NOname
| NOname a întrebat:

- Sunteţi capabili să deosebiţi un adevăr de calomnie - o afirmaţie mincinoasă şi tendenţioasă făcută cu scopul de a discredita onoarea unui om?
- Când nişte oameni dubioşi cu o reputaţie de mincinoşi şi scandalagii fac anumite afirmaţii, le cereţi sau nu argumente/dovezi? Sau le credeţi pe cuvânt?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

- pana nu cunosc bine situatia, nici nu ma uit la spuse. Nu vreau sa critic ceea ce nu inteleg pe deplin si de care nu am certitudinea ca ar fi adevarat sau nu as fi vreodata. Nu stiu eu ce e in mintea fiecarui om si inteleg faptul ca tiparele mele nu se aplica si la altii. Lucru care...se pare ca multi de aici nu prea-l inteleg.
- Heh. Asta ar fi culmea. Eu cer argumente pentru orice si oricui. Nici de-as avea cea mai mare incredere in persoana respectiva nu as crede-o pana nu imi arata ca nu e asa. Nu pentru ca m-ar minti neaparat, ci poate se inseala si a incurcat niste lucruri.

35 răspunsuri:
| Dennys1521 a răspuns:

Da cred ca pot sa deosebesc,dar nu chiar din prima

Da cer argumente
ori pun aceleasi intrebari formulate alfel,si il derutez, si in caz ca firmatile zise de el sunt false se incurca in minciuni,
tehnica asta o folosessc des, si de cele mai multe ori funcctioneaza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da,pot deosebi.Acesti oameni,despre care vorbesti,unii din inconstienta alti din rea vointa, tendentiosi, nu merita atentia noastra.Cum sa-i cer dovezi? Cum sa ii cer ce nu are? Minte(logica) in capul omului, nu poti sa bagi cu sila.Ei sint "pierduti" din start.Numai bine.

| ParanoidKidu a răspuns:

Bună! 1. Mă simt capabil sa deosebesc un adevăr de calomnie deoarece foarte mulţi discreditează o persoana spunand minciuni si injurii la adresa persoanei respective din cauza (de cele mai multe ori) că îi roade invidia.
2.Pe oamenii ăstia ciudaţi nu îi cred deoarece stiu că fac asta din răutate şi invidie, vor sa pară interesanţi si stiu ce le bate căpuşorul.

| EmaS a răspuns:

Sunt credincioasa, dar nu credula.Pentru a crede pe cineva sau ceva trebuie sa existe argumente solide.Eu de obicei imi fac o parere despre fiecare persoana,dupa modul in care se raporteaza la cei din jur, dupa cuvintele pe care le foloseste, si nu ma las inselata de altii.

| MissDelevingne a răspuns:

Mereu ma avant sa le raspund inapoi si sper ca eu ii voi ataca si mai rau, dar abordarea mea este gresita.

Sunt constienta ca, mai bine ii las in pace.
Nici eu nu stiu cum cei de pe chat ma fac c***a far motiv...
As vrea sa stiu de ce dar nu-mi mai pun minte cu frustratii.

Daca ei vad un user cu un avatar mai deosebit si nickname interesant imediat insulta persoana si o judeca dupa avatar.Si eu am invatat ceva din asta,tu stii.

De parca ar judeca o carte dupa coperta.

Nu le mai cer argumente,dovezi pentru ca, ei nu stiu decat sa ma faca ceea ce nu sunt si daca ei nu ma cunosc nu pot sa-mi raspunda daca ii intreb.

De exemplu: MissLopez: @ X, de cecrezi ca sunt proasta?
X: @MissLopez ca asa esti...

P.S. n-au argumente happy

Asta e...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@FRESHCOOL, MidnightLady, Kronstadt si toata „trupa" nu au viata si incearca sa o distruga pe a altora chiar daca virtual.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@SHEMALA nu stiu ce:
O luam pe rand. Vad ca incerci sa ma faci sa ma simt prost, dar deja is prea obisnuita, schimba placa. Daca vrei ma ofer eu si isi dau niste sfaturi. Primul: bea niste cola cu mentosane. Eu doar ti-am zis ca ai dreptate, insa nu stiu ce ai inteles tu.

1. Rockarita sau rockerita? Vai de engleza ta!
2. Infecta -nu am nicio boala
3. Virgina...ar fi o insulta sa spui ca am intretinut relatii sexuale. La 14 ani de existenta, ai putea sa ma insulti spunand opusul deci mersi pentru compliment.
4. Grasa- am probleme, sunt subponderala si trebuie urgent sa ma ingras. Nu stau prea bine cu sanatatea
5. Cred ca te refereai la alta Jelli, desi eu vad doar una la comunitate.
6. Bafta and get a life, cum spune un amic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce penal. Ai editat!

| MidnightLady a răspuns:

@SHEMALA
Nu-ti face griji, in oala erai tu cu neamu' tau de zburatoare. Kronstadt si "trupa" va...condimentau iar eu eram pe langa. Am aprins focul, de fapt.winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@SHEMALA, nu e nimic, toti gresim dar eram neplacut surprinsa happy
@MidnightLady,
nu stiu daca ai observat dar si tu pari pupincurista, scumpete. Ce vrei de la Kronstadt, zi repede ca poate te ajutam noi, cei care chiar vrem sa ajutam cu adevarat si nu jignim din absolut orice maruntis. Si chiar fug eu de culori pe avatar. Imi plac nonculorile, se vede si dupa avatarul meu. Stau plictisita si dezinteresata gandindu-ma la voi, frustratii care cautati sa „cumparati" site-ul. De parca ar fi "toti pentru cei anti-noname" sau "gasca anti-noname pentru toti". Nu imi plac chenarele deoarece nu vreau sa regret un merit din cauza unor veninosi.

@Jelli
Ce vreau eu de la Kronstadt? Asta: http://www.tpu.ro/......oi-sintem/ Sau asta: http://www.tpu.ro/......-funditsa/ Sau poate asta: http://www.tpu.ro/......in-bataie/
No, cine si ce pupa, scumpete?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@MidnightLady,
"scumpete" ma tem ca ii dau dreptate. Prea te bagai in seama la acele conversatii care ma intereseaza nespus, nu stiu cum mai traiam daca nu v-ati fi spalat rufele in public!
Vad ca acum te bagi in seama cu cine prinzi pentru putina atentie. Se gaseste la magazin sau chiar in oglinda asa ca nu e indicat sa o smulgi altora.
Am mai observat o chestie chiar si la mine, si la altii: unii isi manifesta pasiunea pentru o anumita persoana facand opusul, purtandu-se urat pentru a atrage atentia lui/ei. Stiu ca nu e o stire senzationala si ca toata lumea stie asta, dar nu-i cumva cazul si la tine happy?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A propos @Kronstadt: stiu ca nu se vad raspunsurile aici pentru ca sunt raportate dar au ramas pe profil. Fii sigur ca daca eu sunt copilul naiv, ei bine nu m-a convins nimeni. I-am luat apararea ca asa am vrut eu. Nu mi-a cerut nimic. Chiar nu inteleg de ce ma subestimezi, printre altii doar din cauza varstei. Chiar ma infurii cand mi se intampla, vrei sa spui ca sunt o retardata/handicapata care nu poate gandi si percepe?
Aici este un mediu virtual. Nu cred ca exista varsta, dat fiind ca ne vorbim la persoana a II-a singular. Nu stiu cine esti, nu stii cine sunt, nu iti pot dovedi varsta si nici macar sexul (nu imi pun poze cu mine la avatar).

Poti sa continui sa ma IGNORI. Nu imi pasa. Doar sper ca ti-a intrat ceva in cap.

