Daca vezi un om ca se indreapta, inconstient, spre un camion in miscare sau spre o groapa mare, nu te repezi sa il opresti? Si daca te ignora, nu ai tu tendinta de a te agata de el... cu riscul de a te crede nesimtit?
Trebuie sa ai rabdare Gaia; da dovada de om intelept; si intrebarile tale sunt destul de...''picante'', insa fi tu om bun, daca nu sunt altii
Dacă cineva e atât de idiot încât să se îndrepte spre un camion în mişcare sau spre o groapă, înseamnă că ăla oricum nu merită să trăiască, şi îşi face un bine şi lui, şi societătii prin faptul că nu mai există. Eu cam aşa văd lucrurile.
Totul e doar in capul tau ala plin de imaginatie. Ar trebui sa-ti etalezi talentul tau undeva.
Iauzi, "iti forteaza religia lor pe gat" .
Gaia, ma intreb cati ani ai. Si ce ai de facut toata ziua de esti asa de plictisita?
Daca te plictisesti, citeste si tu o carte sau pe net diferite articole. Poate cu ocazia asta iti raspunzi la intrebarile care te macina si nu-ti dau voie sa dormi noaptea.
Comparatia intre salvarea oferita de crestini si salvarea unuia care se indreapta spre o groapa este putin gresita deoarece, doar crestinul considera ca acea persoana se indreapta spre groapa fara ca macar sa o vada. E ca si cum tu mergi pe strada in Rromania si vine unul la tine care incearca sa te "salveze", sa te convinga sa nu te arunci in marele canion si insisnta exagerat de mult.
"Asta nu inseamna ca sunt de acord cu insultele si cu amenintarile, totusi"... intrebarea nu se refera la cei care pot sa vorbeasca civilizat, am si spus ca nu toti sunt asa. Cred ca ai inteles genul de persoane la care se refera, mai mult ca sigur ai intalnit astfel de raspunsuri pe TPU.
"Si daca te ignora, nu ai tu tendinta de a te agata de el?" ...nu.
Gaia, eu nu vorbesc de oameni care "considera", ci de oameni care au certitudinea. Am exemplul unei vieti total schimbate (a mea) pe langa toate celelalte argumente. Si nu este doar o intamplare circumstantiala (schimbarea de care vorbesc), pentru ca diferenta este mult prea radicala.
Chiar daca tu nu crezi (ceea ce eu respect cu durere) trebuie sa intelegi ca, atunci cand esti 100% convins, perspectiva se schimba. Adica omul nu te vede (facand o analogie cu realitatile spirituale) constient pe strada, ci orb in Marele Canion (Vezi 2 Corinteni 4:3-4, unde Biblia ne vorbeste despre conceptul asta).
De acord cu tine, inca o data, legat de cei care jignesc. Da, am intalnit astfel de oameni, imi cer scuze daca eu insumi am exagerat uneori...
""Si daca te ignora, nu ai tu tendinta de a te agata de el?" ...nu." Sper sa nu fii expusa niciodata situatiei fizice, ca sa vezi cum e, sa traiesti drama neputintei de a nu putea face nimic pentru o viata ce se pierde. Dar imi doresc sa fii expusa celei spirituale... se merita!
Eu am mila de el... daca e orb! Analogia este cu orbirea spirituala ( 2 Corinteni 4:3-4).
N-am cum sa-ti contest experientele personale dar ele nu pot fi considerate dovezi pentru simplul motiv ca nu pot fi testate si dovedite ca fiind reale. Daca iau niste ciuperci, pot sa-ti jur ca am diverse experiente, ca totul a fost real si ca acele "creaturi" exista dar nu pot sa le dovedesc. Nici tu nu ai avea cum sa-mi contesti experientele dar nu o le consideri reale.
Nu-ti cunosc experientele si ce te-a schimbat motiv pentru care nu ma bag in alte chestii mai complexe.
"Adica omul nu te vede constient pe strada, ci orb in Marele Canion"... si cine are "probleme" daca acea persoana considera ca sunt orb si ca trebuie sa ma salveze sa nu cad in Canion chiar daca eu sunt in oras? Daca acea persoana are certitudinea ca toti oamenii vor cadea in Canion si trebuie salvati, acea persoana are o problema serioasa nu ceilalti.
Oferă-i ajutor cuiva doar atunci când acesta ţi-l cere. Nu te oferi să faci treaba alcuiva dacă nu e cazul, ca să nu încurci lumea.
Stai linistit, liberul arbitru se aplica si aici. Tocmai de aceea Dumnezeu nu te forteaza sa iei o alegere. Poti spune "nu" (sau "da") si astfel vei suporta consecintele alegerii tale, ca in orice situatie de viata. Asta insa nu ma va opri insa pe mine de la a te atentiona, cu riscul de a te incurca un pic inainte de a-ti bate joc de propria viata...
PS: Simplul fapt ca esti la sectiunea "religie" imi indica teama, zbaterea interioara (poti sa o negi, nu ma deranjeaza) si intrebarile legate de ceea este "dupa". Nu te-a adus nimeni cu forta aici, unde raspundem intrebarilor si incercam sa ne oferim ajutorul, nu-i asa?
PS2: Sau esti cumva aici pentru a incercat tu insuti sa ne ajuti fara sa ti se ceara ajutorul, incalcandu-ti propriile principii? De ce intreb asta? Eu am raspuns la intrebari iar tu la comentarii. Cine pe cine ajuta nesolicitat? Totusi, pe mine nu ma deranjeaza, chiar imi face placere sa fiu abordat, mai ales daca asta se face in mod civilizat.
Se vede că nu mă cunoşti. Nu am nici o zbatere interioară, sunt mai sigur de convingerile mele religioase decât oricine aici. Intru la categoria religie, că e cam singura unde mai râd şi eu, şi unde în fiecare zi mă uimeşte lipsa de logică a unora.
Nu încerc să ajut pe nimeni. Nu încerc să mă ajut pe mine. N-am nevoie. Nu-mi pasă de voi sau de religiile voastre greţoase.
Imi permit sa te contrazic. Nu iti cer sa ma crezi pe cuvant, dar in orice instanta martorul este folosit ca dovada, printre altele, e drept. "Nu pot fi testate sau dovedite reale?". Ba bine ca nu... Te invit sa stai de vorba cu cei care m-au cunoscut "inainte" si "dupa" si sa alegi doar raspunsurile necrestinilor, ca sa nu fie subiectivi.
"si cine are "probleme" daca acea persoana considera ca sunt orb si ca trebuie sa ma salveze sa nu cad in Canion chiar daca eu sunt in oras?" Eu nu pot sa te salvez, nici nu e datoria mea. Iti pot oferi doar informatiile necesare. Imi pasa de tine pentru ca una dintre schimbarile din viata mea a fost minimizarea egosimului care ma caracteriza in trecut si inlocuirea lui cu o dragoste curata, lipsita de asteptari, pentru semeni.
Pe de alta parte Dumnezeu te iubeste mai mult ca oricine. El este cel mai interesat sa te ajute si o va face folosindu-se si de oameni. Sper (si ma rog) - spun "sper" pentru ca sunt si aspecte care tin doar de tine.
Imi pare rau ca ai ales sa crezi ca intentionez sa te jignesc. Nu este cazul.
"Nu am nici o zbatere interioară" - Toti oamenii le au, ai fi primul care este diferit!
"mă uimeşte lipsa de logică a unora" - Sunt gata sa te provoc la un test de logica, pentru ca tu sa ne uimesti. Fa si tu o mica demonstratie, ca sa vedem ca esti indreptatit la a rade de lipsa mea de logica!
"Nu-mi pasă de voi sau de religiile voastre greţoase." Mie imi pasa de tine. De asta sunt aici. Nu ca sa rad, pentru ca nu e nimic de ras, nici intr-un caz nici in celalalt...
Uite cam cum văd eu lucrurile. Tu ai impresia că mă cunoşti mai bine decât mă cunosc eu,şi ştii tu sigur ce-i mai bine pentru mine. Nu mă cunoşti,habar nu ai dacă am sau nu motive să cred sau nu în zei.
De ce eştiatât de sigur că am zbateri interioare, sau că toţi oamenii au? Nu am, iar dacă am avut, am ştiut să nu-mi pese de ele.
Deja ţi-am demonstrat că ce spui tu nu prea are logică
De ce îţi pasă de mine? Ţi-am cerut eu ajutorul? Încearcă să ajuţi pe cineva atunci când îţi cere el ajutorul, nu când ţi se pare ţie că ar avea nevoie de ajutor.
Peace, bro! Nu eu te-am abordat primul. Eu doar am raspuns cuiva care a cerut ajutorul - postand o intrebare. Cred ca, din nefericire, tu reactionezi putin disproportionat. Si, apropo, nu mi-ai "demonstrat" nimic pana acum...
"De ce eştiatât de sigur că am zbateri interioare, sau că toţi oamenii au?" Sa spunem ca din defect profesional.
Imi pare rau daca ti-am gresit cu ceva, nu asta a fost intentia mea. Poti sa te linistesti acum.
AndrewTate7789 întreabă: