Psihologii sustin ca un urs in vis simbolizeaza o gandire compulsiva sau o doza mare de impulsivitate in actiuni ori vorbire, ceea ce aduce cu sine repercursiuni. Un urs care ataca este un simbol al furiei tale sau a altcuiva.
Am o gandire compulsiva ce e drept si obsesionala, mi se repeta gandurile in cap si am imulsul si de a le face. Ursul nu ataca dar era acolo si ma speria. Iti multumesc de raspuns.
Care psihologi? Mai degraba ocultistii, ca asemenea intrepretare n-are nici in clin, nici in maneca cu stiinta psihologiei.
Visele nu inseamna nimic. Freud și Jung debitau abureli, de aceea psihanaliza a fost aruncata la lada de gunoi a psihologiei.
Probabil visezi ursi pentru ca auzi sforait in somn.
Eu pot zice ca am avut un profesor extraordinar de psihologie si interpreta perfect visele, tot timpul cand mergeam la ore ne lua la rand si ne explica. Chiar facea sens perfect. Nu stiu daca era si ocultist ce e drept. Si eu l am citit pe Freud dar pana si el are o carte despre interpretarea viselor, obiectele ascutite erau in stransa legatura cu organul sexual masculin si cele incapatoare cu organul sexual feminin. El credea ca dorintele sexuale sunt reprimate in vise
Psihanaliza a fost abandonata pentru ca in afara de inconstient, subconstient si complex, plus alte cateva concepte, nu poti face niciun fel de cercetare stiintifica privitoare la tezele ei.
Da dar visele cer a fi interpretate pentru ca totusi spun ceva, e clar.
Nu, visele inseamna pur si simplu: creierul se antreneaza gasindu-si singur o ocupatie. Nu transmit niciun mesaj premonitiv sau supranatural.
Cred ca asa este intr-o anumita masura ca de multe ori nu au niciun sens insa sunt vise cu caracter premonitiv, nu am avut dar cred ca sunt oameni cu aceasta capacitate doar nu degeaba sunt atatea carti despre studii facute, cum poate un om sa viseze ca i se intampla ceva cuiva de la o mare departare? Cred ca intr o carte a lui Jung sau Freud se prezenta un astfel de caz sau mai multe si nu cred ca erau aberatii. Despre vise premonitorii stim si din antichitate, existenta supranaturalui nu o putem nega, eu cel putin nu pot.
Freud si Jung au avut zece intuitii geniale. Dar avand in vedere ca au debitat zece mii de idei, e din pura nimereala.
Visele nu inseamna nimic. Sunt doar vise si nu au nici un impact asupra realitații. Să incerci sa le " descifrezi" este la fel de inutil ca si gândirea pozitivă, self love sau terapia. Actiuni inutile fara nici o valoare de natura practica.
Sunt multi care au visat ca un avion doboara Turnurile Gemene. Pentru ca era un subiect la indemana. Bineinteles ca nu au visat ca in ziua cutare, la ora cutare, cursa companiei cutare, numarul cutare, va fi deturnata de teroristii cutare, cutare si cutare. Pentru ca visele nu dau detalii exacte, verificabile, ci doar similaritati superficiale.
Cum se zice ca a prezis Arsenie Boca faptul ca Ceausescu va muri curand. Se stia ca Ceausescu e batran si bolnav, nu era greu de prezis asta.
Eu visez de 3 4 ori pe noapte, unele sunt atat de ciudate incat e normal sa vreau sa stiu ce inseamna. Poate cei mai orientati spre gandirea creativa sunt mai interesati de astfel de lucruri iar cei orientati spre gandirea stiintifica cred ca sunt abureli. Dumneavoastra ce credeti?
Arsenie Boca a mai scris undeva parca faptul ca intr-o zi Romania va fi cuprinsa de flacari si multi dintre cei care vor vrea sa se intoarca in tara nu vor putea. Oare o fi adevarat? Amenintarea razboiului exista totusi.
Ti-am raspuns deja! Visele nu sunt altceva decat o reactie la ceea ce gandim pe parcursul zilei si incercarea de a le deslusii in speranta de a crea un efect in viata reala este total inutila. Ca sa iti dau un exemplu, mai demult i-am raspuns unui barbat care se vaita ca il inseala nevasta. Mi-a scris in privat sa ma intrebe daca car fi bine sa se duca la terapie de cuplu. I-am raspuns sincer si brutal : femeia te inseala ca s-a plictisit de tine sau si-a gasit pe altul mai frumos sau mai bogat ca tine. Tu nu ai nevoie de terapie ci de divort. Unii oameni refuza sa accepte realitatea sau sa accepte cauza/efect si prefera speranta falsa in detrimentul realitatii brute. Daca tu crezi in vise, este dreptul tau si nu te judec. Dar ai pus o intrebare si eu ti-am spus parerea mea.
Când visezi tot timpul urși înseamnă că urșii au ocupat un timp important în gândirea ta. Tot ce ai văzut la televizor, pe internet, sau poate chiar în realitate creierul tău interpretează într-un anumit fel. Această informație trece prin toate filtrele conștientului și subconștientului. Când dormim, creierul intră în repair and recovery mode, își dă un restart ca să poată funcționa la capacitate optimă ziua următoare. În momentul somnului subconștientul crează scenarii pe baza informației absorbite de-a lungul zilei, vizionarea de conținut cu impact emoțional te poate afecta de exemplu. Visele sunt doar vise, ele nu trebuie să aibă o semnificație sau vreo asemănare cu realitatea.
Da, ce e drept m-am cam gandit la ursi si cat de greu trebuie sa le fie celor care traiesc la munte, am fost si la munte si imi era frica sa urc deoarece mi-e frica de ei. Si am trait o spaima destul de mare. La fel mai aveam cosmaruri cu fantome cand ma uitam la anumite documentare despre ele. Asta e o explicatie buna, oare in vis ni se prezinta si fricile noastre mai ales?
Voi in secolul 21 credeti in vise? Si atunci de ce spuneti ca bunicii vostri erau inculti?
Butterfly2110 întreabă:
RAY întreabă: