| EdgarAllan a întrebat:

Salutare.

Din pricina faptului ca nu am pe nimeni cu care sa vorbesc m-am gandit sa apelez la TPU. Cel putin sa vorbesc si cu altcineva in afara de propria persoana.

Scurt si la obiect, sunt un ratat. Toti fostii colegi si-au terminat facultatea au relatii si isi traiesc viata calatorind prin diferite locuri, la concerte sau diferite activitati. Mi-am irosit o mare parte din viata (am ratat cele mai frumoase momente ale adolescentei), lucru pe care nu il pot regreta, pentru ca stiu ca am incercat (poate nu indeajuns, dar am si eu limite). Activitatea mea in fiecare zi se limiteaza la serviciu si stat in casa (pierd timpul cu filme, carti, muzica) si asta se intampla de ani buni. Ma intreb oare cat o sa mai suport sa continui asa. Dar timpul trece si devin din ce in ce mai comod si resemnat situatiei.

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cam asa voi fi si eu! Dar mie imi place ideea asta de a sta singur! Iar daca ai serviciu, inseamna ca ai un rost in viata si nu esti ratat! Ai fi surprins cati ratati au femei frumoase pentru ca ei arata bine! Faptul ca tu te consideri ratat pentru ca nu ai o relatie vine de la societatea de **** in care traim! Te asigur eu, nu esti ratat! Iar singuratatea este un dar, deci bucura-te de el!

| ceafostodata a răspuns:

Sincer,ma regasesc in tot ce spui.Vad asa multa lume ca face lucruri distractive si activitati interesante, mai ales in timpul verii, iar eu stau acasa.Nu imi place sa recunosc dar simt cum ma prinde gelozia.A trecut viata pe langa mine si eu nu am facut nimic.Dar na, viata merge inainte si nu vreau sa stau sa ma milogesc pe TPU.Ce-o fi o fi, poate merg intr-o ''vacanta'' dupa ce trece covidu'.

| EdgarAllan explică (pentru anonim_4396):

Imi pare rau ca iti spun asta, dar iti pot contrazice fiecare propozitie in parte. Nu o sa o fac, in cativa ani o sa iti dai seama si singur (sau nu). Nu spun ca ca eu sunt cel care are dreptate pentru ca totul e subiectiv, am gandit si eu canvda ca tine si am trecut peste. Posibil sa ma fii inselat, posibil sa nu.

| EdgarAllan explică (pentru ceafostodata):

Si eu as vrea sa merg intr-o "vacanta" de unul singur, oricum nu am de ales. Sincer nu am mai iesit de cativa ani nicaieri, decat pentru lucruri strict necesare. Cine stie, poate daca fac o plimbare mai lunga ceva o sa se schimbe, o idee ceva. Indiferent daca e buna sau nu e totusi o schimbare.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Singura problema pe care o ai, este de perceptie.
Ai o viata ok.
Gaseste niste lucruri pentru care sa "lupti", si vezi in cat timp le obtii. Nu trebuie sa te omori.
Eu am target-uri banale: masini, scule noi, garaj, mai un telefon, alte electronice, un concediu, etc.
Nu sunt departe de situatia ta, diferenta este ca eu imi traiesc viata asta "ratata" (fara oscaruri, relatii, poze misto pe Instagram si orase aglomerate), fara sa tin cont de ce pare ca fac ceilalti. Majoritatea sunt chestii subiective de pe social-media. Pune unul o poza din Dubai, si 200 de slabi au impresia ca a devenit milionar. In realitate, varu-su lucreaza acolo, si l-a primit cateva zile la el. L-a costat 3000 de lei afacerea, cat un sejur la noi la mare.

| Sophieka a răspuns:

Buna

Cred ca trebuie sa legam prietenii, sa trecem prin frici, sa facem mici iesiri ca sa cunoastem persoane ca noi, cu idei si personalitate similara, ca sa iesim din aceasta rutina frustranta si ucigatoare.
Un curs de dans, un voluntariat, un ceva frumos...Care sa ne aduca la un numitor comun cu persoane faine.

| ceafostodata a răspuns (pentru EdgarAllan):

Ai dreptate, pana la urma numai o viata avem și trebuie sa o trăim la maxim, sa cream cat mai multe amintiri și cât mai multe cunoștințe. Oricine merita o vacanta, sa facă ceva diferit și sa își mai elibereze mintea. Înțeleg prin ce treci, dar schimbarea poate veni numai de la tine. Îti plac plimbările sau sa mergi sa vizitezi locuri? Uite, dacă cumva sunt locuri frumoase în apropiere de orașul sau locul în care stai (o pădure sau un rău) poți merge acolo și sa faci un picnic sau un grătar, desigur este numai o idee. Fă-ți plănuri și încearcă sa le îndeplinești, mergi și vezi lumea. Dacă îți impui ceva, de exemplu sa mergi mai des pe afara sau sa cunoști mai multa lumea, te asigur eu ca vei face orice, deoarece ai avut motivație și dorința.

| EdgarAllan explică (pentru NoTurbinaNoGood):

In general obtin repede ceea ce imi doresc, material vorbind (acum depinde si cat de sus tintesc). Dar imi trebuie un motiv pentru a obtine ce vreau si motivul cam nu exista. De cele mai multe ori ajung sa ma plictisesc repede de lucrurile materiale.
Sincer am nevoie de o fata si problema nu e asta, problema e faptul ca nu prea am multe solutii de rezolvare.

| EdgarAllan explică (pentru Sophieka):

Buna

Am incercat stilul asta de viata pe care l-ai descris. Poate pentru altii asta ar fi rezolvarea la problema lor, dara nu si in cazul meu. Simt ca am incercat destul si ca nu mai avea rost sa continui.
Nu am fost mereu chiar asa. Si nici in momentul de fata nu imi este greu sa ma integrez intre persoane sau sa ma imprietenesc. Nu am probleme sociale, doar ca nu vad un motiv pentru a lega o prietenie cu cineva. M-am inteles bine cu toti intotdeauna, eram invitat in diferite chestii pentru faptul ca eram o companie placuta si nimeni nu s-a comportat vreodata urat cu mine. Dar mereu cand am incercat mai mult cu vreo fata, am fost refuzat politicos pe motivul fizicului. Aparent doar le placea compania mea. Deci problema nu e din punct de vedere social. Iar fizic nu e nimic ce pot schimba, deja mi-am atins limita.

| EdgarAllan explică (pentru ceafostodata):

Exact, amintiri. Acea mica parte din trecut care te face sa mai simti odata ceea ce ai simtit candva. Intr-un final o sa ramai doar cu amintiri si cu cat sunt mai multe cu atat o sa simti mai mult.
Am un loc in care ma duc cu masina si stau cateva ore si ascult muzica in timp ce ma gandesc la diferite lucruri. Imi place sa ascult blues in locul ala. E un loc pustiu unde nu am vazut pe nimeni pana acum. Il pot descrie in trei cuvinte : copaci, rau, pustiu, exact pe gustul meu.
Mi-am propus sa calatoresc si sa cunosc culturi diferite mai ales din zonele mai putin favorizate. Vreau sa vizitez locuri precum Amazonul sau India. O sa imi placa, fara dubiu, doar ca nimic din astea nu o sa fie indeajuns ca sa imi umple golul ocupat de singuratate.

| ceafostodata a răspuns (pentru EdgarAllan):

Singurătatea este inevitabila dar asta nu trebuie sa îl oprească pe om din a mai trai! Încearcă sa te bucuri de viata cât mai mult deoarece o sa ajungi vârstnic și vei regreta ca ți-ai pierdut tinerețea. Desigur nu spun ca un vârstnic nu poate sa călătorească sau sa trăiască viata, dar când ești tânăr ai toată lumea la picioare si atâtea oportunități.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru EdgarAllan):

Golul despre care vorbești nu poate fi umplut decât de Dumnezeu. Si cu Dumnezeu poți vizita India si Amazonul ca misionar.

Întrebări similare