| Bondarel99 a întrebat:

Samburii de piersici, caise etc. si cojile de ou sunt biodegradabile?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Darkmagic a răspuns:

"Biodegradabil" este un termen ambiguu, intr-atat de ambiguu, incat stiinta la care este racordat spune (si aici iti dau doar 1 exemplu): ca un ou NU este biodegradabil, cojile lui FIIND biodegradabile. big grin
As utiliza mai degraba termenul "Descompunere", tinand cont si de mediul in care este lasata materia, stiut fiind faptul ca, de exemplu, oasele sunt dizolvate de ocean in cativa ani, in timp ce, lasate intr-un desert, pot rezista sute de mii de ani.
Privitor la intrebarea ta, orice material care tine de expansiunea umana se descompune in timp, doar perioada variaza de la doua luni (hartie carton), pana la peste doua milioane de ani, in cazul elementelor grele.
Un proton se descompune in 10 la puterea 28 ani...si cred ca odata stabilit acest reper temporal extrem, intelegi ca ORICE exista...va avea si un final, doar timp sa-i dai.

9 răspunsuri:
| Hammurabi a răspuns:

Bineînțeles.
Materie organică.

| Bondarel99 explică (pentru Hammurabi):

Si oasele de ce nu sunt?

| Hammurabi a răspuns (pentru Bondarel99):

Cine a zis că nu sunt?
Sunt. Dar au o perioadă de degradare mult mai mare.

| Bondarel99 explică (pentru Hammurabi):

Un profesor universitar.
Eu nu am gasit o lista si cu tot cu explicatii, deci nu pot sa ma pronunt.

| Hammurabi a răspuns (pentru Bondarel99):

Oasele sunt biodegradabile.
Tocmai ce se pune la punct o tehnologie de obținere a unui gen de plastic biodegradabil din oase și resturi de carne animală.

http://blogenciclopedic02.blogspot.com/......se-si.html

| relian a răspuns:

Totu in universul asta este biodegradabil, nimic nu este forever laughing

| Bondarel99 explică (pentru relian):

Or fi dar eu am avut o intrebare la un examen unde lucrurile erau clar delimitate si da, oasele nu sunt. La fel si uleiul.

| relian a răspuns (pentru Bondarel99):

Adica oasele nu se degradeaza? Bine tu spui bio, pai daca gaseste un os un caine sau mai stiu eu ce animal la papat si aia e sa degradat bio laughing Uleiul la fel, il maninca furnicile sau mai stiu eu ce alte insecte.Degradarea poate avea loc si altfel,poate nu bio, dar razele soarelui, temperaturile, ori diferentele de temp degradeaza orice.
Daca asa ai invatat tu ca oasele nor fi, atunci asa o fi.Sincer nu am cautat sa vad,sa citesc,dar probabil oasele nu sunt consumate,ori cum sa le zic, descopuse de bacterii sau ciuperci, ori alte miocroorganisme.
Bine eu am gresit cand am spus ca tot universul este biodegradabil, am vrut sa zic ca este degradabil, bio e cu totu altceva.

| relian a răspuns (pentru Hammurabi):

Biodegradare e altceva decat degradare,adica bio este facuta de organisme vii, pe cand restul de actiunea factorilor de mediu, vant temp, lumina etc.
Ori degradare la nivel atomic. Oasele ar putea sa nu fie degradate bio, asta pentru ca se gasesc oase de f multi ani in pamant, deasupra si ar putea sa nu fie.

Întrebări similare