Daca era comunism acum nu aveai luxul internetului, nu stiai ca angelina s-a despartit de brad pitt, si orarul era strict munca-acasa (mancat, spalat, somn)-iar munca... nimic altceva. Nu aveai Iphonul ala din poza de profil si multe altele... era cu totul diferit.
Intre o republica semi-prezidentiala (forma actuala de guvernamant a tarii noastre) si o monarhie constitutionala (pe modelul celor din vest) nu e aproape nicio diferenta, doar ca regele este crescut pentru a fi rege, iar presedintele este ales din popor.
Cite mai, cate? Acum sunt zeci de mii de beizadele si de smecheri.
"Cele mai luxoase palate" alea sunt nimic pe linga zecile-sutele-miile de vile facute de smecherii post-decembristi.
Ti-am dat doar cateva exemple, cei mai cunoscuti, dar la capitolul asta nu s-a schimbat nimic, indiferent de regim exista 'smecheri' care fac ce vor.
Cum ziceam... numarul lor era mult mai mic. Si nu vedeai faze gen e luat idiotul ala mic de politie si ATACA POLITIST IN SECTIE. Vine si tac-su, care se apuca sa injure si ala politistii. Inainte de 1989 nu vedeai asa ceva.
Si nici daca se intampla asa ceva, nu aveai de unde afla.
Nu am cu cine vorbi, nu stii ce atributii are regele.
Amice, esti un pic sarac cu duhul. Tu ai habar ce atributii are presedintele?
Tu nu intelegi ca atributiile sunt reglementate de Constitutie?
Vrei sa vorbim de procesele staliniste din vremea comunismului? Sau de lichidarile lui Lucretiu Patrascanu, Iuliu Maniu, Gheorghe Bratianu si alti sute de detinuti politici?
Pai probabil ar fi fost numai blocuri de beton, nimeni nu ar fi stat la casa, nici nu am fi stiut ce e ala internet, ar fi existat tot TVR1 si nu ar fi fost alte televiziuni si tot doua ore pe saptamana am fi putut sta sa vedem ceva la TV.
Populatia ar fi fost de 24 de milioane de locuitori, nu am fi avut voie sa luam contact cu cei din afara tarilor necomuniste, nu ar fi existat nicaieri biserici de nici un fel, lumea s-ar fi impuscat pe strada, nu puteai sa traiesti liber si ai stat mereu cu frica, puteai fi omorat din multe motive puteai sa mori de foame si am fi ajuns sa ne omoram intre noi ca sa ne hranim si am fi ajuns la anarhie.
Pe scurt ar fi fost mult mai rau decat acum.
De unde arme ca sa se impuste lumea pe strada?
Da, si ce crezi ca ar fi trebuit sa faca neamtzu' si nu a facut? Sa mareasca salariile, sa dea case moca la oameni, sa curga miere si lapte peste tot, nu?
Se afla care cum erau corupti, chit ca se vorbea la colturi si nu ca acum. Bine, si acum in unele zone e cam ca atunci - vezi Teleorman, Vaslui...
Cine stie frate, crezi ca in alte tari nu sunt pshihopati care impusca oameni pe strada? au fost astfel de cazuri in trecut la stiri.
Oricum nu am fi trait nici asa bine.
BlackRose03 întreabă: