| mastadont a întrebat:

Mai de vreme am văzut o întrebare exprimată într-un mod revoltător, conținutul era aproape ininteligibil iar exprimarea era în cel mai bun caz proastă. Aș dori să conversăm despre importanța limbii române pentru fiecare. Ce semnifică pentru voi limba și cultura română? Ați apreciat vreodată la justa valoare incredibila flexibilitate și frumusețe a acestei limbi? Ce rol credeți că are exprimarea scrisă și vorbită în viața fiecăruia?
Sper să reușim să avem o discuție constructivă pe aceste teme ele fiind de actualitate pentru toată lumea.

Răspuns Câştigător
| Hammurabi a răspuns:

Deoarece am fost crescut în două culturi, cea română și cea greacă și sunt vorbitor nativ și de română și de greacă pot să-ți confirm că limba română e mult mai complexă, are o frumusețe aparte și îți oferă o libertate de exprimare fabuloasă.
E o limbă extrem de bogată în cuvinte, expresii și nuanțe, care îți permite într-un mod uimitor să jonglezi cu sensurile și să-ți exprimi gândurile într-un acord fin perfect.
La mine în familie, atât părinții cât și sora mea obișnuiesc să vorbească în greacă, eu fiind singurul care mă încăpățânez să vorbesc în română. Iar ei spun că eu insist să vorbesc în română pentru că așa pot să spun mai multe prostii. laughing

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-am apreciat niciodată i'ncredibila frumusețe a limbii', dar mi-am dorit mereu să scriu corect și să mă înțeleagă cei cu care vorbesc.

| mastadont explică (pentru anonim_4396):

Doar prin faptul că aspiri să vorbești cât mai corect înseamnă că dorești să promovezi valorile limbii române, pentru mine acest lucru reprezintă deja o apreciere a acestei limbi.

| mentholinks a răspuns:

Limba romana e ca orice alta limba. Doar noi vedem ceva special la ea fiindca e limba noastra materna.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

E un mijloc de comunicare umană ca oricare altă limbă. Este modalitatea de coeziune sufletască a celor care vorbesc această limbă. Astfel, metaforic este spiritul colectiv al poporului român.