anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Studiile spun că un om normal ar trebui să experimenteze până la 14 atingeri pe zi. Ăla ar fi maximul de atingeri pentru a se dezvolta și trăi normal. Găsiți asta în cartea Eliberarea Copilului Interior.

Întrebarea mea : De ce dacă atingerile sunt importante, ba chiar au dat exemplu și cu copilul care nu se dezvoltă bine dacă mama nu-l atinge, pupă, îmbrățișează în primele luni de viață...

1 De ce dacă atingerile sunt importante, tot ele pot provoca traume inimaginabile pe viață (bullyingul, violul, bătăile)?

2 De ce oamenii au schimbat valoarea atingerilor, din ceva ce era benefic pentru creșterea și dezvoltarea noastră, în ceva ce ne marchează pe viață și ne transformă în monștri la rândul nostru?

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Wow. Intrebarea ta e chiar wow.
Adica atat de greu iti este sa faci diferenta intre o imbratisare, o tinere de mana, o bataie si un viol?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

Diferența o fac, întrebarea este de ce există acele atingeri negative? Când atingerile aveau rolul lor pozitiv. Dar știu acum o să-mi spui : "Păi și mâncarea avea rolul ei de trăit și voi totuși vă burdușiți." Deci am înțeles, cred... laughing)

| blackann a răspuns (pentru anonim_4396):

E ca si cum ai intreba de ce exista rau, cand era bine sa fie doar bine?!