| 1mp3r4t0r3 a întrebat:

Salutare TPU. În septembrie, după ce am fost admis la facultate ( UVT din Timișoara), mi-am cautat o chirie în care sa stau pe durata facultății. Foarte greu, am reușit sa găsesc o garsoniera, la periferia orașului. Trebuie sa menționez din start ca părinții ma ajuta cu chiria și toate cele necesare. Așadar, revenind. Am luat aceasta garsoniera prin agenție imobiliara, chiria fiind 250 de euro pe luna iar garanția este de 500 de euro. Disperat fiind ca n am unde sta am luat o chiar și asa. Nu am fost la nicio vizionare. Doar am plătit cele necesare la agenție și agentul respectiv m -a dus la locuință. Și au început sa iasă la iveala defectele acestei locuințe. În primul rand, patul din dormitor avea o pătură pe el ( pusa de fostul chiriaș probabil ca să ascundă ce a lasat în urma, adica o uriașă pata de zici ca a vărsat oala de sarmale pe el). Apoi baia în care miroase teribil de urat. Apoi blatul de la bucătărie care nu este lipit, pot sa l iau și sa plec cu el, la fel și chiuveta, si masa. Unele prize sunt tencuite. Centrala termica s-a defectat de 3 ori de cand sunt eu aici.
Usa de la balcon nu se închide complet. Întra frigul fără probleme.
Si pentru a rezolva toate aceste probleme l am apelat pe proprietarul casei. Mai întâi cu patul. Eu I am spus ca trebuie sa facă ceva cu el. Nu I am zis sa l schimbe sau ceva. L-a schimbat cu multe cârcoteli. Și pe masura ce ii solicitam sa rezolve și alte probleme pe care le-am găsit aici, și de care a știut din prima zi ca să nu apară discuții, a devenit tot mai greu de discutat civilizat cu el. Uneori, i-am spus mamei mele sa comunice cu el, pentru ca sa nu îmi pierd răbdarea cu acest om și sa nu schimb prea radical tonul. Surpriza. A rămas la fel de mitocan și de nesimțit chiar și în dialog cu mama mea. După ultimul dialog cu el, în care eu i am vorbit foarte respectuos, iar el m-a tratat ca pe un gunoi, am decis sa l blochez și sa las responsabilitatea dialogului cu el mamei mele. Sunt conștient pe deoparte ca am 500 de euro garanție la el, bani pe care naiba stie dacă o sa I mai vad vreodata, si nu vreau sa I răspund cu aceeași moneda.
Acum întrebarea pentru cei care au avut răbdarea sa citească pana aici este ce credeți ca este de făcut în aceasta situație? Este posibila cumva rezilierea contractului cu acest om, și recuperarea garanției sau trebuie sa rămân aici pana în septembrie anul următor când expira contractul? Eu oricum vreau sa caut prin aprilie-mai o locație ceva mai aproape de facultate, și ar fi cam aiurea sa plătesc 2 chirii în același timp.
Mulțumesc anticipat!