De ce să fiu mândră? Că sunt româncă? Hmmm.
Să mă gândesc.
Pe mine nu m-a întrebat nimeni unde vreau să mă nasc şi nici nu mi-a prezentat o situaţie a ţărilor din care aş putea alege - o alegere ca lumea se face numai ştiind toate coordonatele problemei. Să fiu mândră de ceva înseamnă să-mi fi adus aportul, or, în chestiunea asta nu am avut nimic de spus. M-am născut femeie, dar nu mă întreabă nimeni dacă sunt mândră de asta, şi brunetă- nici de asta nu sunt mândră. Sunt date de la natură, m-am născut într-un spaţiu şi atâta tot. Mi se pare o aberaţie "mândria de a fi" de orice naţie. Dacă luăm exemplul amerindienilor - dacă îi mai găsim, după 100 de ani după ce au venit toate naţiile peste ei şi i-au cucerit si s-a proclamat USA, spuneau ca sunt mândri că sunt americani? Sau încercau să îşi salveze rezervaţiile naturale?
Apoi, ce înseamnă a fi român cu adevărat? Înseamnă că vin dintr-un anumit spaţiu geografic şi că am coordonatele mentalităţii şi culturii în care m-am născut, nu? Şi ce este aşa de bestial la mentalitatea şi cultura noastră?
Da sunt mandra.
E tara noastra si ar trebui sa ii vedem si partile frumoase nu numai pe cele rele.
cισcσℓαтαﺕαєяαтα întreabă:
Chirila_Mihai_Cristian_1994 întreabă: