| Ryumex a întrebat:

Sunt Singurul care, se regaseste aici?
https://www.youtube.com/watch?v=eVTXPUF4Oz4
Si cam in toate de genul...
Doar eu am impresia ca oamenii sunt tot mai ignoranti?
Si oare de ce cred ca asa va fi mereu?

10 răspunsuri:
| LawlietL886 a răspuns:

Oamenii din ziua de azi nu sunt ignoranți, sunt foarte idnorați. Nu ești singurul care gândește așa, și eu, dar mai mult ca sigur și alți oameni cred același lucru. Oamenii din ziua de azi se cred centrul universului și nu îi interesează de problemele altora sau sentimentele altor oameni crezând că ei sunt superiori. Puțini oameni mai sunt cu capul pe umeri gândindu-se la ziua de mâine. De ce crezi că oamenii sunt ignoranți? Deoarece tu observi astfel de lucruri. Nu trebuie să crezi că ai o problemă. E un lucru firesc să ai o părere. Nu pot să-ți zic mai multe lucruri acum. Dacă vrei în particular. Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca stau sa imi pese de probleme altora, nu mai am timp de mine. Cand o duceam eu greu, crezi da nu dormea cineva din cauza asta? Vezi sa nu! Pe mine de ce m-ar durea acum? Sa fim seriosi. Da, nu sunt mai bun ca aia. Dar de ce sa fiu bun? Oricum cine e bun e luat de prost.

| Cinevacatoatalumea a răspuns:

Se pare ca vrem o societate unită, dar fiecare pentru el.
Observam ca schimbarile au fost facute de fraierii aia idealiști totusi.

| Ryumex explică (pentru anonim_4396):

Nu stiu ce sa zic, asa sunt eu, imi pasa foarte mult de altii, si cred in adevarul pur si dragoste si in perfectiune, dar am si o parte intunecata care incerc sa o cam elimin, am si pofte preferinte care ma induc in negativ gen muzica rock, stilul gotic sau anime poate, totusi ma si enervez cand vad pe cineva ca nu ma intalege, chiar daca sunt putin cam perfectionist, sunt si FOARTE INTALEGATOR si pun inima si suflet in tot ce sa fac... sad eu vreau doar sa ajung in rai sa scap de toate laughing)

| Shammal a răspuns:

Oamenii nu sunt ignoranti, o componenta intrinseca a omului este socializarea si legatura cu ceilalti oameni. Ca sa fac o comparatie e ca si cum ai spune ca o celula din corpul tau e ignoranta ceea ce e absurd, ea este intr-o armonie cu celelalte celule, atunci cand ea devine "ignoranta" apare idea de cancer si aici stim ca nu-i bun nici pentru celula si nici pentru intregul corp.

Revenind, ce ii determina pe oameni sa para ignoranti este destul de complex daca e sa luam individual insa la nivel general este o componenta comuna, cunoasterea de sine. Cand ajungi sa te cunosti pe tine insuti, te comporti diferit cu cei din jurul tau, devi mai deschis, esti mai lejer in actiune, sti ca celalt nu are nimic cu tine, are toata puteresa sa creeze tot ce vrea doar ca este inca in ceata si asta ii obstructioneaza "vederea".

In plus la nivel de rasa, de omenire, avem o mostenire de mi de ani in care ne-am razboit unii cu ceilalti, de cateva decenii am inceput sa fim mai deschisi si sa lucram impreuna. sa coopera; o sa mai treaca un pic de timp pana cand o sa creem o armonie la nivel global, bulgarele se rostogoleste, vom ajunge acolo.

| Ryumex explică (pentru Shammal):

Poate, desii eu chiar nu fac comparatii de genul la modul de-ai baga pe toti intr-o oala...DAR la chestia cu ignoranta nu am incotro!
Adica daca ne gandim realist putin, intalegem ca oamenii se gandesc doar la propriile interese, nu e asa?
Uite un exemplu normal:
Mergi pe strada, te bagi in seama si ceri ceva sau incerci sa deschizi un subiect, sau etc, acum oamenii sunt diferiti nu zic dar fiecare gandeste la ceva de genul "ce naiba vrea asta?" sau "oare ce urmareste?", nu zic e normal sa iti pui intrebari si/sau sa-ti faci griji dar totusi... Frica si rusinea tin omul inchis in el, cand cum ai zis si tu poate avem ff multe in comun si am putea fii mai uniti dar din pacate nu e asa! sad
Omul e in raboi pentru ca e condus de propria vointa a dragostei desarte doar pentru sine isi indreapta tot, fericirea etc, Mandria,invidia si toate astea din inima omului strica oamenirea si pacea si omul in sine asta e toata problema, am stat mult sa analizez aceasta situatie si mereu ajung la acelasi rappuns, pacatele inimi sunt cele care strica tot, cuma am zis si mai sus, dar problema e ca omul e si incapatant si daca ai incerca sa-l faci sa intaleaga ca e bine sa mediteze si sa se descopere pe sine, multi refuza sa discute despre ei insusi etc
Poate ca zici tu ca o sa creem o armonie la nivel global dar asta suna prea utopic sa fim seriosi, ce armonie ca oamenii sunt condusi de acelasi pofte si pacte, inima omului e la fel ca si pe vremea lui Noe, si chiar mai ceva cu tehnologia devenim tot mai robotici, arme nucleare si etc pai astea influenteaza,binele altora provoaca raul altora si rautate etc Omenii sunt prea egoisti asta e toata daca vrei totul numai pentru tine dragoste,fericire,bani, femei, placeri, distractie, bunuri, lux etc si pe pentru altii nimic, si daca au te mai si oftici e naspa asa.
Eu unul am ajuns la concluzia ca inima omului trebuie sa se schibe in bine si atunci lumea ar fi un loc mai bun, bine cel putin in rai o sa fie pe pamant numai apucam cel putin eu happy

| Shammal a răspuns (pentru Ryumex):

Hehe, apuci, raiul este un concept, tot ce traiesti este creatia ta si aici si oriunde altundeva iti imaginezi ca o sa fi dupa experienta din viata actuala.

Intr-un fel ii bine sa fi egoist pan la un punct, n-ai cum sa ajuti pe cineva daca tu nu esti intr-o stare mentala, fizica, financiara, spirituala, care sa iti permita sa faci asta. Poti ajunge in punctu in care sa te epuizezi pe tine in dorinta de a face ceva pentru ceilalti. O alta idee care are legatura ii ca toti oamenii sunt perfect capabili sa faca ce vor; daca un om purcede pe un drum cu tot spiritu lui nici o fiinta terestra, extra-terestra ori alta dimensiune, plan existential nu-i poate sta in cale.

E adevart ca exista toate aceste idei, sentimente, de mandrie, invidie, frica, rusine si toti avem de-aface cu ele insa o parte din oameni invata, au invatat cum sa le stapaneasca. Legat de pofte nu-i nimic in neregula cu ele, existam intr-un corp uman iar asta implica mai multe lucruri; de ex afectiunea fizica este o chestie specifica trupului asa cum este aerul. Chestia e sa gasim acea cale a pasiunii si entuziasmului, a bucuriei prin care sa satisfacem aceste pofte.

Omul e in raboi cu el insusi, iar restul oamenilor sunt sa zic asa daune colaterale. La acest moment nu poate exista un om pe planeta pur rau pentru ca nu poate fizic vorbid planeta nu sustine o astfel de vibratie; ce mai exista cenusiu in om se curata usor prin propria lui vointa si dorinta de a trece mai departe.

| Ryumex explică (pentru Shammal):

Da dar totusi, legat de chestile car ele numesti idei, eu le numesc greseli sau lucuri toxice, de natura rea, care strica omul, totul tine de inima, gandire toti au, trebuie sa intalegi ca pacatele mandria invidia egosmul frica rusinea etc toate sunt legate strans una de alta si impreuna formeaaza un caracter toxic, gandeste-te nu s-ar putea ca omul sa exista fara acele lucuri?happy Gandeste-te bine!
Si acum dupa ce te-ai gandit bine, ce zici? ai relizat si tu ca totusi se poate chiar daca poate gasesti unele exceptii, se poate sa traiesti fara stricaciune, si cum ar fi lumea fara ele asta e intrebare?
Uite cum e lumea idn ziua de azi datorita acelor lucuri, care dupa parerea mea stau la baza greselii, prostiei omenesti, fara ele lumea ar fi fost perfecta.
Poftele sunt cele care care te duc si fac sa te strici chiar si material, cum invidia si mandria te strica psihic...
Incearca sa te gandesti la asta: "Oricat de inteligent si bogat si orice ai fii, daca nu esti bun si tc, ce faci? devii toxic, ignorant si traiesti degeaba, pentru mine viata e ca un test happy, pentru a invata si vedea existanta raului si pentru a invata ca nu e buna si a ne putea repara inimile pentru totdeauna, daca ne nasteam direct in rai si aparea apcatul nestiind dinainte de el am fii stricat raiul asa, Dumnezeu ne-a pus pe pamant locul din mijloc al universului, pentru ca sa fim testati si chiar sa devenim sfinti, prin pacat nu murim, cei care aleg sa creada in binele absolut si viata, dragostea vesnica, ci suntem mantuiti si iertarea, adevarul, si intalegerea va invinge raul (pe diavol) din inimile tututror.

| Shammal a răspuns (pentru Ryumex):

Cu siguranta ca aceste lucruri toxice vor disparea, am zis si in ultima fraza din comentariu trecut insa acum suntem in acea perioada de tranzitie si ele inca mai apar in unii oameni.
laughing Interesanta idea cu stricatul raiului, am scris mai cum vad eu raiul. Binele si raul sunt doua concepte un pic trecute, fiecare chestie este neutra la inceput si tu ii dai un sens; ceva nu-i bun sau rau e asa cum e, poti argumenta ca in anumite sintuatii ceva poate fi util sau destructiv, pozitiv, negativ, am depasit dualitatea aceasta de bine si rau.
Si cu testul tot asa mi se pare un concept trecut, noi suntem deja fiinte divine, nu e ceva ce poti deveni printr-un test, e ceva de care devii constient, acea scanteie divina ce exista in tine si a existat si va exista.