| Serban_Albu_1994 a întrebat:

Ce inseamna pentru voi locul de bastina, locul nasterii sau locul unde ati crescut si de unde provin si stramosii vostri.Adica ma nasc la Bucuresti s azicem,dar locuiesc inca din primele zile d eviata la Brasov,unde sunt nascuti si parintii mei, unde au trait bunicii mei, care sunt si ei din zona.In mod correct, ar trebui sa ma consider bucurestean sau brasovean.De at trebui sa zic ca sunt originar?

13 răspunsuri:
| Dismally a răspuns:

Ar trebui sa te consideri brasovean. Asa este si la mine, locul in care m-am nascut nu inseamna nimic pentru mine deoarece am locuit acolo doar cateva luni.

| Irina00099 a răspuns:

Te poți numi brașovean deoarece acolo ai copilărit și de când te-ai născut stai acolo.

| RAY a răspuns:

Timisoara,locul unde m-am nascut, am trait si traiesc, pai depinde de exemplu mama e ardeleanca desi o parte din mine e si acolo, tati e svab desi o parte din mine e si in bavaria, acum cu stramosi e mult de spus, locul de bastina a omului este africa

| RAY a răspuns (pentru Irina00099):

Originea genetica vs originea culturala, un om de culoare care a trait in banat de mic e banatean? nu chiar, conteaza genetic ce au fost parinti tai nu doar unde te ai nascut

| Serban_Albu_1994 explică (pentru RAY):

Pai da, parintii mei au fost de unde am copilarit si inca traiesc eu.

| RAY a răspuns (pentru Serban_Albu_1994):

Si bunici?

Da,doar eu m-am nascut la Bucuresti pentru c acolol ucrau aprintii mei atunci.In rest toti au trait in judetul Dolj, iar eu inca din primii ani de viata, in Craiova.Am fost plecat vreo cativa ani de aici, dar de aproape in deceniu m-am restabilit aici.

Daca cateva generati in urma au fost olteni te poti considera oltean genetic si unde locuiesti acum cultural, cand un om te intreba de unde esti? din Brasov, da parinti tai? din oltenia pai esti oltean fiule

Pai de ce as fi eu de loc,in cazul meu, din Bucuresti? Asta nu intelg eu, lumea simileaz alocul de bastina, cu cel al nasterii, ceea ce mi se pare in unele cazuri, o prostie.De ce nu sunt intrebat unde eam crescut, de exemplu...

Ca conteaza parinti, isi faci o idee despre aceea persoana cam cum e, suna a rasism dar gandesteste ca si tu poate faci la fel afland ca parinti lui x sunt moldoveni ciobani la stana

Conteaza si factorul genetic nu doar ce asimilezi cultural

Nu cred ca faptul ca te-ai nascut acolo te face timisorean, ci faptul ca ai copilarit acolo.Pt mine este important unde a crescut cineva, nu unde s-a nascut.Adica pentru mine Craioveanul get beget ramane cel care a crescut aici, indiferent ca s-a anscut sau nu aici.

Eu nu doar ca m-am nascut aici si am copilarit si am si parinte care e banatean si mama care e din ardeal, desi sunt banatean