@Jelli
"Am mai observat o chestie chiar si la mine, si la altii: unii isi manifesta pasiunea pentru o anumita persoana facand opusul, purtandu-se urat pentru a atrage atentia lui/ei." - da, ai dreptate, la 14 ani ai impresia ca-i o metoda super de a atrage atentia. Cand ai 14 x 2 si minim doi neuroni functionali, realizezi ca nu faci altceva decat sa te afunzi in penibilitate facand asta. Asa ca ii spui omului in fata daca ti-e simpatic ori ba.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@MidnightLady,
lasa-mi astia 14 ani in pace. Vezi ca nu imi place sa ma subestimeze cineva si ma intarati cu asta. Ma refeream in general si nu ca mie imi vine sa fac asta. Asta faceam in trecut prin clasa a treia. Asa ca ma bucur ca realizezi ca esti penibila.

Jelli, dupa cum ai si recunoscut, ai o viata sociala care tinde spre zero. Deci singurul mediu in care te simti in largul tau e asta. Ia-te, fetito, in gura cu cine vrei, daca asta te face sa te simti bine. Stim cu totii ca traumele din copilarie lasa urme adanci la adolescenta (posibil si la maturitate) iar eu nu-s dispusa sa fac pe psihologul cu tine.
O zi buna sa ai!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@MidnightLady,
ce am zis eu si ce ai inteles tu? Care traume? Ai stat tu dupa mine, in copilaria mea si pana in prezent ca sa tragi concluzii? A propos de intrebarea lui NOname. Esti fix ca persoanele despre care este vorba aici. Vorbesti in nestire de cauza si faci niste acuzatii pe care cred ca nici tu nu le crezi.

Cand am zis eu ca nu am viata sociala? Am niste probleme in sensul asta, dar nu este vina mea ca am schimbat colectivul scolar de patru ori si asta nu inseamna ca NU am viata. Ma port normal si in realitate, asa cum iti vorbesc tie si celor de aici din virtual asa vorbesc si acolo.

Tu te-ai luat de mine la intrebarea asta, prima spunand ca o pup undeva pe NOname desi nu e deloc asa. Si nu imi plac nici mie certurile, la fel ca nimanui. Asa ca nu comenta, ca daca nu iti raspundeam iti dadeam dreptate prin lipsa de argumente.

Jelli, ti-as da niste linkuri catre postarile in care ai facut afirmatiile, da' mi-e lene. In plus, tu stii foarte bine ce ai scris, nu vad rostul de a te face sa recitesti. Iar restul', daca-s interesati, sa caute, ca azi n-am chef sa fac nici pe procurorul care aduce dovezi.
Si daca nu-mi raportai postarile, vedeai ca pana nu te-ai bagat in seama, nu am pomenit nimic de tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@MidnightLady,
cum ziceam intelegi doar ce iti convine tie. Nu ai alta treaba decat sa imi cauti prin postari? Repet: nu am zis ca nu am viata sociala, am zis ca am avut probleme de adaptare cu anumite persoane din colectivul scolar. Asta e altcevawinking.
Si daca mai pe scurt vrei sa zici ca nu am prieteni/amici, am putini dar buni. Si da, restul sa caute. Acel rest din care faci parte si tu, care stati toata ziua cu ochii in profilul celor pe care nu ii suportati si va luati de orice greseala, orice amanunt chiar daca pozitiv si il faceti sa para negativ (desi nu e cazul aici)!
Eu nu ti-am raportat nimic. De felul meu nu prea raportez raspunsuri, doar intrebarile penibile de la d/s. Nu abuzez asa cum faceti voi pe intrebarile lui NOname, deci nu ma confunda!

| simina a răspuns:

Se spune ca intotdeauna adevarul este undeva la mijloc si fum fara foc nu iese dar am intalnit oameni in viata care si-au dorit sa-mi faca rau in mod gratuit, fara motiv(daca poti sa ai un motiv sa faci cuiva rau) doar asa pentru ca erau nascuti rai.Am invatat ca absolut niciodata sa nu dau crezare cuiva pana cand nu ma conving ca asa este pentru ca sigur, mi s-a intamplat sa cred ce-mi spunea cineva despre o alta persoana si sa constat cu mare regret ca am crezut si am facut o mare nedreptate.Iar despre oamenii dubiosi, ce sa mai zic, cand instinctul o sa-ti dea alarma sa faci bine sa-l crezi.Ce dovezi sa ceri unor oameni cu care nu trebuie sa ai niciun fel de legatura?

IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

Servus @NOname! Orice om de bun simț este capabil să distingă o calomnie însă, nu e prima oară când o spun, indiferența este cea mai elegantă și eficientă armă. Este doar metoda pe care o aplic eu pentru că am considerat întotdeauna inutil să mă irosesc în discuții interminabile, de doi bani care nu au nici o finalitate și până la urmă nu folosesc nimănui. Poate că intervine vârsta, experiența temperamnetul, educația și de ce nu lehamitea...
O zi cu zâmbet să ai and peace!

| Parker a răspuns:

Nu exista bine si rau, cum nu exista adevar ori calomnie, ci doar pareri diferite.

NOname
| NOname explică:

Parker, şi dacă mâine vine unul (mincinos de profesie) şi începe să urle în stânga şi în dreapta că i-ai trimis nişte mesaje private, în care l-ai înjurat (fără să şi prezinte vreo dovadă, că n-are de unde), iar tu ştii 100% că nu este aşa, atunci asta cum se numeşte? Nu "calomnie", nu "minciună"?

Sau dacă vine, şi fără ca măcar să te întrebe înainte, începe să afirme peste tot cum că tu ai avea conturi multiple (de parcă n-ai avea nimic mai bun de făcut). Iar fără dovezi şi iar tu ştii 100% că nu e aşa.

Sau dacă vine unul şi te acuză public de toate păcatele Lui (folosirea unui limbaj vulgar, agresarea şi jignirea altor utilizatori, etc., etc. - motivele pentru care a şi fost suspendat şi şters de nenumărate ori), doar pentru că i se pare funny, fără ca măcar să arate un singur link din care să reiasă că ar avea dreptate, atunci asta cum se numeşte? Nu "calomnie"?

Deci nu vorbeam aici de păreri diferite, ci despre nişte lucruri care au avut sau N-au avut loc. Deci sunt sau NU sunt adevărate. Nu există loc de interpretări sau o cale de mijloc.

Mulţumesc pentru răspunsuri tuturor!
La fel şi pentru implicare şi susţinere! Mulţumesc, Jelli!

| ra1ntags a răspuns:

Hmmmm... Ce sa zic nu cred, adica posibil sa putem dar nu tot timpu. Da normal, in general se cer dovezi ca asa e normal.

| TuningPhotoshopX a răspuns:

1 Da, pot deosebi.
2. Eu le cer agumente sau dovezi si stiu sa deosebesc un adevar de o minciuna. Stiti, micro-expresiile ii dau de rusine sau ochii sau vocea.

| lunarwolf a răspuns:

Da,categoric.
Știi,se spune că generația de copii de după 1990 au venit pe Planetă cu un scop - să ducă lumea spre una mai bună.
Eu fac parte din generația aia și chiar cred că am un fel de abilități speciale,pentru că...pur și simplu nu sunt ca ceilalți.
Dacă te interesează subiectul,poți citi informații despre "Copiii indigo" și despre "Copii de cristal". Mie,sincer,mi se pare genial acest subiect. Și mamei îi place,ea mi-a tot spus și m-a făcut curioasă. happy
Sau, dacă ai chef, poți citi cărțile Inuaki (1 și 2). Tot așa, se vorbește despre un copil care își știe scopul de pe Pământ. E super interesant.

Baftă. happy

| TuningPhotoshopX a răspuns:

Mai raspunde cineva pe aici? :-W

| caractere a răspuns:

Da, eu raspund! Jelli ne plictisesti.

| MizuKori50 a răspuns:

Depinde de cat de credibila este persoana respectiva, sau daca persoana are o reputaie de mincinos, cine l-ar crede?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@caractere, spune-o omule in numele tau! Ca nu va plictisesc chiar pe toti, sa fii sigur de asta...sau plictisesc haterii de a caror parere mi se rupe?

Si tot nu m-am prins care e problema ta cu mine.