| SilentRain a întrebat:

Salut TPU, unde pot verifica daca mi-a fost spartă adresa de email?
Tine minte că parcă George Buhnici avea un site

11 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Uite aici un site, desi nu stiu cat de eficiente sunt astea https://haveibeenpwned.com/
Vei sti ca adresa de email e sparta cand nu te mai poti loga sau gasesti tot felul de activitati dubioase care nu iti apartin.

Si aici un video util, care zice de acelasi site, dar ofera si alte sfaturi
https://www.youtube.com/watch?v=lmDY8Gl5Ob4

| NLS a răspuns:

Pe site-ul Haveibeenpawned nu iti vezi adresa decât dacă a avut loc un atac general asupra unui site, si a fost pus sub atenție în acea baza de date.
Dacă e un atac random sau țintă ce te privește exclusiv pe tine, nu apari pe absolut nici un site, dar poti totusi sa iti dai seama când ți a fost spart contul:
1) nu te mai poți conecta, primești mesajul ca parola e incorecta.
2) in cazul când hackerul iti accesează, apoi îți sterge/dezactivează contul, primești mesajul ca respectiva adresa de e-mail, respectivul ID, etc, nu se afla în baza lor de date.

3) primești un email ca te-ai conectat din alta locatie si/sau de pe un alt dispozitiv decât de obicei, si ți se cere sa confirmi ca ai fost tu

4) dacă ți-ai activa autentificarea în 2 pași cu telefonul, nimeni n-ar mai putea să-ți spargă nimic, pana nu are acces la respectivul telefon.
Eu folosesc în acest scop un telefon vechi, ce rămâne mereu acasă.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E asa greu de verificat ca nu te mai poti loga? Sau sa iti verifici locurile de unde a fost accesata?

| Dismally a răspuns:

Ceva sigur nu poti afla. Dar de ce crezi ca ti-a fost sparta?

| SilentRain explică (pentru Dismally):

Nu,dar mă gândesc că este posibil ca cineva să-mi fi accesat contul, m-am trezit cu unele modificări... De exemplu un mesaj pre stabilit indecent ce-mi apărea
Acum că am multe chestii importante pe adresa de email, mă gândeam să-mi schimb parola

| Dismally a răspuns (pentru SilentRain):

Schimb-o ca e mai bine asa. Tu ce mai faci, esti ok?

Da,am schimbat parola
Pai mi-am luat un scuter, oficial îmi merge bine (neoficial mai am multe pe cap)
Nu chiar ok dar nici nu mă pot plânge, așa-i viața câte o data mai bine alteori mai rău
Tu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa vezi aici dispozitivele de pe care s-a facut autentificarea in cont in ultima luna:
https://myaccount.google.com/device-activity
Daca e vreunul pe care nu il cunosti, apasa pe el si apoi pe sign out.
Nu uita sa schimbi parola si sa activezi autentificarea in 2 pasi.

E bine, stii sa mergi cu el? big grin Am avut si eu o perioada mai dificila dar trece. Poate mai vb pe WhatsApp dar nu mai am numarul tau, lasa-mi un mesaj daca vrei

Nu-i mare diferență într-o bicicleta și un scuter, am învățat pe moment
Mă ai pe Discordbig grin

Am incercat sa mai intru dar n-am reusit nu mai stiu parola si nici adresa de mail pe care am folosit-o laughing

Întrebări similare