| nightghost96 a întrebat:

Salut, voi ce credeți? Omul s-a născut rău, ori are tendința să fie predominant rău și prin conștiință a devenit bun, întrucât a devenit conștient de acțiunile lui și și-a stabilit o anumită conduită?
Sau s-a născut bun, dar prin intermediul conștiinței a devenit rău, deoarece și-a dat seama că poate să facă rău pentru un câștig personal sau fără un motiv anume? Așadar conștiința te face din rău bun sau din bun rău? Este o problemă filosofică mai veche. Eu cred că adevarul e undeva la mijloc. Adică sunt situații de ambele părți. Și depinde și de mediul în care a trăit și s-a dezvoltat persoana. Cred că omul nu-i nici bun nici rău. Este neutru. Ce e bine și ce e rău, sunt doar convenții umane.

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Așadar conștiința te face din rău bun sau din bun rău?"

nope, pe scurt: mediul te face bun/rău

| nightghost96 explică (pentru sierra1):

E vorba despre conștiința și evoluția omului in timp. Când omul era primitiv, în starea lui naturală, cum era bun sau rău? A fost "rău" din totdeauna, și când a dobândit un anumit grad de conștiință, a devenit "bun" datorită faptului că și-a stabilit un set de valori? Sau omul era bun în starea lui naturală, dar ulterior datorită conștiinței a devenit rău, Întrucât și-a dat seama că poate face rău pentru un câștig personal sau fără un motiv anume.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Omul are și răul și binele în el și liberul arbitru la absolut Ori și ce vrea să facă cu viața lui sufletul lui ăsta este darul lui Dumnezeu. Dar omul ce face? Rău cum? Prin propia voința prin propia conștința și conștientizare alege să facă rău și bună voință nimeni absolut Nimeni nu te obliga sa faci rău unui om dacă tu nu-ți dorești corect! Deci? Este Adevărată șansele într-un mediu sau într-o familie dezbinată și haotică cu violențe in familie și scandale cărora le place violența bătăile scandale certă ură invidie lacomie sunt foarte mari șansele sa devi un astfel de om dar Dumnezeu ce făcut pe lângă că ia oferi omul conștința sănătatea rațiune control de sine și conștientizare de sine ia mai oferi omul un dar pe care nu-l conștientizează nu-l agreează și nu-l acceptă cu toată voința ia dăruit omului o inimă dar vezi omul alege de cele mai multe ori cu bună voință și rațiune răutate pentru sinele său să-și hrănească nebunia și răutate din el pentru ca omul rău prin asta de hrănește prin certă prin cine ce face in familia lui cealaltă ce se petrece ce ași putea face rău să-mi fie mie bine ăsta i omul rău prin asta trăiește zi de zi altfel ar muri de pustietate dacă n-ar ști ce face alt om cu propia lui viață Dumnezeu ia dăruit omul liberul albitru la Absolut ori și ce vrea pe lumea asta omul poate alege in fiecarea zi dacă va face rău sau bine este la îndemâna noastră binele și răul este la îndemână noastră dacă facem rău sau facem bine cu Adevărat.

Dacă un om nu are frică Dumnezeu dacă un om trăiește fără Dumnezeu dacă un om nu este conștiente de Dumnezeu și de puterea pe care o are el atunci omul ăla "trăiește" degeaba doar pentru plăceri de momente care au consecințe grave și ireversibile nu spun ca trebuie sa mergeți zi de zi la biserică spun sa citiți din Biblie zi de zi ca nați avea timp oricum tiktok ul Facebook Instagram ul watapul snapChat sunt mult mai importate ele ne hrănește și le tine la pasă cu tot ce însemană "cunoaștere" este de ajuns să fim puțin conștienți de existența lui nea da o mână de ajutor singuri astăzi mulți îl consideră pe Dumnezeu un mit o poezie o minciună o păcăleală alți vor să-l elimine din viață și inima si sufletul omului de când s-a sacrificat pentru noi în dureri insuportabile si de ne descris de grav.

Eu cred cu toată ființa eu cred cu toată inima mea eu cred cu tot sufletu meu ca omul care n-are frică de Dumnezeu nu este conștient de Dumnezeu este un"om"in stare de absolut orice poate face un "om" rău pe pământul ăsta de asta va este mai ușor sa faceți rău nu aveți frică de el nu va este teamă de faptele voastre va este mult mai ușor sa faceți rău sa alegeți sa faceți rău treceți cu vederea dar nu sunteți conștienți cât rău va faceți și cât rău va puteți face de uni singurii prin propile fapte și alegeri cu bună știință și voință.

Dece Dumnezeule a dăruit omului rațiune? Dece Dumnezeule a dăruit omului conștientă de sine de ce Dumnezeu a dăruit omul conștientizare? Dece Dumnezeule a dăruit omului control de sine? Pentru ce are omul toate astea? Sa facă rău? Dece a ajuns sa dea vina pe orice face cu propia lui mână și voință? Căci este mult mai ușor pentru un om rău să-și caute câte scuze își dorește prin propia lui faptă. Faptele ne vor ține lângă el. inima noastră ne va lumina în ochii lui. Sufletul ne va ține aproape de el și lângă el.

Omul fără Dumnezeu pe pământul ăsta pe lumea asta ajunge nicăieri și nimic.

| Violleta2022 a răspuns:

Nici un om nu se naste rau, doar lipsa de educatie si prostia il pot face rau.
Un om inteligent nu fa vi niciodata rau, fiindca este capabil s ajudece si sa inteleaga fiecare situatie si nu se va pune niciodata cu un om prost, dimpotriva, ii va gasi scuze si-l va ajuta sau il va ocoli.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1 Ioan 2:3-4 VDC
Și prin aceasta știm că Îl cunoaștem: dacă păzim poruncile Lui. Cine zice: „Îl cunosc" și nu păzește poruncile Lui este un mincinos și adevărul nu este în el.

| gemeni6226 a răspuns:

Eu vad lucrurile cu mult mai simplu:daca nu ai parte de iubire de nici un fel si nu primesti nimic bun de la anturajul in care traiesti devii rau, din contra iubirea face un om bun si din cel mai mare raufacator caci nu exista un om care sa nu vrea sa fie iubit.Toate actiunile noastre bune sau rele izvorasc din doua sentimente primordiale:frica si iubirea, apoi depinde care predomina omul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Conștiința e vocea lui Dumnezeu în om, frâna care te oprește să faci rău, așa că nu conștiința determina un om să fie rău, ci mai degrabă mediul, anturajul, genetica.