| Razvancodreanu04 a întrebat:

Salut. Va rog cei care știți sa-mi ziceți și mie... eu stau în Anglia și am permis de Romania. Si mi-am făcut un permis (L) doar pentru sa-mi dovedesc adresa ..imi afectează cu ceva permisul meu de România sau sa mi-l anuleze? Mi-e foarte frica

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Atentie, nu poti sofa in UK cu "L" (lerner), decat cu un instructor alaturi sau cu un sofer cu "full licence".
Fiindca ai facut prostia sa-ti iei "lerner" acum figurezi in toate sistemele lor de pe masinile Politiei ca "lerner' si nu ai voie sa sofezi decat cu cineva alaturi.
Mergi si ia-ti full licence sa nu ai probleme cu legea.
In ce priveste permisul de Romania il pastrezi acasa si-l folosesti doar cand vii in Romania.

| Razvancodreanu04 explică (pentru Violleta2022):

Mersi frumos de răspuns... eu voiam sa știu sa nu-mi fac probleme acasa cu permisul meu de România ca aici eu nu prea conduc. Mi am făcut L sa dovedesc adresa atat... deci ăștia din România n are treaba ca mi am făcut acest L? Sau sa le apare in sistem

| Violleta2022 a răspuns (pentru Razvancodreanu04):

Poti sa-ti iei "full licence" pentru UK.

| FreddieM a răspuns:

Ai primit un raspuns complet eronat.
Poti avea doua permise in doua tari fara probleme, unul nu-l invalideaza pe celalalt, fiecare cu treaba lui.
Permisul provisoriu L, nu e valabil pentru,, proof of address'', deci l-ai facut degeaba.
Daca ai de condus, mergi fara grija, permisul romanesc e perfect OK in Anglia, il schimbi doar daca doresti. Si cel englez e perfect valabil in toate tarile UE.
Si mai e o chestie complet falsa in raspunsul precedent. Nimeni nu elibereaza ID card pentru ca nu exista asa ceva in Anglia. ID cardul lor e permisul sau pasaportul.
https://help.crowdcube.com/......f-address-
https://commonslibrary.parliament.uk/driving-in-the-eu-after-brexit/
Cheers

| FreddieM a răspuns (pentru FreddieM):

Mai e o chestie cu condusul. Poti sa conduci doar masina pe care esti trecut ca si asigurat, altfel e ilegal.
Dar cred ca deja stii lucrul asta.
Cheers

| Violleta2022 a răspuns (pentru FreddieM):

Mii de scuze FreddieM... am vrut sa dau "folositor si pozitiv, dar din greseala a iesit taman pe dos. Graba strica treaba sad Mia culpa!

| Violleta2022 a răspuns (pentru FreddieM):

Mii de scuze FreddieM... am vrut sa dau "folositor si pozitiv, dar din greseala a iesit taman pe dos. Graba strica treaba sad Mia culpa!

| Violleta2022 a răspuns:

Uite aici explicatiile de care ai nevoie, cineva din UK s-a gandit sa le puna online:
https://conduc.uk/pot-conduce-cu-permis-englezesc-in-romania/

| Razvancodreanu04 explică (pentru FreddieM):

Mersi mult de explicație. Eu vreau da știu când ma duc în România sa nu cumva sa-mi fac probleme cu permisul meu. sa mi zica ceva âia ca am L sau ceva de genu. Eu asta vreau sa zic. poate ma oprește vreodată politica în România și dau permisul meu si sa nu mi zica ceva ca am doua permise

| FreddieM a răspuns (pentru Violleta2022):

No problem madam Ionescu, suntem chit acum? Ca ti-am dat aceleasi voturi.
Cheers