Daca era comunism acum nu aveai luxul internetului, nu stiai ca angelina s-a despartit de brad pitt, si orarul era strict munca-acasa (mancat, spalat, somn)-iar munca... nimic altceva. Nu aveai Iphonul ala din poza de profil si multe altele... era cu totul diferit.
Daca inca era comunismul ar fi fost haos total in toata Romania si ar fi aproape toti din Romonaia pe strada pentru a [rotesta. La televizor s-ar difuza doar postul "TVR 3". Ora de culcare ar fi la 18:00 ( Tot se va stinge la ora asta: lumina, TV-ul, etc. ). Sper ca te-am ajutat.
Bor-ul ar fi mincat mai putin ca*at, invatamintul nu ar fi fost chiar in halul asta de dezastru, iar noi nu am fi purtat discutia asta. S-ar fi furat ceva mai putin, dar si posibilitatile de a face ce vrei sau pur si simplu de a pleca prin alte parti ar fi fost mult reduse. Totusi personaje ca dragnea si toti acolitii lui la nivel de judet nu si-ar fi facut de cap in halul asta. Pe de alta parte... mai bine nu. Daca ar fi sa iti spun un singur cuvint, pe care probabil nu il vei intelege la adevarata lui valoare decat daca ai putea calatori inapoi in timp, ar fi CENUSIU.
Comunismul era orice altceva decat haos. De unde pana unde ai scos dumele astea? Plus ca fix comunism viseaza o gramada - sa ia statul sa dea mai putin, dar la toti, sa ajunga la toata lumea. Ca o face pe datorie, e partea a doua. Nu conteaza.
Toti oamenii ar avea casa, loc de munca si ar fi fost mai responsabili, am fi consumat doar produse proprii si am fi fost mult mai sanatosi.am prezentat doar partile bune, cele mai putin bune le stie toata lumea, dar nu sunt prioritare.
De la maica-mea care a trait pe vremea aia am auzit.
Si nu zic ca acum traim ca niste oameni.
Ca niste caini, dar putin mai bine.
Nu e nici o parte buna daca privesti asa si nu gindesti ca un sclav. Se irosea o gramada de potential pentru a da la toti un loc de munca. Performanta nu era stimulata decat in putine domenii. Important e ca media sa fie ridicata si sa fie mai multe extreme pozitive, nu sa elimini extremele, fiindca e imposibil. Acum cea mai mare parte a celor care nu au nimic daca ii iei la intrebari o sa vezi ca si-au facut-o cu mina lor - bautura, jocuri de noroc, decizii proaste, de multe ori inselati prin diverse metode. Daca statul ar functiona macar cam cum functiona inainte (si atunci era coruptie, doar ca nu in halul asta de acum) dar s-ar minti mai putin (si atunci se tromboneau cifre intr-un hal fara de hal), ar fi extraordinar.
Aveai ce sa mananci daca stateai toata ziua la coada.
''personaje ca Dragnea nu si-ar mai fi facut de cap'', in ce sens? Tu crezi ca demnitarii de atunci erau mai fraieri?
Realizezi macar ce inseamna un regim totalitar? Ai idee despre ce vorbesti?
De asta stateau in cele mai luxoase palate din Primaverii si primeau tot ce era mai bun in vremuri in care politia era infometata?
Cui ii place? China dupa '89 si-a schimbat relativ politica.
Sa mai vorbim si de beizadelele de atunci? Jean Maurer, Serghei Mizil, Nicu Ceausescu, etc..asculta doar povestile spuse de primii doi si cred ca iti faci o alta parere.
Nu ai idee in ce consta un regim comunist, cu toate partile lui bune, eu nu as putea sa mai concep asa ceva, si 'liberi' tot nu suntem, poate chiar era mai multa libertate atunci.
BlackRose03 întreabă: