| mariavss a întrebat:

Salutare tuturor! Ma aflu in clasa a VIII-a si inca nu stiu pe ce profil sa merg.

Un pic despre mine: lubesc limba romana si imi place sa petrec timp cu oamenii. Momentan sunt la vocational (arte plastice). Urmeaza sa dau probele care se vor sustine la inceputul lunii mai pentru a- mi asigura un loc, insa ma gandesc sa ma transfer.

La inceputul clasei a VIII-a am realizat ca ma fascineaza stiintele, in special biologia. La chimie ma descurc de 8, la fizica de 9, iar la biologie de 10.

Planul meu, inca din clasa a VII-a, era sa aleg filologia. Cunosc persoane care sunt pe acest profil si imi spun ca trebuie sa invete mult la istorie, insa istoria nu prea ma atrage.

Nu sunt foarte buna la matematica, mai ales la geometrie, ceea ce ar fi un dezavantaj daca as alege stiintele naturii. Totusi, restul materiilor de la acest profil imi plac. La fel si la filologie... istoria nu ma pasioneaza, dar celelalte discipline sunt
printre favoritele mele.

Asa ca va cer parerea si experienta voastra personala impreuna cu niste intrebari pentru a ma asigura ca as alege un profil care mi-ar placea.

Intrebari:

Voi ce profil ati ales si de ce?
Daca nu ati ales un profil care va placea, cum a fost sa va transferati?
Care sunt avantajele si dezavantajele celor doua profile mentionate?
Materia la stiintele naturii este grea sau incepe de la un nivel mediu si devine dificila treptat?

Va multumesc anticipat! ????

1 răspuns:
| MistarGoGu a răspuns:

Ti-as recomanda sa mergi la un psiholog sau consilier de cariera sa faci niște teste IQ *( inteligenta) EQ *( inteligenta emoțională) si psiho-tehnice! Îți va spune 3 sau 4 domenii ( meserii ) în care vei putea activa! La vârsta asta *( 14 ani ) tinerii își schimba des opiniile influentati de profesori, colegi, anturaj sau parinti! Un consultant de cariera *( care are tot studii de psihologie) te poate îndruma pe baza unor chestii științifice și masurabile! Mulți tineri renunța la liceu sau facultate când își dau seama ca au luat-o pe o cale greșită influentati de oamenii din jur cu păreri subiective!