Nu neaparat ca banii il schimba doar ca el se simtea inferior celorlalti si cand te simti inferior cred ca toti am patit cel putin o data cand eram imaturi sa cautam sa iesim cu ceva bine, sa le fim si noi superiori lor si uneori nu te opresti sa te crezi superior doar unor oameni si vrei sa fii stapan pe tot, isi iau tot felul de filme oamenii de genul
Așa era el. Povestea asta cu "banii te schimba" trebuie îngropată. Mulți oameni au un caracter infect latent, adică nu se poate manifesta pana n-au bani, frumusețe, forță fizică, putere, femeie, etc.
Dar cand obțin lucrurile astea li se dă arama pe față și aflăm cine sunt ei de fapt.
Mulți oameni vor lucruri bune de la viață și chiar se roagă pentru ele, dar le merită? Le pot duce? De cele mai multe ori nu. De asta importantă e bogăția interioară în primul și-n primul rând.
Cu toti avem ceva rau in noi, asta in functie de urmasii si in functie de oamenii pe care i am intalnit si care ne au influentat.
In cazul exemplului slabiciunea lui este averea, deci parintii ca modele intelepte vor opri brusc sumele daruite urmand ca singur, omul (baiatul) sa realizeze latura sa slaba. Si sa isi recunoasca diavolul ce se afla in spatele sau (urmand sa se fereasca singur toata viata) in caz contrat se va distruge singur si nu va evolua ca fiinta sufleteasca.