| Marin321 a întrebat:

Cum unui sofer profesionist poate sa ii moara motorul, cum un dentist fumeaza desi stie ca ii afecteaza sanatatea dentara... Un psiholog poate sa intre in depresie?

Si ma refer un psiholog, adica unul care e psiholog cu diploma si practica psihologia.

Răspuns Câştigător
| paulvasile48 a răspuns:

Vorba aia, antrenorii nu joaca

asa si aici

chiar daca esti psiholog, asta nu inseamna ca te poti ajuta singur...si eu am mers la o psiholoaga care uneori imi povestea ea mie prin ce a trecut si de ce a ajuns sa se faca psiholoaga

De obicei,cei care se fac psihologi, se fac din nevoia de a ajuta pe altii, pentru ca ei in perioada adolescentei lor, in perioada cat au fost tineri, nu au avut pe cineva care sa ii ajute psihic...

6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Da, faptul ca esti psiholog sau medic nu inseamna ca esti imun la boli.

| TeoCata1804 a răspuns:

Pana la urma si ei sunt oameni happy

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Psihologia te poate ajuta sa te intelegi, nu sa te tratezi. In Olanda au fost niste medici psihiatri, profesori universitari de psihiatrie care au fost internati la psihiatrie, tocmai pentru ca nu se puteau trata singuri.

| doctorandus a răspuns (pentru TeoCata1804):

De ex. prof. univ. dr. R.H. van den Hoofda\kker (avea ca pseudonim Rutger Kopland) a fost internat in propria sa clinica. Prof. univ. dr. P.C. Kuiper (zis Piet Kuiper) la fel.

| IIIshaneIII a răspuns:

Motoru se mai defecteaza
Nu doar dentistul stie ca fumatul ingalbeneste dinti, parleste creierul si produce cancer stiu si medii si multi fumeaza

Un pshiholog stie el teorie multa, da degeaba nu se poate pacalii pe el insusi

| AlexeiP a răspuns:

Sunt oameni toti. Sa fii doctor nu esti scutit de boli, esti chiar mai expus. Sa fii psiholog ai de a face toata ziua cu cazuri care te demoralizeaza daca nu esti suficient de puternic si nu stii sa nu te incarci cu problemele pacientului.