafir și Crizantema; Făt Frumos și Ileana Cosînzeana; Paris și Elena; Hamlet și Ofelia; Alfred Germont și Violeta Valery; CioCioSan și ofițerul Pinkerton; Julien Sorel și doamna de Laval; și încă multe altele
Da, ai dreptate. Scuze!
Nu am mai citit „ROȘU ȘI NEGRU " de peste 50 de ani. Mulțumesc!
Sa nu uiti de Cossette si Marius din Mizerabilii, doamna de Bovary si Rodolphe Boulanger din Madame Bovary, Ludovic al IV-lea si Louise din Vicontele de Bragellonne, Edmond Dantes di Mercedes din Contele de Monte Cristo, Scarlett O'Hara si Rhett Butler din Pe aripile vantului, Ariadna si Tezeu, Hitler si Eva Brown etc etc
Se accepta. In "Rosu si Negru" este prezent, la un moment dat, si cuplul Julien-Matilda, insa principalul ramane cel amintit mai sus.
Frumos, de acord cu toate, dar la Ludovic e vorba de al XIV -lea. Ai mîncat o literă.
Și aici nu prea e vorba de un cuplu de îndrăgostiți. Micuța Louise era doar o toană de moment a marelui rege și nicidecum nu se poate vorbi de un veritabil cuplu de îndrăgostiți.
În altă ordine de idei, ca un profesionist în arta rebusismului și enigmisticii, ce mă știu, încerc să cred că acest „alsodrfegnha " ar putea fi o anagramă și dacă mă voi chinui puțin cred că o voi descifra.
Nu știu exact ce vîrstă ai dar pari foarte inteligentă.
Mă bucur să întîlnesc și astfel de specimene în arealul acestei comunități.