| Arakiss a întrebat:

Stiu ca misogin e cel care are aversiune si dispret fata de femei. Dar cel care are aversiune si dispret numai fata de anumite femei (prostituate feministe misandre) tot misogin e considerat?

25 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Nu,si nici nu trebuie sa-ti pese!

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

DA,e aceeași chestie.De ce să disprețuiești pe femeile care își vând trupul? Ele nu au nici o vină.Cine sunt clienții lor? Corect,bărbații. Vrei ca acest gen de femei să dispară? Pur și simplu nu le mai căuta, îți vezi de viața ta.Doar nu te obligă,nu îți bagă ele mâna în buzunar, tu ca bărbat cu mâna ta le plătești.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Termenul "misogin" e folosit de cei (cele) care poarta grija altcuiva.
Multa lume are dispret pentru paznici, politisti, gunoieri, mecanici, zugravi, functionari publici samd, dar numai femeile au inventat un cuvant pentru cei care le desconsidera laughing
Nu asculta frustrarile feministe, n-are sens. Daca nu iti place un om, il eviti si gata. Nu trebuie sa-l accepti cu constrangere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, este considerat misogin.
Daca uraste feministele (femei care sustin egalitatea in drepturi si oportunitati in societate), inseamna ca e impotriva egalitatii.
Ceea ce rezulta ca e misogin.

Acea persoana care are o problema cu feministele ar trebui sa isi aduca aminte ca asta e motivul pentru care mama sa poate purta pantaloni.

| mgtow a răspuns:

Misoginii au ura, scarba de femei indiferent de situatia lor.

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru anonim_4396):

FEMEIA nu a fost, nu este și nici nu va fi egală bărbatului. Femeia este mai presus, fiindcă prin ea venim noi pe pământ.

| Morbid a răspuns:

Si prostituatele sunt mai ok ca feministele.
nu e considerat nici cum, subscriu ce a zis turbina. trebuie sa inventeze si ele niste cuvinte care sa-ti raneasca orgoliul, cum le numesti si tu curbe trebuie s-o faca si ele cumva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Wow, foarte frumos happy

Cu toate astea, ma refer la egalitatea in oportunitati, sanse, sustunere. Intelegi tu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Dar e un termen si pentru femeile care urasc batbatii: misandrism.
Ce e rau in existenta termenilor?

Feminismul nu e despre a placea cu forta pe toata lumea, ci despre egalizarea in drepturi si despre oferirirea de sanse egale.
Daca urasti niste femei pentru ca sunt rele sau orice alt motiv, atunci e justificabil.
Daca urasti femei pentru ca sunt FEMEI, atunci esti misogin.
Poti sa intelegi acest concept?
Ma amuza ca un concept atat de banal este atat de greu de inteles pentru unii oameni

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu despre originea feminismului, dar in prezent se mai foloseste si in cazul femeilor care vor prea multa atentie.
In prezent se practica mai mult decat feminismul, femeile sunt privilegiate pentru a le oferi senzatia de egalitate. Un exemplu simplu ar fi baremele pentru probele fizice de la orice. Femeile au de atins niste limite mult inferioare celor barbatesti, desi posturile si castigurile sunt aceleasi. Nu am nimic impotriva, doar zic.
Pot sa inteleg conceptul de misogin, ideea era ca doar niste cersetoare de atentie stau sa explice cuiva nesimtit (sau nu), ca este un d'ala.
Nu ar trebui sa se ingrijoreze nimeni pentru faptul ca e numit misogin de catre cineva. Nu e datoria nimanui sa suporte o persoana sau o categorie de persoane fata de care simte doar repulsie.

anonim_4396

Da, dar altii au dreptul sa critice o persoana pentru simtirea unei repulsii fata de un alt grup de persoane

Ar fi o dovada de lipsa de educatie.
Daca X nu suporta femeile si paraseste discutiile si anturajele in jurul acestora, Y (feminista) nu poate face bine reprosandu-i lui X ca nu sta cu ea/ele.
Pentru ca reprosandu-i lui X ca nu le suporta, acesta ar putea incepe la randul sau sa explice, subiectiv sau obiectiv, de ce femeile sunt naspa, si nu merita sa stea cu ele.
Asta zic, daca doua persoane nu se suporta, indiferent de motive, ar trebui sa se evite, nu sa se persecute.

anonim_4396

Si eu pot sa zic ca mi se pare si o lipsa de respect sa fii misogin.
Si si eu pot da argument de ce misoginii sunt naspa.
Everything goes both ways
Daca tu consideri ca o persoana are dreptul sa fie misogina/misandrista/rasista (ai zis "o categorie de persoane" nu ai specificat niciuna anume), atunci ar trebui ca si altii sa aiba dreptul sa critice acea persoana pentru mentalitatea ei.
Ca ti se pare tie sau nu lipsa de respect aau nu, dreptul la libertatea la opinie merge mai departe decat lucrurile cu care esti de acord.

Dreptul la libera exprimare nu e total, multe etichetari exprimate public intra la calomnie sau denigrare, fapte care sunt considerate infractiuni.
Daca eu vin sa iti fac tie curte, iar tu nu esti interesata, imi intorci spatele si ma ignori pe viitor, eu nu am dreptul sa te jignesc sau sa iti fac anti-campanie.

anonim_4396

Tu trebuie sa inveti difetenta intre a critica pe cineva in mod civilizat si a denigra.
Si sa nu ne prefacem ca misoginii nu denigreaza femeile de vreo 10 000 de ori mai mult decat i-ar denigra oricine pe ei.

Iar sa ma denigrezi pentru ca, dupa propriile tale cuvinte "fapte care se considera infractiuni", ai sa ispasesti conseciintele infractiunii.

Ca sa nu mai spun ca persoana initiala a intrebat DACA cineva este misogin in anumite situatii.
Nu inteleg de ce imi scrii aceste lucruri.

Nu am zis ca nu poti sa iti traiesti viata ca un misogin, am zis ce te face misogin conform definitiei din wikipedia.
E atat de simplu.
Tu poti sa iti traiesti viata cum doresti si sa crezi ce doresti.
Poti sa faci si ce infractiuni doresti si sa suporti consecintele.

Chiar nu e nimic de contrazis aici.
O sa ma opresc din raspuns pentru ca vorbim vorbe.
Iar ceea ce imi zici tu e irelevant discutiei.
Ceea ce zici tu e ca ai dreptul sa urasti oameni, iar eu am zis acelasi lucru.
Asa ca care e problema?

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai înțeles tu ceea ce voia să spună NoTurbinaNoGood,e că respectăm omul,indiferent că-i bărbat sau femeie și indiferent de alte diferențe fizice sau sociale,dar nu ne putem înțelege cu toți.Așa că cel mai bine dacă e posibil lași loc de bunăziua, iar dacă nu îi ocolești, îi eviți pe cât posibil, te retragi, însă fără a-i jigni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru JOHNtheADVISOR):

Si sunt de acord cu asta.
Ceea ce zic e ca poti respecta pe cineva si sa nu fii de acord cu el sau sa critici (in mod civilizat) acea persoana.
Avand in vedere ca a zis ca e ok sa fii misogin sau sa ai o repulsie fata de femei sau alte persoana e ok si sa nu iti placa mentalitatea altora.
Ma bucur ca suntem toti de acord happy

Eu nu trebuie sa invat nimic in contextul asta.
De la primul mesaj am dat de inteles ca acolo unde nu iti plac oamenii, pleci fara discutii. Indiferent ce reprezinta oamenii aia.

| RAY a răspuns:

Si femeile au,ele cum se numesc? asta tine mai mult de propia ta asa zis moralitate,etica,societatea in care traiesti,nu e misogin doar ca este supus moralitati societati,religiei etc
in concluzie eu unu nu vad de ce sa fii,eu sunt pro legalizare,fata sa aiba analizele sa contruibuie la stat si sa fie case de initiere sexuala sau bordel,sa fie civilizat fara proxeneti, pesti, pedofilie, constrangeri, intelegi tu ideea

| Drimmero a răspuns:

Aversiune fata de misandre? De ce? E asa amuzant sa razi de imbecilitatile pe care le scot pe gura, astea sunt niste specimene atat de amuzante incat nu ai cum sa fii rautacios cu ele, efectiv nu poti, sunt Dumnezeu pe pamant! Misandrele sunt alea care au avut si ele o trauma candva cu un barbat-doi, ori deceptii in dragoste, motiv pentru care au crezut ele ca e ok sa bage toti barbatii in aceeasi oala si sa ne considere pe toti niste nenorociti...ce sa zic,, generalizarea nu e dovada de inteligenta si atata timp cat nu ai cunoscut toti barbatii de pe planeta nu ai dreptul sa bagi toata rasa masculina in aceeasi din cauza frustrarilor personale, cica ar fi oricum o afectiune psihica misandrismul, deci necesita mila din partea noastra.
Feministele sunt mai okay, ele macar militeaza pentru egalitate de drepturi, o mai iau si ele uneori pe aratura cand ajung sa fie asa numitele 'feminazi', adica niste rude apropiate ale misandrelor, daca nu chiar avand aceeasi mama si corespondenta. In general feministele sunt ok cat timp nu o dau in alte extreme, isi vad de patratica lor, ar trebui sa le protejam si noi drepturile ca barbati si sa simta ca au un sprijin si ca nu sunt singure.
Cat despre prostituate...aici e ceva mai complex, unele nu aleg sa fie acolo, sunt racolate, violate, obligate sa devina sclave sexuale pentru straini si sa se supuna clientelei, pe cand altele sunt pe strada din proprie initiativa, pentru prima categorie de prostituate as avea empatie mai ales ca exista o coruptie prea adanca in orice sistem si practic politia inchide ochii si lucrurile se intampla sub nasul lor, cu acordul lor. Eu unul n-am fost niciodata adeptul mersului la 'parasute' si nici nu o sa fiu, nu vreau sa incurajez piata asta si nici nu ma atrage ideea in sine, e si riscant pe deasupra.

Habar nu am ce termen o fi asta pentru situatia de aici, nu merita aversiune, unele merita empatie, pe cand altele merita bascalie.

anonim_4396

"Eu nu trebuie sa invat nimic"
Ce mentalitate. Cu totii avem de invatat.
Da, unde nu iti plac oamenii, pleci.
Dar cu totii au dreptul sa critice pe cineva.
CRITICE in mod civilizat, nu sa denigreze.

Ai dreptul sa ai o opinie si ai dreptul sa vorbesti despre ea.
Daca tu intelegi critica civilizata ca fiind denigrare, atunci asta e doar o scuza pentru ca oamenii sa nu mai spuna nimic din ceea ce gandesc.
Am dreptul sa vorbesc despre oamenii care nu imi plac, atata timp cat nu ii denigrez.
Asa cum si tu ai vorbit de ce crezi TU ca sunt feministele, si eu pot vorbi de misogini.
Ar fi ipocrit sa spui sa nu vorbim despre oameni, cat tocmai tu ai vorbit despre oameni

| Hammurabi a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar crezi că poate fi considerat misogin cel care simte aversiune față de o anumită catergorie de femei (fără să se manifeste deloc), sau doar cel care se manifestă (comentează, jignește, etc.)?

| MorcovMajestic a răspuns:

Da, esti tot misogin, ce treaba ai tu cu ce fac ele, ce dcred ele, ce urasc ele?
Tu nu urasti lucruri? Misoginii si eu ii urasc ca barbat cum sa nu te scoata in minte ca femeie?

| MorcovMajestic a răspuns (pentru Drimmero):

Si ti se pare amuzant sa razi de femei cu traume, majoritatea chiar traume sexuale
Cand te bateai in piept pe aici ca daca un membru al familiei ar fi abuzat l-ai omori
No acum imagineza-ti ca nepotica ta de 7 ani e violata si ramane cu repulsie si trauma fata de barbati si ca are triggere sau o are crize irationale (ca asa se manifesta trauma)
Razi de ea, nu? Hahaha misandro haha
Destul de misogin

| Drimmero a răspuns (pentru MorcovMajestic):

Tie ti se pare normal ca din cauza unor traume sau deceptii in dragoste sa bagi toata rasa masculina in aceeasi oala si sa urasti pe absolut toti, chiar si pe tac-tu, frac-tu si cine mai e crezand ca si ei sunt niste nenorociti? Generalizarile sunt intotdeauna ceva prost.
Ce exemple cretine poti sa dai...scuza-ma dar nu pot sa raspund la asa ceva.