Dacă știi că suferi de BDD de ce mai ești stresat și îngrijorat de cum arăți?
Da, știu că e o întrebare prostească.
Dar încearcă să-ți imaginezi ceva. Un tip care stă într-un fotoliu cu o cască de realitate virtuală pe ochi, și dă din mâini și din picioare încercând să se apere de niște dinozauri virtuali pe care îi vede în cască.
Realizezi că e aproape similar și la tine?
Te stresezi și te îngrijorezi de niște probleme nereale, virtuale pe care le generează creierul tău. (eventual, ca să facă mișto de tine ).
Tu spui "vreau să mă văd normal".
Nu poți. Așa cum cel din exemplul meu nu poate să vadă că e la el în casă. El vede doar că e în junglă printre dinozauri. Atât timp căt are casca pe ochi.
Dar ar putea să înțeleagă ce se întâmplă dacă s-ar strădui.
Casca ta, e sindromul BDD.
Poate fi vindecat medical și psihologic,
SAU
dacă te vei strădui să înțelegi, să realizezi că dinozaurii nu sunt reali și nu sunt la tine în casă, ci doar ți servește sindromul BDD, s-ar putea ca acestui sindrom să nu-i mai placă de tine și să te părăsească.
Baftă.
Woww… Multumesc de sfat. Ma simt de un milion de ori mai bine? Tu compari ceea ce am deschis eu cu schizofrenia? Aia e cu totul altceva. Decat sa scrii un astfel de comentariu mai bine deloc. Nu stiu cum te-ai simti daca ai avea o problema si oamenii nu te inteleg? In fine, multumesc de sfat inca odata! Zi faina
"https://www.hopkinsmedicine.org/health"
Tulburarea dismorfică corporală (BDD - body dysmorphic disorder)
Simptomele tulburării dismorfice corporale
1. Preocupare excesivă privind defectele aspectului fizic, defecte inventate, inexistente, considerate reale.
2. Comportamente repetitive sau compulsive, cum ar fi verificarea exagerată și repetitivă în oglindă sau schimbarea hainelor de multe ori.
3. Obsesia de a-şi produce suferinţă, cum ar fi lipsa vieţii sociale. Pacientul refuză să socializeze, să iasă în oraş sau să îşi facă noi prieteni deoarece îi este jenă cu propriul corp
4. Tulburarea alimentară. Doctorii au remarcat că pacienţii refuză să mai mănânce sau mănâncă mai mult decât trebuie pentru a avea silueta pe care ei o consideră „perfectă".
Unde am pomenit eu de schizofrenie?
Dacă ești atât de expert în problema pe care o ai, de ce mai ai nevoie de părerea profanilor? că doar nu ai scris pe un site cu specialiști psihologi.
Ai descris asta ca fiind pe canapea si incercand sa ma lupt cu dinozaurii cand in realitate nu sunt acolo. Vedenii, halucinatii asupra unir lucruri care nu sunt reale- un simptom al schizofreniei. Eu mi-am expus povestea pentru a vedea persoanele care poate trec/ au trecut prin asta, poate avand un sfat. Modul in care scrii comentariile imi ofera un vibe de persoana nu foarte placuta, care nu stie sa ofere sfaturi. Sper sa primesti astfel de replici si tu cand te plangi de o problema sa vezi cum e. Ciau
Nu sunt expert în asta dar eu zic să mergi la un psiholog, să îi explici situația, sigur te va ajuta!