Cand vei avea peste 30 de ani vei intelege cat de prost ai fost candva... acum ai o minte de copil si gandesti ca un copil!
Atunci ca si acum au fost oameni mai inteligenti si mai putin inteligenti, nu poti generaliza daca parintii tai sunt asa cum sunt!
Nu uita ca marii savanti, fizicieni, matematicieni sunt de generatia trecuta sau de generatia bunicilor! Si acum sunt minti inteligente dar nu se compara cu mintea marilor savanti care au murit.
Mintile inteligente nu fac altceva decat sa continue munca celor care au murit! Nu intelegi multe lucruri asa ca degeaba iti dau explicatii.
Cat despre fetele frumoase, da ai dreptate dar asta e din cauza ca lumea a evoluat, si aici o poveste mai lunga, deci nici asta nu inseamna ca pe atunci nu erau fete frumoase numai ca se imbracau altfel cam asta e diferenta!
Mari savanții, fizicieni au fost cândva.Acum nu mai sunt. Acei savanți au fost doar o excepție.Au rămas doar oamenii de știință cei tineri și cei trecuți de o anumită vârstă care inca mai trăiesc.Nu zic că suntem genii.Dar fata de cum gândesc părinții noștrii suntem mult peste capacitățile lor mentale chair daca la prima impresie părem că nu am fi, că sunt ei peste noi.Dar suntem generația cu cea mai mare ambiție, și cu cele mai mari șanse de reușită. Intr-adevar și pe vremea lor erau fete/femei frumoase dar nu ca acum.Imi pare rău să o spun. Poate supar într-un fel pe cei care se simt ofensați.
Consider că 70% din tineri, avem mentalitate de învingători nu o mentalitate de mediocrii și umili.Majoritatea dintre cei tineri nici nu mai vor să muncească fiindcă salariile mici nici nu le mai da motivația de a merge la munca.Si aleg sa aspire la mult mai mult să își dorească mult mai mult.Si asta le da curajul in a reusii.Multi cei trecuți de o anumită vârstă ne considera inculți, incapabili, incopententi dar avem o ambiție de nedescris doar că e refuzată sa fie văzută fiindcă invidia stârnește in multi.Intotdeauna mediocritatea caută să te tragă după ea.Cei mediocrii vor căuta să te abată de la calea succesului inducându-ți teama și frica de esec.Frica de eșec este cea care ne tine in mediocritate.si nu ne lasă să progresăm.Pe când cei mediocrii te considera incapabil daca vi cu adevărul le pui adevărul pe tava.
E doar partial corect ce spui, intr-adevar sunt unii copii/tineri foarte inteligenti dar nu atat de multi cum crezi tu. Mult mai multi sunt mediocri in cel mai fericit caz. Mentalitatea difera, probabil ca majoritatea au acea mentalitate de "invingator" despre care spui tu dar asta nu te ajuta foarte mult daca nu ai si alte calitati pe langa si multi nu le au. Considera doar ca merita mai mult, lucru care nu este rau, dar trebuie sa si demonstrezi ca poti mai mult. Visurile, ideile martele nu valoreaza doi bani daca nu sunt si puse in practica.
Eu am 26 de ani deci fac parte din generatia despre care vorbesti. Sunt de acord partial cu toate afirmatiile tale dar sa le luam pe rand ca sa intelegi si punctul meu de vedere de ce zic doar partial.
1. De treaba cu IQ ul nu am auzit sa fie ceva studii care sa afirme la nivel global ca generatia noastra este intr-adevar mai inteligenta decat generatiile anterioare. Totusi sunt inclinat sa cred lucrul acesta deoarece noi avem un acces mult mai mare la informatie decat aveau parintii/bunicii nostri. Dar avem acest acces mare la infos tot din cauza savantilor din trecut care au inventat lucruri la care omenirea nici nu se putea gandi. Generatiile noastre doar au preluat ce era deja si au facut niste updates and that's it.
2. La faza cu generatia cu cele mai frumoase femei nu sunt de acord. Suntem generatia cu cele mai multe produse cosmetice si atat. Frumusetea fizica este ceva genetic. Nu am trait nici eu si nici tu in trecut ca sa facem un studiu pe acest subiect, doar ne dam fiecare cu parerea pe ce vedem la ora actuala si pe ce habar nu avem ce a fost.
3. In ce priveste pasiunile iti dau dreptate in proportie de 50%. In era noastra diversificarea este la cote maxime si tipurile de pasiuni si hobbyuri sunt mult mai mari decat in trecut. Pasiuni existau si in trecut dar pe atunci nu exista pokemon go ca sa isi faca lumea o pasiune din prinderea unor pixeli pe ecran.
4. Treaba cu traitul sentimentelor mai intens, din nou nu stiu pe ce baza si studii faci aceasta afirmatie. Nu ai absolut nimic concret, vorbesti strict pe ce crezi tu si consideri ca este adevarul absolut. Nu sunt deloc de acord. Nu ai tu de unde sa stii ce era in sufletul oamenilor in trecut. Sa nu uitam ca oamenii scriau poezii de dragoste, scrisori romantice si chiar isi luau viata in numele iubirii printre multe altele si acum sute de ani. Mi se pare ca acum generatia noastra are sentimente de carton. 90% Din relatii sunt pe interes si oamenii isi schimba partenerii intre ei ca pe sosete. Nu prea mai vezi dragoste adevarata ca sa reziste un secol.
5. In ce priveste muzica aici chiar nu sunt in nici cel mai mic procent posibil de acord. Calitatea muzicii este elementul principal care a scazut dpdv calitativ odata cu trecerea timpului. Uita-te si tu putin ce vedete de carton au aparut, ce voci fara gram de talent care se bazeaza pe aplicatii de editate audio, ce versuri fara gram simbolism care se bazeaza strict pe consumerism iar pe partea de video covers nici nu intru in subiect. Altceva in afara de buci si tate nu vezi intr-un video de la o piesa.
6. Mentalitatea asta de invingatori iarasi nu stiu din ce clip de la Andrew Tate ai luat-o. Nu este adevarat. Suntem generatia cu cea mai mare rata de sinucigasi, de dependenti de droguri, de obezi, de someri, de oameni fara adapost, de dependenti de jocuri de noroc si suntem generatia care renunta cel mai usor atunci cand dam de greu. Vrei exemplu bazat pe fapte reale? Uita-te bine ca tinerii pleaca pe capete din tara deoarece aici este traiul mai dificil. De vreme ce nu suntem uniti si fiecare paraseste "nava" ca sobolanul ca sa-i fie mai bine, tara asta nu se v-a pune pe picioare niciodata. Tu am vazut ai dat-o in alt comentariu ca tinerii pleaca deoarece sunt salariile mici. Pai tineretul pleaca pentru ca suntem niste lasi care nu ne unim sa schimbam lucrurile prin prosteste si revolta si e mai usor sa ne dam batuti dupa ce se termina sustinerea de la parinti si sa plec in tari straine. Suntem generatia care renunta cel mai usor. Toti oamenii de afaceri de i-ai vazut tu prin clipuri motivationale de care este evident ca faci abuz, s-au ridicat pe spatele generatiei noastre despre care vorbesti. S-au ridicat pentru ca suntem niste oi consumeriste usor de pacalit si care renuntam foarte usor. Sunt aproape sigur ca nu o sa intelegi absolut nimic din ce ti-am scris dar poate citeste cineva care o sa inteleaga.
Te minți singur. Si nu cunosti altă viață decât ceea ce vezi.
Nu ceea ce crezi.
Superficialitate 100%.
AHH, acum am înțeles. Ți ai făcut cont pe TPU pentru trolling fin. Si am pierdut timp conversând
Foarte amuzant. Tocmai ai descris perfect realitatea inconjuratoare. Perfect pe dos.
Suntem peste parintii nostri la capitolul cunostinte deoarece acea informatie ne-a fost data, nu pentru ca am descoperit-o noi, avem sporturi frumoase, muzica buna sigur ca da, iq ridicat dar din pacate dobandim cultura generala si pierdem inteligenta emotionala la o scara accelerata, avem toate conditile, avem oportunitati, avem de toate si cu toate acestea nu reusim sa ne intelegem intre noi, suntem tot mai dezbinati si avem vieti de cuplu / casnicii tot mai dezastruoase, ne bucuram de abundenta din jurul nostru dar nu ne mai bucuram de oameni.
Ia aminte ce-ti zice: siriusblack98, nu are rost sa mai repet si eu pentru ca sunt total de acord cu el! Citeste si intelege daca ai minte...
Cred că numai tu de unul singur ridici IQ-ul mediu al întregii generații cu vreo 10 de puncte.