Bună.
Fug de asta ca dracul de tămâie (de pupatul în fund, c*r cum se zice pe la noi ), deși uneori trebuie să "las ca el dar fac ca mine" (nu vreau întotdeauna să izbucnească WW3 ), totuși NICIODATĂ nu voi pupa în fund pe nimeni, nici nu mă voi lasă influențată = manipulată de cineva (nu a fost cazul, până acum), totuși am "împrumutat" anumite idei/concepții de-a lungul timpului sau cel puțin le-am schimbat... VOIT!
Pupincurist este când te dai bine pe lângă șef, profesor, cineva superior ca să ai avantaje, adică prefăcut, restul ce ai descris tu înseamnă snob. A fi influențat sau supus este altceva, poți sa nu fi nici pupincurist nici snob, chiar poți sa fi om bun dar sa fii ușor influențabil atunci când ai o stima de sine mai scăzută, când ai o fire mai slaba dar asta se poate modifica în timp.
Doamnă, puteți folosi termeni mai precisi pentru a descrie un anumit comportament, nu aceasta este problema, problema este că există termeni care acoperă o varietate de comportamente, dar care acești termeni nu vor să fie folosiți în anumite situații și, mai mult, nici nu se propune o schimbare a definitiei lor astfel incat sa se inteleaga la ce situatie se refera.
De exemplu, dvs spuneti ca "pupincurist este când te dai bine pe lângă șef, profesor, cineva superior", pe ce baza spuneti?
Pe baza definitiei pupincuriste?
Pai sa vedem ce spune definitia.
Definitie: pupincurist, pupincuriști s.m expresie atribuită unei/unor persoane care apelează la mijloace ingrate pentru a iși atinge scopurile.
Vorbeste aceasta de șef, profesor sau cineva superior mai precis de un individ?
Nu, deci putem vorbi si de un pupincurism colectiv.
Acum sa luam un comportament din cele enumerate de mine: Te imbraci in haine scumpe doar pentru a impresiona lumea
Care este mijlocul ingrat si scopul atins din acest comportament?
Mijlocul ingrat este ca o bună parte a oamenilor să-i facă gelosi.
Scopul este ca o bună parte din oameni să il aprecieze.
"Acum sa luam un comportament din cele enumerate de mine: Te imbraci in haine scumpe doar pentru a impresiona lumea
Care este mijlocul ingrat si scopul atins din acest comportament? "Asta înseamnă să fi snob nu pupincurist
Vreti sa spuneti că astfel de oameni nu pupa in *** lumea și nu caută apreciere de la ea?
pupincurist, -ă, pupincuriști, -ste s. m., s. f., adj. (vulg.) lingușitor, servil, slugarnic.
În acest caz, ești prefãcut, lipsit de originalitate și slujitor al societății.
Snobii nu sunt pupincuriști, sunt mai degrabă niște încrezuți, sau eventual pot fi si parveniți. Eu cred ca tu nu ști exact sensurile unor cuvinte, cauta în dex sa vezi fiecare cuvant ce înseamnă. Eu doar ți am făcut diferența între cuvinte. Una e snob, una e pupincurist una e parvenit. Ca unul poate fi și una și alta e altceva