anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi când ati implinit 18 ani, ati avut majoratul, ce ati primit de la parinti, neamuri?
Eu nu stiu, am eu idei gresite, preconcepute sau logic, practic asa ar trebui sa fie? Am senzatia ca unii parinti nu mai dau 2 bani pentru cineva care implineste 18 ani, o iau ca pe o,, varsta ca orice varsta, li se rupe de majorat". Acestea sunt ideile mele si spuneti-mi daca sunteti de acord. Un var de-al meu implineste 18 ani si parintii lui, adica fratele mai mare si mama lui sunt din astia mai religiosi asa, mai saracuti, nu prea au bani, nu vor sa cheltuiasca mult, sa ii faca petrecere, inchiriere sala, doar acasa (traditionalist) cu bunicii si cateva rude. Când au venit la noi in vizita, fara el, au zis ca nu vor sa ii luam ceva scump, bani sa fie ceva simplu. Ce e drept nu citeste, nu ii place, sta toata ziua pe net si se joaca.
Ideile mele:
1. De majorat ar trebui sa se faca o petrecere frumoasa, inchiriere sala, lume multa, nu acasa ca acum 50 ani pe vremea bunicii
2. Din moment ce ai 18 ani esti major si ai drepturile tale dar si obligatii insa multi parinti nu respecta acest lucru.
3. Banii sunt ai tai si doar ai tai, pe care i-ai primit de majorat! (unii merg si pe ideea, de exemplu ei, banii sunt pentru familie, nu lasa banii pe mana lui. Cam asa a fost si in cazul meu când aveam 18 ani. Stiu sigur ca am primit cam 1800 de la bunici si... stiti unde s-au dus? La familie happy
4. Parintii ar trebui sa faca un cadou mai aparte, mai special, ceva ce nu primesti la orice varsta (ca sa nu mai zic de la restul) Eu de exemplu nici nu mai stiu ce am primit, sincer. O si fost asa un majorat, ca la orice varsta am avut-o, a trecut si nici nu am ramas cu o amintire ceva special.

Eu sincer nu inteleg. Am o problema sau ce? (poate ma trimiteti la psiholog, dar sa stiti ca am fost si... stiti ce a zis? ideile mele (si altele nu de acest lucru) sunt bune, dar altii zic ca nu e asa, am idei, idealuri idioate, figuri.

O zi buna!

7 răspunsuri:
| AncaIoana98 a răspuns:

Salut, Alex! Peste o luna implinesc 18 ani, si drept sa iti spun, prefer sa nu imi fac majoratul. Este alegerea mea personala, nu mi-a impus nimeni, din contra, ai mei au ramas putin dezamagiti cand le-am adus la cunostinta alegerea mea. Nu este o regula in ceea ce priveste petrecerea de majorat, fiecare si-o face in functie de buget si de preferinte. Da, ar fi o amintire foarte frumoasa sa iti inchiriezi un local, chiar iti recomand sa faci acest lucru (in cazul in care vei face 18 ani curand, caci nu cred ca ti-ai specificat varsta in intrebare laughing ).
Cat despre bani si cadouri, NU esti obligat sa dai banii parintilor, nu te poate obliga nimeni, sunt banii tai si faci ce vrei cu ei. Bineinteles, unii parinti sunt prea impunatori, si au uitat ca ai niste drepturi, dar din pacate aceasta problema va trebui sa ti-o rezolvi personal. Iti doresc o zi buna!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, ai idealuri idioate, iar daca un psiholog ti-a zis tie ca este ok cum gandesti spune-mi unde sta ca sa ma duc sa-i retrag diploma aia de curpapir.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru AncaIoana98):

Eu am 23 ani acum, nu era vorba de mine, ci de un var de-al meu. Oricum, la multi ani si tie!
Sa stii ca ai dreptate in privinta banilor asa este. Normal ca nu e obligat sa dai banii, dar ce sa faci când ti-i cer si te intreaba,, cati bani ai primit?'' Dar noh, alte vremuri... acum cica e criza, probleme, etc si se doreste a se sti fiecare, membrii familiei cum isi administreaza banii, adica sa nu ii chiar arunce pe geam, pe nimicuri (acum si fiecare depinde ce intelege prin nimicuri). Asta e viata de roman, ce sa faci?

| AncaIoana98 a răspuns (pentru anonim_4396):

Multumesc pentru urare! Multa sanatate si tie

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Si ma refer la sume mari, nu de 10-50-100 lei pe care-i primesti din când in când de la bunici, bani de buzunar.

anonim_4396

Poti sa argumentezi de ce sunt idealuri idioate? Ca de aruncat cu piatra si criticat e tipic romanesc

anonim_4396

Fiindca ai impresia ca la 18 ani ai facut vreo mare realizare doar pentru ca ai implinit o varsta ca sa faci mare bairam din asta.