E uşor să îţi pierzi controlul atunci când o persoană nepoliticoasă vrea să îşi arate superioritatea în faţa ta sau pur şi simplu să te jignească. Pentru o abordare cât se poate de umană o serie de fraze pot aplana conflictul mult mai uşor.
E greu să nu ripostezi atunci când cineva este nepoliticos cu tine. Dacă rezişti înclinaţiei fireşti de a răspunde cu aceeaşi monedă fără să îţi pierzi controlul vei fi surprins de ce se poate întâmpla
„Apreciez perspectiva ta" Această frază îi arătă celui nepoliticos că eşti dispus să continui conversaţia dacă eşti tratat cu respect, iar sentimentele nu îţi sunt date peste cap.
Eu credeam ca s-a terminat o data cu anuntarea castigatorului anului tot circul de pe TPU, inca nu s-a terminat? man daca cineva te jigneste exista admin, iar faza cu de ce se cearta romanii intre ei? ca prostia e sport national, ce te miri atat, vrei civilizatie si limbaj civilizat nu il cauta in tara asta, bafta
Da-i cu praf de mers cu fituica aia de minciuni!
Ai gresit persoana careia sa i te adresezi cu subiecte de genul.
Sigur ca da, se poate lamurit foarte simplu. Avem tabere de genul "Masina e un strict necesar ca sa merg 2 km pana la servici intr-un oras deja sufocat de masini si fara locuri de parcare", "Samsung si Apple fac cele mai bune telefoane", "Ortodoxia e singura religie valabila", "Desigur ca ne-a creat Dumnezeu!" si inca vreo cateva de genul. Restul sunt cei normali la cap...
Si uite asta e un exemplu de cum sa incepi o cearta.
De ce sa ma cert? E demonstrat stiintific ca e imposibil ca un roman adevarat, traditional, poate sa mearga pe jos mai mult de 100 de metri. La fel cum e demonstrat stiintific ca face accident in maxim 10 kilometri daca nu are 323 de icoane agatate la parbriz si o candela aprinsa in bord. Intr-un final, nu e loc de discutii legat de dumiedzau, ca noi eram crestini inca de dinainte de Facerea Lumii, iar ce e in Biblie, e adevarat fiindca e in Biblie. Aleluia, amin, partikip! Toata lumea e de acord cu mine, deci nu are nimeni vreun motiv de cearta!
Pareri probabil.
Certurile si jignirile apar atunci cand cineva face afirmatii aiurea, jigneste o mare majioritate, instiga la violenta, misoginism sau misandrie, ilegalitati etc.
Suntem oameni si nu toti avem nervi de fier spre exemplu si eu sunt genul ce imi sare tandara daca cineva abereaza sau ma ataca asa e firea mea.
Tabere? Unde's? Ca eu nu le vad.
Jigniri? Jignesc astia limitati.
Reprosuri? Ce ai avea de reprosat unui strain?
Mie nu-mi pasa de altii, deci nu am cu cine sa ma cert. Era tipa aia cocina sau cum o chema, dar a mancat-o pamanul.
Întrebarea asta este la fel de useless ca apendicele. Nu cred că e cineva in tabără cu altcineva, pentru că mulți de aici nu ne cunoaștem între noi și ne apărăm doar propriile interese. Cearta este sport național la noi, ne țigănim dar nu dam o importanță reală cauzei pentru care o facem.
Ai foarte mare dreptate, pacat ca nu ne cunoastem real ca am fi cu cutite, topoare mai mereu, ce show ar fi, am fi vedete pe Youtube ca prostia e populara
Asta e pe sistem ' am mancat, am baut, am dormit,, hai sa injur pe careva acum'
să știi.
Mhm! Hai sa te înjur puțin.
Injura-ma,doar betele ma ranesc, nu vorbele)))))
Unde sunt grupurile alea? Eu nu am observat nimic deosebit. Am văzut doar useri care fac niste înțelegeri (isi dau funde unul celuilalt )
Eu n-am nimic de împărțit cu nimeni si intrebarea asta nu are un rost(fara supărare Drim).
Reprosuri si jigniri din partea cui? De cand sinceritatea si adevarul sunt ceva negativ?
De ce sa mint pe cineva doar pentru a-l face sa se simta mai bine spunandu-i ca ii admir calitățile pe care nu le are?
Daca cineva cauta cearta si si-o cere de ce as ezita sa-i dau un raspuns pe masura? Daca din răspunsul unui utilizator reiese nivelul sau mental mult sub medie in care susține lucruri fara a avea argumente are ceva daca-i spun adevarul? Este o jignire?
Poate m-am abătut de la subiect, tocmai ce discutam cu un specimen retard si aceasta intrebare imi aminteste de el.
Observ ca nu prea ai inteles mare lucru din intrebare.
Am inteles jigniri si reprosuri.
Am mai avut conturi,am o oarecare vechime, iar aceste jigniri si reprosuri sunt deseori pe acest site prezente sub forma catalogarii unei persoane dupa răspunsurile oferite, luandu-ne dupa argumentele oferite de aceasta (dupa care punem eticheta de inteligent sau mai putin inteligent)si certurile in incercarea de a ne susține punctul de vedere.
Nu m-am referit strict la limbaj vulgar sau altceva cand am raspuns, ci in mare la ce inseamna aceste jigniri si reprosuri pe acest site, adică adevarul.
"Sunt curios,cam ce ar avea lumea de impartit pe aici? Avand in vedere ca vad tabere care mai de care si rivalitati, jigniri si reprosuri. Oare vom putea lamuri asta?"
In orice caz,mi-e greu sa inteleg ceva din asta. Jigniri nu prea vad aici,ci doar certuri in care unul il contrazice pe celalalt si ii spune ce fel de persoana este si unde greseste, încercând sa-si sustina punctul de vedere.
Uneori judecăm prea repede, alteori e adevarat ce spunem despre acel cineva, dar nu vrem sa acceptăm.
Cam asta inteleg eu din jigniri si reprosuri cand este vorba despre utilizatorii de pe TPU.
Poate ma insel, fiecare intelege altceva.
Nu-ti bate capul, te sfatuiesc doar sa privesti cand va fi cazul, si vei vedea inspre ce bat.
Hmm...okk
Plictisit sau ce? Alt motiv nu vad de ce te-ar durea pe tine de prostii de genul.
Eram curios si amuzat,, o sa curga de maine cu raspunsuri.
O sa curga pe dracu. Daca apar chiar si 2 raspunsuri in care cineva se leaga de altcineva ( exemplu, mai uite hahalera aia e proasta de pute pentru ca bla bla bla ) deja zici 1 2 si puf intrebarea. Nu mai exista. Daca era weekend mai intelegeam sa tina ceva timp dar nu are vreo sansa intrebarea asta.
Nu zice hop, mai ai de sarit garduri,, asteapta doar.
Nu te plange, eu primesc eventuale notificari.
Scrie in romana, italiana sau engleza ca nu am inteles ce rahat ai vrut sa spui .
Esti obosit tare...am modificat raspunsul.
Ziceam ca eu primesc notificarile,, asa ca n-are rost sa te plangi.
Eu nu ma plang prietenas. Chiar imi pare rau ca se sterg intrebari de genul. Daca intrebarea pupa in dos un user, ramane. Daca critica un user, gata dispare. Si cica libertatea de a spune ce vrei. Pe dracu. Ai libertata sa pupi pe altul dos, doamne fereste sa spui ceva ce nu i-ar conveni. Prapaditi.
Libertatea nu a existat niciodata,, nu stiu de unde tot luati iluzile astea.
Asa e vorba Einstein. Nu imi arde de filozofii la ora asta ca o intindeam mai mult.
Credeam ca se lamureste la fata locului. Ce altceva trebuie lamurit in plus?
Hai sa nu ne prefacem ca eu sunt singurul care mai discuta pe aici, dar stii care e diferenta dintre mine si tine? Nu sunt ipocrit si nu ma ascund dupa deget.
Tu chiar crezi ca dau eu doi bani pe reprosurile astea? Intrebarea era de asa natura, incat sa evidentieze alte aspecte,, nu m-am inclus pe mine.
PS Nu mai ma baga in discutile tale.
Ipocritul striga ipocritii, gen.
N-ai simtul ridicolului. Numara-ti doar aparitiile avatarului tau la intrebare si n-avem ce discuta altceva.
Later Edit: ha ha, ti-a invadat si un spammer intrebarea. Spammerul se plange de spam.
Pedaleaza mai departe!
Evident ca nu abia observ, incercam sa vad daca se simte vreunul cu musca pe caciula.
Asta ma intreb si eu... Totusi e un mediu anonim. Deci despre invidie pentru aspectul fizic, ca ala are o viata mai frumoasa, etc. nu poate fi vorba. Dar rautatea oamenilor sa stii ca apare fara motiv. Probabil singurul lucru in lumea asta care apare asa
. nu știu despre ce vorbești supremule, eu văd doar floricele pe câmpii
Nu tot ce zboara, se mananca, barcelonisto!
MadaAwwr întreabă: