Si de ce alegi sa te tii in continuare de acele esecuri? Investesti 100% din energia ta in a-ti tine vi acele amintiri negative, pui "ce rost are" in fata a orice incerci sa faci, asa nu ajungi nicaieri, "o minte negativa nu iti va aduce o viata pozitiva", vorbesti la 20 de parca ai 50 si ti-ai ratat viata, apuca-te de sport, apuca-te de dezvoltare personala, ai mii de materiale pe net si nu iti mai plange de mila, vezi ce poti face incepand de acum, daca fotbalul e pasiune mergi si il practici de placere, nu pentru cariera, nu e nimic rau atat timp cat iti ocupi timpul cu lucruri care te implinesc.
Nu pot sa cred ca am citit toata mizeria asta.
Ai o mentalitate de victima. Toata viata ta a fost naspa, awww, saracul de tine.
Bro, cu totii am avut o viata naspa. Lucrurile care ti se intampla nu pot fi controlate, dar poti controla ceea ce simti si cum reactionezi.
Exista un singur lucru clar in viata ta:
Ca va ramane la fel pana cand nu vei decide sa incetezi sa te plangi si sa faci ceva.
Du-te la sala, schimbarea de mentalitate si tot ceea ce ai nevoie va veni din disciplina pe care o obtii acolo.
Daca nu ai bani, fa singur acasa. Fa un singur lucru singur de care sa fii mandru si dupa, vei putea sa ai incredere in tine cand te apuci de ceva.
Acuma esti mare, nu mai conteaza numele de familie, oricum daca vrei vei putea sa adopti numele de familie al sotiei. Iti spun eu ce as face in locul tau: mi-as urma pasiunea mai incet decat ar fi trebuit, prin forte proprii. Lucrezi, inveti ce mai iti lipseste, faci facultatea, si ajungi unde doreai cu o intarziere de sapte, opt ani.
Nu m-am gandit la asta, scuze. Ce putem face? Cand am implinit 18 ani, lucram deja de o luna. Cel mai bine era sa iti poti urma chemarea, dar fotbalul te duce pana la treizeci de ani. Nici in Fratia din Craiova, nici in Clanul Sportivilor nu am observat sa fie multi fosti fotbalisti. Alta pasiune, si o urmezi pe aia prin forte proprii. Capitalul tau, cel care conteaza, varsta, nu mai e intact, dar mai ai mult din el.
De ce nu iti cauti o alta pasiune? Ca de acum fotbalul nu il mai poti practica daca nu te-ai dus de mic.
Cum gasesti alta pasiune probabil ma intrebi? Pai incerci tot felul de chestii si afli pe moment. Poti incerca pictura, fotografia, gradinaritul, ciclismul, desen tehnic, etc....Si ceva tot trebuie sa se prinda de tine.
Si asta cu numele de familie deja e exagerata victimizarea. Am avut un coleg in liceu pe care il chema Puță Mihai. Crezi ca el a cazut in depresie si s-a apucat de plans? Baietasul n-a avut nici o grija. Radea si el pe seama asta si facea autoironie pe situatie. Viata este traita fix cum vrei tu sa fie traita. Tu alegi pozitia de victima, nu cei din jurul tau.
Daca te-ai saturat de ai tai, ia-ti bagajelul si muta-te. Daca nu iti place numele de familie, te poti duce la buletine si sa faci cerere pentru a-l schimba. Daca vrei sa ai prieteni si relatii, te duci la un psihoterapeut, te vindeci si incepi sa socializezi.
Ideea e ca solutii se gasesc. Important este ca tu sa vrei.
Era bine daca era doar o nuvela