Pentru a îți face ordine în cameră mai ușor:
Începe să fii mai motivat. Imaginează-ți senzația aia de proaspăt din camera ta și cum ar arăta lucrurile după ce o să fie frumos așezate.
Apoi, gândește-te că părinții tăi nu vor trăi pentru totdeauna, mâine-poimâine ceva li se va întâmpla, așa că o să rămâi tu în mizerie și nu o să știi ce să mai faci, ei nemaiputând să facă ordine în locul tău.
1. Faci ordine în camera ta. Stabilește un loc pentru fiecare obiect. Și, fii mereu atent să pui înapoi obiectul de unde l-ai lăsat. Cum ar fi, pixul înapoi în cană, nu undeva pe birou. În cazul în care vorbim de haine, să nu le lași aruncate cine știe pe unde, ci să le pui înapoi în dulap sau la spălat.
2. Dacă ai multe lucruri de așezat, ia tot ce consideri „nelalocul lui" și pune într-un colț. Adică elimini „stratul superficial" și astfel te ocupi de pat, după de cearceaf, după de pătură și tot așa.
3. Când faci ordine, te gândești la ordine. Cum ar fi, dacă vrei să speli în acea zi pe jos, întâi te ocupi de asta și după de altele. Nu le face amestecat. Asta te va face și mai dezordonat.
Pentru a fi mai responsabil:
Dacă îți permită părinții, adoptă un animăluț de care să te ocupi DOAR tu. Ai responsabilitatea că, dacă nu îi dai de mâncare, moare, și așa te obișnuiești. În plus, vorbim și de respectul față de ceilalți, când ți se încredințează o sarcină și ți se lasă ceva în mâini, vorbim de bun simț față de persoana care și-a pus încrederea în tine. Îți place să dezamăgești oameni? Nu cred. Asta îți poate crea o reputație proastă și să îndepărteze oamenii de tine. Ideea e să te gândești la consecințe întotdeauna când ai o responsabilitate.
Poți începe prin a ajunge puțin mai devreme unde trebuie să ajungi. Mici gesturi de punctualitate.
Cum să fii mai calculat:
Să îți cunoști interesul. Să fii cumpătat când vine vorba de a cheltui ceva, de exemplu. Să știi să îți impui limite. Să îți spui tu, ție „aici mă opresc, că, de nu, treaba se împute.". Controlează-ți instinctele.
Pentru toate astea, propun să îți faci o agendă sau un jurnal unde să îți notezi toate reușitele și nereușitele, așa te poți monitoriza mai bine.
Nimeni nu-i perfect man, dar cu timpul asa incet te poti schimba, urmeaza sfaturile de mai sus
Vointa, vointa si iar vointa. Prea mult te plangi si prea mult te complaci asa cum esti. Nu exista o formula specifica pentru delasare ci doar propria ta vointa este formula care poate rezolva toate problemele tale existentiale. Poti, poti mult, poti sa faci bine, problema este ca nu vrei. Cineva drag sufletului meu avea o vorba: "De-ai sti tu omule cat poti..." si mare dreptate avea.
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: