| Vladimbo a întrebat:

Am o intrebare.La vara viitoare am planul de a incepe lucrarile pentru un film, desigur cu un buget foarte ridicat.Intrebare se refera la partea sonora.Am intentia de a folosi muzica by Lisa gerrard,enya, hans zimmer si am auzit ca aici este o problema de drept de autor care nu imi permite de a le folosi.Intrebare:care este solutia acestei probleme.ce trebuie sa fac ca sa am drept total de folosire a lor sau mai clar cum sa primesc dreptul de a le integra in film. Funda

Răspuns Câştigător
| KaterinkaBoy a răspuns:

Pai cred ca mai intai ar trebui sa aflii Casa de inregistrari care a produs melodiile pe care doresti sa le folosesti.Trimiti o scrisoare sau mail de intentie pentru acordul de a folosii melodiile, iar Casa va decide daca iti ofera acest drept sau nu in functie de cat de bine expui avantajele de imagine si puplicitate ale viitorului proiect. Daca spui ca va fi cu buget ridicat atunci nu cred ca vei platii ceva findca artistii in cauza ar avea de beneficiat dupa urma puplicitatii filmului. Sper ca te-am ajutat.In cazul in care consideri ca iti mai pot fi de fomos cu ceva spune-mi.Am o pasiune pentru cinematografie si mi-ar face placere sa te ajut in orice activitate pe care cunostintele si abilitatile mele imi permit sa o efectuez.Bafta!

7 răspunsuri:
| KaterinkaBoy a răspuns (pentru KaterinkaBoy):

Publicitatii* folos* Graseala mea.big grin

| Vladimbo explică (pentru KaterinkaBoy):

Merci pentru raspuns, si te asigur ca pentru orice nevoie sau sfat voi apela imediat la tine.Merci mult.

| KaterinkaBoy a răspuns (pentru Vladimbo):

Placerea a fost de partea mea.In orice caz, va fi nevoie de demersurile precizate mai sus doar daca filmul va fi inscris la un festival serios, este facut in cadrul unei institutii specializate in lucrari cinematografice sau daca este un proiect cu adevarat mare adica un lung metraj. Daca este doar un film mic destinat youtube sau unui site personal nu cred ca te va acuza nimeni de incalcarea drepturilor de autor.Bineinteles,tinand cont de faptul ca ai mentionat ca bugetul filmului este ridicat tind sa cred ca proiectul este unul serios pentru care trebuiesc efectuate toate operatiunile ca si in cadrul oricarui lung-metraj.

Te asigur cu precizie ca va fi un proiect serios si de lung-metraj si cu toate caracteristicile unui film de calitate.

In acest caz astept cu nerabdare sa imi ofer ajutorul ori de cate ori pot si sa vad rezultatul final.Defapt proiectele cinematografice mari sunt rare in Romania asa ca sunt extraordinar de incantat de aceasta initiativa a ta.As cere detalii despre proiect si probabil ca am putea discuta ore in sir dar nu vreau sa fiu recalcitrant asa ca iti urez bafta si sper sa realizezi ceva cu adevarat spectaculos.

Merci pentru sustinere, si detaliile le vei avea dupa cel mult jumate de an.Inca o data multumesc. Romania mai are oameni cu suport.Ma incinta cel mai faptul ca nu ne ignorati moldovenilor atentia.Si aceasta parere mi-ai schimbat-o radical tu KaterinkaBoy.

Oricand si oriunde cu placere.winking