Sincer nu pot sa î-ți spun ca te inteleg, chiar daca si eu sunt introvertit. Eu sunt introvertit pentru ca nu imi plac oamenii in general si cercul meu de prietenii este extrem de redus. Dar nu am fobie de socializare si nici o emotie in a interactiona cu oameni necunoscuti, barbati sau femei. Dar daca as fi in locul tau, m-as forta sa interactionez cu oamenii. Iesi in parc si intreaba la misto cat este ceasul, sau daca vezi pe cineva cu un catel, spune wow ce dragut si pufos este, sau intreaba la misto, nu va suparati unde este stația cutare sau cum ajung in cutare loc. Cam asa ceva, si facand asta de 2 ori pe saptamana vei mai putea diminua sau elimina fobia sociala.
Dacă este chestie cronica cam greu! Cauta ceva mai relaxant! Un job cu 2 -3 persoane intr-un birou! Sau activitate singura *( on-line ) dacă te pricepi la ceva în domeniu! Fără prea multa interacțiune cu oameni!
Dacă fobia asta a fost cauzata de o trauma din copilărie/ adolescenta și NU s-a tratat la timp cam greu acum!
Tu ești antisocial mai mult decât introvertit
Dar te înțeleg, la ce mentalitate avem chiar te înțeleg că și eu sunt așa uneori.
Dracu știe da tot userul simpatic am impresia că ești
Ai avut un mediu ostil, violent în copilărie in familie? Certuri, scandaluri?
Sa zicem ca nu am avut o copilarie de vis. Dar iti garantez ca nu sunt nici un simpatic
E greu sa scapi de așa ceva că e o tulburare anxioasa cronica. Fa terapie boss.
Cu vointa si ambitie inveti sa-ti iei inima in dinti sis a fii stapan pe tine.
Asta nu-i timiditate ci lipsa totala de incredere in tine, fiindca te ascunzi in loc sa pui mana sa faci ceva, in loc se inveti si sa-ti dovedesti ca esti capabil sa faci aumite lucrui, care de altfel sunt simple.