Singuratatea,tehnologia,răutatea,dușmănia,răzbunarea,barfa astea sunt la ordinea zilei și invidia astea in cele din urmă face diferența față de trecut. Ne plictisim foarte repede de orice nu ne mai bucuram că înainte de lucruri mărunte suntem axați pe bani pe lucruri materiale pai nu degeaba se spune că e secolul depresiei.
Depinde de om, nu poti generaliza, depinde de stres, de impliniri, de realizari, de timpul liber, presiunea la munca. Un om mai relaxat, mai nestresat cu o viata bunicica nu are de ce sa fie trist, mai ales daca are ceva si parte materiala combinat cu cea afectiva sa fie iubit, placut.
Se stie ca un om neiubit moare in interior. Una fara alta nu merge, trebuie un echilibru intre material si afectiv.
Iar aia ca nu poti avea pe toate, e consolarea nenorocosului.
Astea doua sunt vitale.
Da, categoric. Pe parcurs ce înaintăm în ani, avem acces mult mai mult la informații ca în trecut și parcă traiul scade, lumea este despărțită de tehnologie mai mult ca în trecut, numărul oamenilor care sunt în depresie a crescut mai mult ca înainte, ai văzut și tu ce se mediatizează prin sursele de informare. Până și o locuință este scumpă pentru majoritatea oamenilor, mulți nu își permit să o obțină și asta poate instaura depresia. Altceva ce nu era în trecut așa prezent, este lauda, pe rețelele de socializare de ex., unul bogat se lauda cu ceea ce are pe când unul sărac material poate intra în depresie când intră în contact cu informația bogatului, cel puțin atunci când știe că nu are cum să își depășească condiția. În ziua de astăzi găsești depresia exact acolo unde nu te aștepți, chiar și în lucrurile care se presupune că ar trebui să te facă fericit.
Stiu,e ciudat ce se intampla cu lumea, nu stiu cand a luat o astfel de intorsatura, probabil de cand fiecare om a inceput sa aiba acces la internet, am devenit prea conectati la tehnologie si prea putin conectati intre noi.
Da, este ciudat și totuși nesănătos pentru fizic și psihic chiar. Frumos era și pe vremea când nu vedeai oamenii cu telefoanele în ochi pe stradă, începutul anilor 2000 a fost frumos, multa lume în natură, copiii care nu sunt cu nasul pe sus și consideră că le știu pe toate, fără copiii bogătași așa de aroganți, ci copii care se joacă în parc, în modul lor, fără tehnologie.
Ca se simt singurii fara partener/a fara prietenii, ca nu stiu ce inseamna ala un weekend ca au telefon degeaba cu agenda goala etc
Categoric, internetul, site-urile de socializare au distrus tineretul, acum e la moda pentru fete sa pozeze cat mai goale pe Instagram sa rupa norma la followers
Așa mi se pare. În plus de asta, mai mulți au senzația că timpul se "scurge" mai repede. Dacă în copilăria mea, prin 2001-2004, când venea o prietenă pe la mine și ne jucam cu păpușile vreo 3-4 ore, păi alea 4 ore ni se păreau suficiente. Azi 4 ore mi se par reduse la două ore. Devin foarte nostalgică atunci cănd îmi aduc aminte de perioada aceea. Când tehnologia nu acaparase atât de mult omenirea. Lumea era mai simplă dar mai fericită, mai autentică. Încă se punea preț pe calitate și nu atât de mult pe cantitate.
Ca stau prea mult pe internet si nu mai stiu sa socializeze cu oamenii, nu mai au activitati, motivele se aduna.
tup3u întreabă:
anonim_4396 întreabă: